Одмор на Егини (Бисери Егине) – од јуна до септембра 2023.године

Датум путовања
30. јун - 09. јул 2023.

                                                16-25. јун 2023 – Попуњено                                                                                              23. јун – 02. јул – Још неколико слободних места  

Програм путовања

ДАН 1.

Београд – Грчка

Полазак у 12.00 часова из Београда (Улица адмирала Гепрата 19). Вожња кроз Србију, Северну Македонију према Грчкој, са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности.

ДАН 2.

Егина

Долазак  у луку Пиреј у раним јутарњим часовима, одакле се трајектом стиже на острво Егина. Одлазак у Агиа Марину, смештај од 14 часова (постоји могућност ранијег уласка). Слободно време. Ноћење.

ДАН 3.

Егина

Одлазак у манастир Светог Нектарија на Свету Литургију. Обилазак манастирског комплекса и целивање моштију Светог Нектарија. Потом, обилазак манастира Свете великомученице Катарине и целивање њених светих моштију и чудотворне иконе Светог Спиридона. Повратак у Агиа Марину. Слободно време. Ноћење.

ДАН 4.

Егина

Слободан дан за индивидулане активности. Ноћење.

ДАН 5.

Егина

Одлазак до традицоналног рибарског села Пердика, на југозападној страни острва. Слободно време до поласка бродића до суседног острва – залива Мони познатог по прелепој природи и својим јединим становницима пауновима, дивљим козама и јеленима. Слободно време до послеподневног повратка за Агиа Марину. Ноћење.

ДАН 6.

Егина

Слободан дан за индивидулане активности. Ноћење.

ДАН 7.

Егина

Слободно преподне. У послеподневним сатима одлазак до главног града острава – Егине. Пешачко разгледање града, некадашње престонице земље, зграда прве Владе, кућа Јаниса Каподистријаса (првог гувернера земље), одлазак до саборне цркве Успења Пресвете Богородице… Повратак у Агиа Марину у послеподневним сатима. Слободно време. Ноћење.

ДАН 8.

Егина

Одлазак у манастир Светог Мине. Повратак у Агиа Марину. Слободно време. Ноћење.

ДАН 9.

Егина

Напуштање смештаја до 9.00 часова. Слободно време до поласка за Србију. Пловидба трајектом у Пиреј. Ноћна вожња кроз Грчку и Северну Македонију према Србији.

ДАН 10.

Егина

Долазак у Београд у раним јутарњим часовима. (Крај програма)

                            Пакет аранжман (аутобуски превоз, смештај, обиласци)

Термин путовања

Смештај

Цена аранжмана

16.6 – 25.6.2023.

 

Вила Марија / Вила Ксанти / Вила Периклис

275 евра

23.6 – 2.7.2023.

285 евра

30.6 – 9.7.2023.

310 евра

7.7 – 16.7.2023.

350 евра

14.7 – 23.7.2023.

380 евра

21.7 – 30.7.2023.

380 евра

26.8 – 4.9.2023.

350 евра

2.9 – 11.9.2023.

310 евра

9.9 – 18.9.2023.

285 евра

 

                          Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном                                                                            средњем курсу НБС на дан уплате.

                                                 Цена аранжмана је изражена у еврима.  

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на релацијама наведеним у програму
 • најам изабраног смештајана бази 7 ноћења у вили Марија, Ксанти или  Периклис у двокреветним и трокреветним студијима
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • бродске карте за трајекте
 • карту за брод до острва Мони
 • Боравишну таксу у Грчкој, која се наплаћује од 1. јануара 2018. године и која тренутно износи 0,5 евра дневно по соби. Плаћање боравишне таксе врши се на рецепцији апартмана.

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • међународно путно здравствено осигурање (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 10 € (деца од 0 месеци до 18 година); 17 € (особе од 19 – 70 година); 34 € (особе од 70 – 85 година)

Доплате:

 • за 1/1 собу доплата  170 евра
 • за клима уређај 7 евра  по смештајној јединици. Доплата се врши на лицу места.

Попусти:

 • Попуст за спајање смена 10%
 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, имају лежај у соби)

Начин плаћања

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 6 месечних рата чековима грађана

Факултативни излети:

Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника.

 • Острво Ангистри: 15 евра

Опис смештајних јединица:

Вила Марија – Агиа Марина

Вила Марија се налази на 100 метара од плаже у Агиа Марини и на око 50 метара од продавница. У свом саставу има двокреветне студије који су смештени у приземљу и на првом спрату. Свака смештајна јединица садржи комплетно опремљену чајну кухињу, купатило, телевизор и терасу са погледом на двориште или улицу, пешкире, фен и бесплатну интернет конекцију. Све смештајне јединице поседују клима уређај чије коришћење није урачунато у цену аранжмана, већ се додатно наплаћује.

Вила Ксанти – Агиа Марина

Вила Ксанти се налази у непосредној близини  од виле Марија, на 100 метара од плаже у Агиа Марини и на око 50 метара од продавница. У свом саставу има двокреветне и трокреветне студије који су смештени у приземљу и на првом спрату. Свака смештајна јединица садржи комплетно опремљену чајну кухињу, купатило, телевизор и терасу са погледом на двориште или улицу, пешкире, фен и бесплатну интернет конекцију. Све смештајне јединице поседују клима уређај чије коришћење није урачунато у цену аранжмана, већ се додатно наплаћује.

Вила Периклис – Агиа Марина

Вила Периклис се налази на 100 метара од плаже у Агиа Марини и на око 60 метара од продавница. У свом саставу има двокреветне студије који су смештени у приземљу и на првом спрату. Свака смештајна јединица садржи комплетно опремљену чајну кухињу, купатило, телевизор и терасу са погледом на двориште или море, пешкире, фен за косу, беспалтну интернет конекцију.

Напомене

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Услед промене цене горива на тржишту агенција „Доброчинство“ задражава право да измени цену аранжмана за одређени износ 
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања

Аранжман је рађен на 45 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                   Ценовник Одмор на Егини (Бисери Егине) 2023 бр.1 од 31. октобра 2022. године.