Празник Светог Јована Шангајског

Датум путовања
У припреми

                               (Миљков манастир, Добреш, Грабовац, Свилајнац)

Програм путовања

Полазак у 06.00 часова испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број19)  Долазак у Миљков манастир. Присуствовање Светој Литургији.

Миљков Манастир је своје садашње име добио у другој половини 18. века. Ранији назив је био Буковица. Није познато ко га је подигао, али први писани документ о њему датира из 1374. године, када кнез Лазар својом повељом дарује метохе манастиру Раваница. Године 1926. у манастир су дошли руски монаси на челу са јеромонахом Амвросијем Кургановим. Међу њима био је и потоњи Свети Јован Шангајски који је у Миљковом манастиру примио свој монашки постриг. За десет година боравка духовно и материјално су обновили светињу. Године 1952. Миљков манастир са храмом Ваведења Пресвете Богородице претворен је у женски општежитељни манастир. Његова највећа светиња је копија чудотворне иконе Мајке Божје Ахтирске, коју је манастиру поклонио руски владика Теофил.Пешачење до метоха Миљковог манастира- Добреша (око 1.5 км по смеру, лагана пешачка стаза по равном).

Манастир Добреш- се налази на десној обали Велике Мораве, уз поток на ободу шуме — Добрешево у атару села Гложане на око 10 км удаљености од Свилајнца. Црква је посвећена Светом Николи. Наставак путовања према селу Грабовац и обилазак куће Стевана Синђелића.

Кућа Стевана Синђелића се налази у селу Грабовац у општини Свилајнац, смештена је у порти цркве. Као типична грађевина моравског типа какве су подизане крајем 18. и почетак 19. века, своје постојање везује за име Стевана Синђелића (1770—1809), расинског војводу и српског војсковођу из Првог српског устанка. Наставак путовања према Свилајнцу. Слободно време у граду до поласка за Београд.

Долазак у Београд у вечерњим часовима (крај програма).

Начин плаћања

  • 50%  приликом пријаве, остатак 7 дана пред пут

Цена аранжмана

2.200 дин

Аражман обухвата

  • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
  • разгледања и обиласке по програму
  • трошкове организације путовања
  • услуге стручног пратиоца групе током путовања
  • улазницу за обилазак куће Стевана Синђелића

Аражман не обухвата:

  • Индивидуалне трошкове путника

Попусти:

  • Деца 0 – 2 године бесплатно
  • Деца 2 – 12 година попуст 20%

                                             Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. хттпс://доброцинство.рс/опсти-услови-путовања/ Аранжман је рађен на 35 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 48 сати пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                           Ценовник  Празник Светог Јована Шангајског  бр.1 од  31. маја 2023. године.