Празник Светог Нектарија у Ваљеву

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

 

Полазак у 7.00 часова испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19).

Одлазак у Ваљево у цркву светог Нектарија Егинског. Приликом посете манастиру Светог Нектаријана острву Егини, и поклоњења његовим целебним моштима, почивши Епископ ваљевски Г. Милутин, са свештенством и монаштвом, донео је одлуку за градњу храма овом смерном Божјем угоднику. Тако се у Ваљеву молитвено прославља овај угодник Божији, који је многе исцелио. Присуствивање Светој Литургији.

Манастир Ћелије – по предању саграђен је у време краља Драгутина који је у периоду 1282 – 1316. владао овим крајевима као „сремски краљ“, У време Карађорђевог устанка конаци су претворени у болницу. Овде је била једна од првих школа у Србији коју је
похађао и владика Николај Велимировић. Највећа светиња манастира су мошти аве Јустина Поповића који је прибран у венац српских светитеља

Манастир Лелић – задужбина владике Николаја (Велимировића), у коме се од 1991. године када су пренете из САД, налазе и његове мошти. Српски „златоусти“, како су га прозвали, рођен је у Лелићу. Своје знање крунисао је са преко 20.000 страница текстова који се објављују како на српском тако и на страним језицима.У комплексу се налази и музеј са стварима Светог Владике. Целивање моштију Светог Владике.

Повратак у Београд у вечерњим часовима (крај програма).

Начин плаћања:

 • 50 % приликом пријаве, остатак 7 дана пред пут

Цена аранжмана:

1.600 дин

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно
 • Деца 2 – 12 година попуст 20%
НАПОМЕНЕ: 
 • Од паркинга до манастира Ћелије пешачи се око 2 км у једном правцу, асфалтним путем, у доласку низбрдо а у повратку узбрдо, па Вас молимо да понесете адекватну обућу.
 • Молимо да имате у виду да у манастире треба улазити пристојно обучен, жене би требало да имају сукњу, не кратку и са прорезима, а мушкарци дуге панталоне и рукаве. Молимо Вас да у манастирима не фотографишете пре него питате за благослов. Молимо да се придржавате упутстава о мерама превенције и заштите у условима пандемије корона вирусом (маске, дезинфекција…)

Напомене:

 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Распоред седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј. склапања Уговора о путовању. Приликом сачињавања распореда седења, првенство имају старији путници, труднице, породице са децом до 12 година. Први ред седишта су службена седишта, који се, ако нема потребе, не издаје путницима.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност оба родитеља.

          Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања: https://dobrocinstvo.rs/opstiusloviputovanja/. Аранжман је рађен на 35 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 48 сати пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                   Ценовник  Празник Светог Нектарија бр.1 од  23. августа 2023. године.