Египат-празник Ваведења на Синају

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

1.ДАН (27. новембар)

БЕОГРАД – КАИРО

Састанак групе на аеродрому Никола Тесла у 20.15 часова. Полетање авиона српске авио компаније АIR  SERBIA летом JU 876 у 23.15 часова. 

2.ДАН (28. новембар)

КАИРО 

Слетање авиона у Каиро у 03.10 часова. По обављању граничних формалности одлазак на обале реке Нил. Укрцавање на бродић. Доручак на броду. Пловидба Нилом. Одлазак у хотел. Слободно време. Смештај у собе после 14.00 часова. Ноћење. 

3.ДАН (29. новембар)

КАИРО – АЛЕКСАНДРИЈА

Доручак. Одлазак и обилазак хришћанског Каира: манастир Светог Ђорђа (10. век) налази се на Вавилонској тврђави и припада Александријској патријаршији. У оквиру комплекса се налази гробље и капела посвећена Светој породици. Коптска црква посвећена Пресветој Богородици или Висећа црква је саграђена у 3. веку. Слободно време у хришћанском кварту где се налазе и коптске цркве Свете Варваре и Светог Сергија. Обилазак цркве Светог Николе  у којој је служио и у чијем је конаку живео Свети Нектарије Егински.  Путовање према Александрији. Смештај у хотел. Вечера. Ноћење.

4.ДАН (30. новембар)

АЛЕКСАНДРИЈА – КАИРО

Доручак. Обилазак манастира Светог Саве Освећеног где се налази стуб на којем је мучена Света Катарина. Ту је боравио и Свети Нектарије неколико година. Обилазак комплекса Александријске патријаршије са црквом Благовести из почетка 20. века. Заустављање и обилазак Александријске библиотеке. Слободно време на месту где се налазио Фарос – светионик, једно од чуда старог доба. Полазак за Каиро.  Долазак у Каиро у поподневним часовима. Смештај у хотел. Вечера. Ноћење.

5.ДАН (1. децембар)

КАИРО

Доручак. Одлазак на плато Гиза и обилазак Кеопсове, Кефренове и Микеринове пирамиде и Сфинге. Обилазак једног од највећих базара на отвореном – Хан ел Халилија. Повратак у хотел. Вечера. Ноћење.

6.ДАН (2. ДЕЦЕМБАР)

КАИРО – СВЕТА КАТАРИНА

Доручак. Полазак у манастир Свете Катарине који се налази у подножју Синајске горе. Успутна краћа задржавања ради одмора. Долазак у Манастир у касним после подневним часовима. Смештај у конак. Вечера. Ноћење.

7.ДАН (3. ДЕЦЕМБАР)

СВЕТА КАТАРИНА – СИНАЈСКА ГОРА

Устајање у току ноћи. Пењање на Мојсијеву гору (надморска висина 2285 метара). Успон траје око 4 сата. Читање јутарњих молитви на врху Мојсијеве Горе. За оне којима здравље и физичка кондиција не дозвољавају пењање, присуствовање Светој Литургији у манастиру. Доручак. Дневни одмор. Обилазак манастирског комплекса са црквом Преображења Господњег, ризнице…Слободно време. Вечера. Ноћење.

8.ДАН (4. децембар)

СВЕТА КАТАРИНА  – КАИРО

Присуствовање Светој Литургији у манастиру Свете Катарине. Доручак. Полазак према Каиру. Долазак у Каиро у каснијим поподневним часовима. Вечера у ресторану. Одлазак на аеродром. Слободно време. 

9.ДАН (5. децембар)

КАИРО – БЕОГРАД

Полетање авиона за Београд компаније AIR  SERBIA летом JU 877  у 03.55 часова. Слетање на аеродром „Никола Тесла“ у 05.55 часова (крај програма).

Начин плаћања

 • Динарски део 30 % приликом резервације, остатак на 6 месечних рата чековима грађана без увећања
 • Девизни део 300$, приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања

Цена аранжмана

65.000 дин + 700$

             Аранжман се плаћа у динарскј противвредности, по званичном средњем курсу                                      НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у доларима.           

Аражман обухвата

 • авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут.
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама,током боравка у Египту
 • комплетне обиласке са улазницама по програму
 • смештај по програму: 3 ноћења у хотелу Cosmopolitan Hotel 4* у Каиру на бази полупансиона (вечера –доручак, шведски сто), 1 ноћење у хотелу Windsor Palace Hotel 4* или сличан  у Александрији на бази полупансиона (вечера – у ресторану , доручак, шведски сто) – (по локалној категоризацији), 2 ноћења у конаку манастира Свете Катарине у 1/2, 1/2+1 и 1/4 собама са купатилом, на бази полупансиона (доручак, вечера – класично услуживање)
 • улазнице за плато Гизе
 • путно здравствено осигурање
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • услуге локалног водича на енглеском језику
 • напојнице за локалног водича и возача и особље хотела

Аражман не обухвата

 • Индивидуалне трошкове путника

Доплате:

 • за 1/1 собу износи 270$ (у хотелима, у конаку не постоји могућност)

Попусти:

 • Деца 2 – 12 година распитати се у агенцији

Опис смештајних јединица:

КАИРО:

Хотел Cosmopolitan Cairo 4*, https://cosmopolitancairo.com/  или сличан. Хотел је смештен на пешачкој удаљености од трга Тахир. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бесплатну интернет конекцију. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор, кетлер, бесплатну интеренет конекцију. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

АЛЕКСАНДРИЈА:

Хотел Windsor Palace Hotel 4* https://paradiseinnwindsorpalace.com-egypt.com/en/ или сличан. Хотел се налази недалеко од Александријске библиотеке, на обали мора. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор, балкон или терасу, бесплатну интеренет конекцију. Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања, вечера у ресторану.

КОНАК МАНАСТИРА СВЕТЕ КАТАРИНЕ: 

У оквиру комплекса манастира Свете Катарине налази се и гостињски конак. У неколико објеката, који се наслањају један на други, на два нивоа налазе се двокреветне, трокреветне и четворокреветне скромно опремљене собе (свака са тушем, wc-ом и топлом водом). У засебној згради налази се кухиња са трпезаријом где ће бити послужена храна,  адекватна типику за тај дан.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

                                      Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.         Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/. Аранжман је рађен на 35  пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                                                         Ценовник Египат бр. 2 од 30.октобра 2023. године.