Крф – На путу Плаве гробнице

Датум путовања
У припреми
naslovna Krf

Крф! Бисер Јонског мора! Покрај њега Видо и Плава гробница, место вечног почивалишта српских дивјунака из Првог светског рата. 

ДАН 1.

БЕОГРАД – СОЛУН

Полазак из Београда у 7,00 часова испред Вазнесењске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19). Успутна краћа задржавања ради одмора. Долазак у Солун у вечерњим часовима. Смештај у хотел, ноћење.

ДАН 2.

СОЛУН – КАЛАМБАКА

Доручак. Панорамско разгледање града са посетом Српском војничком гробљу на Зејтинлику. Наставак путовања у Каламбаку. Смештај у хотел, ноћење.

ДАН 3.

КАЛАМБАКА – КРФ

Доручак. Обилазак два манастира из скупине метеорских манастира. Наставак путовања у Игуменицу. Укрцавање на ферибот. Пловидба траје око два часа. Долазак на Крф, смештај у хотел, ноћење.

ДАН 4.

КРФ

Доручак. Одлазак у Гувију где се долазећи из Албаније искрцавала српска војска од 6. јануара до 5. априла 1916. године. Одлазак на пристаниште у Крфу. Укрцавање на брод. Пловидба до острва Видо. Обилазак Спомен костурнице, саграђене 1936. године. Пловидба до Плаве гробнице – воде Јонског мора испред острва Видо где су сахрањивани умрли српски војници. Повратак на Крф. Одлазак у Агиос Матеос, место где је био логор Дринске дивизије. Повратак у хотел, ноћење.

ДАН 5.

КРФ

Доручак. Одлазак у дворац Ахилеон, палату коју је подигла аустријска царица Елизабета 1896/98. године и украсила многобројним скулптурама јунака Хомерових епова. Палата је окружена раскошним парком. Обилазак цркве Светог Спиридона, која је саграђена 1594. године. Вожња обалом овог предивног острва и одлазак у манастир Палеокастрица, саграђен у 17. веку на темељима првобитног из 1255. године. Повратак у хотел, ноћење.

ДАН 6.

КРФ

Доручак. Слободан дан. Ноћење.

ДАН 7.

КРФ – КАСТОРИЈА

Доручак. Обилазак Српске куће. Укрцавање на ферибот за Игуменицу. Наставак путовања у Касторију. Долазак у вечерњим часовима. Смештај у хотел, ноћење.

ДАН 8.

КАСТОРИЈА – СОЛУН

Доручак. Обилазак једног од најживописнијих градова Грчке, смештеног на прелепом језеру, града са 75 византијских и поствизантијских цркава. Обилазак цркава: Таксијарха саграђена у 9. веку, обновљена 1359/60. године, Панагија Кубелидики, саграђена у 13. веку, Николе „ту Казници“, саграђена у 12. веку и манастира Панагија Мавриотиса, саграђена крајем 11. века. Одлазак у Солун. Долазак у вечерњим часовима. Смештај у хотел, ноћење.

Долазак у Београд у вечерњим часовима.

Путовање обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на назначеној релацији
 • путно здравствено осигурање
 • 2 ноћења са доручком (шведски сто) у хотелу Vergina са 3* или сличан у Солуну (ТВ, клима), 1 ноћење са доручком (шведски сто) у хотелу Edelweis или сличан сa 3* у Каламбаки (ТВ, клима), 4 ноћења са доручком (шведски сто) у хотелу Аrion 4* или сличан (клима, ТВ) у Крфу, 1 ноћење са доручком (шведски сто) у хотелу Tsamis са 4* у Касторији (ТВ, клима), по локалној категоризацији, у двокреветним собама са купатилом
 • улазнице за све наведене посете, бродове
 • услуге стручног водича и трошкове организације путовања

Начин плаћања

 • 30% вредности уговореног путовања приликом пријављивања
 • комплетан износ девизног дела до почетка путовања
 • динарски део у пет месечних рата

Цена ходочашћа

400€ + 19.000 дин

Општи услови

 • Аранжман је прављен на бази 30 уплата
 • Aгенција задржава право да откаже аранжаман најкасније 5 дана пре планираног поласка
 • За путовање важе Општи услови путовања
 • Агенција „Доброчинство“ задржава право, да уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ