Поклоничко путовање у Јаши

Датум путовања
26-30. окт 2022.

Програм путовања

ДАН 1.

Београд – Румунија

Полазак у 12.00 часова из Београда (Улица адмирала Гепрата 19), Ноћна вожња кроз Србију и Румунију са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности.

ДАН 2.

ЈАШИ

Долазак у Јаши у јутарњим часовима.  Одлазак у Саборну цркву, где ћемо присствовати Светој Литургији. Црква је зидана у периоду од 1881. до 1886. године по узору на ренесансне цркве у Дебрецину и Лавову, као и на цркву Тринита дел Монте (Св. Тројица од брда) у Риму. Печат унутрашњој декорацији утиснуо је познати румунски сликар Григорије Татареску. На зидовима цркве, у куполи, на стубовима и на иконостасу насликао је преко 250 појединачних ликова и композиција. У цркви се налазе мошти Свете Петке, које су велика светиња васцелог Православља.  Обилазак манастира Света Три Јерарха, где су некада борaвиле мошти Свете Петке. Манастир  је подигнут 1635.године и задужбина је војводе Василија Лупуа. Представља ремек дело и узвишени симбол румунске историје и уметности. Израсла је у легенду која не престаје да очарава посетиоце. Црква представља врхунац румунске средњовековне камене пластике, а њена надахнута лепота исклесана је у каменом везу. Смештај у хотел, слободно време. У поподневним часовима одлазак на вечерње богослужење у Саборну цркву. Ноћење.

ДАН 3.

ЈАШИ

Доручак. Одлазак у Саборну цркву на Свету Литургију крај моштију Свете Петке. Посета манастиру Хадамбу, који је подигнут 1659. године. У манастиру се налази чудотворна икона Пресвете Богородице, која је проплакала услед пожара у манастиру. Одлазак у манастир Галата, а потом и посета манастиру Четацуја, задужбини војводе Ђорђа Дуке саграђене у периоду 1668-1672. Манастирска црква истиче се својом елеганцијом, једноставношћу и тачношћу пропорција. Репрезентативни је споменик молдавске феудалне уметности 17. века. Слободно време. Ноћење.

ДАН 4.

ЈАШИ – БЕОГРАД

Доручак. Одлазак у Саборну цркву на Свету Литургију, крај моштију Свете Петке. Одлазак у манастир Њамц -задужбина војводе Стефана Великог, подигнут је 1497. године на темељима старијег манастира. Манастирска црква импресионира својом спољашношћу и уметнички украшеним фасадама.  Ноћна вожња кроз Румунију и Србију са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности.

ДАН 5.

Београд    

Долазак у Београд у преподневним часовима. (Крај програма)

Начин плаћања

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 4 месечне рате чековима грађана

Цена аранжмана

150 евра

                             Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном                                                                          средњем курсу НБС на дан уплате.

                                                 Цена аранжмана је изражена у еврима.

Аражман обухвата

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • смештај на бази 2 ноћењa са доручком у 1/1, 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелу Мoldova 3* у Jашију
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • обавезно путно здравствено осигурање (од 03. месеца до 17 година – 630 динара; од 18 – 70 година – 900 динара; од 71 – 83 године  – 1.900 динара)

Доплате:

 • за 1/1 собу 65 евра

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, имају лежај у соби)

Опис смештајних јединица:

Хотел Moldova 3*, http://www.hotelmoldovaiasi.ro/   

Хотел се на налази у центру града у близини Палате културе, Саборног храма Митрополије Молдавске, Градске куће  и тржног центра Palace Mall. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бесплатан кабловски интеренет, бесплатан паркинг и модеран базен у затвореном и теретану са сауном. Свака соба има клима уређај, телевизор са кабловским каналима, мини-бар, купатило, фен за косу. Услуга у хотелу је на бази ноћења са доручком по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Дужина слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.)и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање са укљученим покрићем за Covid 19
 • Услед пандемије Covid-19, обавеза путника је да се упозна са здравственим и другим неопходним условима уласка у земљу, напуштања земље и повратка у Републику Србију.

                                          Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/Аранжман је рађен на 45 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

      Ценовник Поклоничко путовање у Јаши, септембар 2022  бр.3 од 10. септембра 2022. године.