Беч- празник Светог Саве

Датум путовања
У припреми

         Празник Светог Саве у Бечу 2024! Присуствовање Светој Литургији у цркви                                  Светог Саве! Шенбрун, Белведере, српски Беч, Братислава …

ДАН 1.

БЕОГРАД – БЕЧ

Полазак у 23:00 часова испред Вазнесенске цркве (Улица aдмирала Гепрата 19) у Београду. Ноћна вожња кроз Србију, Мађарску, Словачку и Аустрију са краћим успутним задржавањима ради одмора и обављања граничних формалности.

ДАН 2.

БЕЧ

Долазак у Беч у преподневним часовима. По доласку у град панорамско разгледање централних градских улица и вожња Бечким рингом. Наставак разгледања града у пешачкој тури централном градском зоном од Катедрале Светог Стефана која краси истоимени трг (данашња катедрала саграђена је на темељима цркве из 12. века и представља ремек дело готске уметности) до дворца Хофбург. Изградња дворца је започета још у 13. веку. Кроз векове био је резиденција аустријских владара. Након шетње централним градским улицама, смештај у хотел. Слободно поподне. Ноћење.

ДАН 3.

БЕЧ- празник светог саве

Пакет доручак. Одлазак у српску цркву Светог Саве која је саграђена 1893 – 1899. године, са благословом патријарха Јосифа Рајачића.  Присуствовање Светој Литургији на празник Светог Саве. Обилазак руске цркве Светог Николе саграђене по пројекту академика Григорија Ивановича Котоваса. Храм је осветио архиепископ Варшавски Јероним. Панорамски обилазак замка Белведере који се састоји од неколико барокних палата. Његову изградњу почео је принц Еуген Савојски 1714. године. Лепоту комплексу даје однегован и посебно уређен парк.  Пешачко разгледање ,,српског Беча“- шетња централним градским улицама уз приче о знаменитим српским владарима, црквеним великодостојницима, књижевницима и уметницима чији се живот и стваралаштво везују за некадашњу царску престоницу. Слободно поподне за индивидуалне активности. Ноћење.

ДАН 4.

БЕЧ- БРАТИСЛАВА

Пакет доручак. Одјављивање из хотела и присуствовање Светој Литургији у српској цркви Рођења Пресвете Богородице. Обилазак дворца Шенбрун, у преводу „Лепи бунар“ из кога се користила вода на краљевском двору у Бечу. Царица Марија Терезија га је средином 18. века прогласила летњом палатом аустро-угарских монарха. Полазак према Братислави. Панорамско разгледање знаменитости словачке престонице. Одлазак до Братиславског дворца а потом слободно време у центру старог града. Полазак према Београду у вечерњим часовима. Ноћна вожња кроз Словачку, Мађарску и Србију.

ДАН 5.

БЕОГРАД

Долазак у Београд у раним јутарњим часовима (крај програма).

Начин плаћања:

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 4 месечне рате чековима грађана
 •  

Цена аранжмана:

230€

Аранжман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио опрема) на наведеним релацијама
 • смештај по програму у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама: на бази 2 ноћења са пакет доручком у хотелу Моzart 3* или сличан у Бечу
 • разгледања и обиласке по програму
 • панорамско разгледање и пешачку туру центром града Беча са локалним водичем
 • пешачку туру ,,Српски Беч“ са професором историје из Беча
 • улазницу за дворац Шенбрун- Гранд тур
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аранжман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • трошкове који нису назначени у програму
 • међународно путно здравствено осигурање (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 5 € (деца од 0 месеци до 18 година); 8 € (особе од 19 – 70 година); 16 € (особе од 70 – 85 година)

Доплате:

 • За 1/1 собу: 60 €

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу , имају лежај у соби)  

Опис смештајних јединица:

Хотел Mozart 3*, Беч https://www.hotelmozart-vienna.at/ или сличан                            Хотел  је смештен у деветом бечком округу, 200 метара од станице метроа Фриденсбрике. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор са сателитским програмима, бесплатну интернет конекцију.  Услуга у хотелу је ноћење са доручком.

Напомене:

 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Распоред седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј. склапања Уговора о путовању. Приликом сачињавања распореда седења, првенство имају старији путници, труднице, породице са децом до 12 година. Први ред седишта су службена седишта, који се, ако нема потребе, не издаје путницима.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

                        Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. Аранжман је рађен на 35 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ. 

                                                                               Ценовник Беч 2024. бр.1 од 10. октобра 2023.