Егина и Атина

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

1.ДАН(14.ФЕБРУАР)

Београд – Грчка

Полазак у  14.00 часова из Београда (Улица адмирала Гепрата 19). Ноћна вожња кроз Србију, Северну Македонију и Грчку са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности.

2.ДАН(15.фебруар)

Камариза – Егина

Долазак у Камаризу, обилазак храма Светог Нектарија Егинског и поклоњење гробу Старца Нектарија Виталиса. Наставак путовања у луку Пиреј одакле се трајектом стиже на Егину. Посета храму Светог Нектарија на месту званом Кондос и целивање његових светих моштију. Свети Нектарије је основао манастир 1904. године и посветио га Пресветој Тројици. Смештај у конаку. Слободно време. Ноћење.

3.ДАН(16.фебруар)

EГИНА – АТИНА

Присуствовање Светој Литургији. Потом, обилазак манастира Свете великомученице Катерине и целивање њених светих моштију као и чудотворне иконе Светог Спиридона. Одлазак до главног града острава – Егине, некадашње престонице земље. Слободно време. Пловидба трајектом у Пиреј. Долазак у Атину, панорамско разгледање града (Хадријанова капија, Зевсов храм, стари Олимпијски стадион,зграда Парламента, тргови Синтагма …). Смештај у хотел. Ноћење.

4.ДАН(17.фебруар)

Атина

Пакет доручак. Одлазак на Свету Литургију у манастир Светог Јефрема у Неа Макрију, који је мученички пострадао 1426. године. Његове мошти пронађене су приликом обнове манастира 1950. године. Одлазак до манастира Пантократор, места великог исповедничког страдања, који потиче из 11.века. Повратак у Атину. Слободно време. Ноћење.

5.ДАН(18.фебруар)

Атина

Доручак. Присуствовање Светој Литургији у Саборном храму Атине, који је посвећен празнику Балоговести. Одјава из хотела. Слободно време до поласка за Србију. Успутна краћа задржавања ради одмора и граничних формалности.

6.ДАН(19.фебруар)

…Београд

Долазак у Београд у јутарњим часовима (крај програма).

Начин плаћања

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 6 месечних рата чековима грађана

Цена аранжмана:

230 €

         Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном средњем курсу                                      НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима.

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • смештајна бази 1 ноћења у конаку  манастира Светог Нектарија на Егини у вишекреветним собама, 2 ноћење са доручком у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелу Golden City 3* или сличан у Атини
 • разгледањаи обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • бродске карте за трајекте
 • Боравишну таксу у Грчкој, која се наплаћује од 1.јануара 2018. године и која тренутно износи:  за хотеле са 3* 1.5 евро дневно по соби. 

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • међународно путно здравствено осигурање (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра):                                                                                                                             5 евра (деца од 0 месеци до 18 година); 10 евра (особе од 19 – 70 година); 19 евра (особе од 70 – 85 година)

Доплате:

 • за 1/1 собу: 60€ 

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, имају лежај у соби)

Опис смештајних јединица:

Хотел GOLDEN CITY 3*, Атина https://www.athensgoldencity.com/  или сличан                  Хотел је смештен у центру Атине, недалеко од метро станице Омонија. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор, фрижидер, фен за косу, сеф. Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Распоред седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј. склапања Уговора о путовању. Приликом сачињавања распореда седења, првенство имају старији путници, труднице, породице са децом до 12 година. Први ред седишта су службена седишта, који се, ако нема потребе, не издаје путницима.
 • Услед промене цене горива на тржишту агенција „Доброчинство“ задражава право да измени цену аранжмана за одређени износ.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

                        Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.                      

                                                                         Ценовник Егина и Атина бр.1 од 21. августа 2023.