Крф – На путу Плаве гробнице

Датум путовања
01-06. нов 2023.

Крф! Бисер Јонског мора! Покрај њега Видо и Плава гробница, место вечног почивалишта српских дивјунака из Првог светског рата. 

ДАН 1.

БЕОГРАД – ГРЧКА

Полазак у 16.00 часoва испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19). Ноћна вожња према Грчкој.

ДАН 2.

МЕТЕОРИ- КАЛАМБАКА

Долазак у Каламбаку у преподневним часовима. По доласку одлазак до Метеора -највредније скупине манастира у Грчкој, након Свете Горе. Манастири су познати по свом несвакидашњем положају на стенама и налазе се на списку културне баштине UNESCO-a. Обилазак два манастира из скупине метеорских манастира. Смештај у хотел у Каламбаки. Слободно време у поподневним часовима. Ноћење.

ДАН 3.

КАЛАМБАКА- ИГУМЕНИЦА- КРФ

Рани јутарњи полазак из хотела у Каламбаки за Игуменицу.  Пловидба трајектом ка Крфу. Одлазак до Српске куће која се налази близу пристаништа на Крфу. Потом, укрцавање на брод и пловидба до острва Видо. Обилазак Спомен костурнице, саграђене 1936. године. Пловидба до Плаве гробнице – воде Јонског мора испред острва Видо где су сахрањивани умрли српски војници. Повратак на Крф. Обилазак цркве Светог Спиридона, која је саграђена 1594. године. У поподневним часовима долазак у смештај. Ноћење.

ДАН 4.

КРФ

Пакет доручак. Присуствовање Светој Литургији у храму Светог Спиридона. Вожња обалом острва и одлазак у манастир Палеокастрица, саграђен у 17. веку на темељима првобитног из 1255. године. Одлазак у Гувију где се долазећи из Албаније искрцавала српска војска од 6. јануара до 5. априла 1916. године.Обилазак споменика Гвозденом пуку у Дасији.

Повратак у хотел. Ноћење.

ДАН 5.

КРФ- СРБИЈА

Пакет доручак. Присуствовање Светој Литургији у храму Светог Спиридона. Након службе учествовање у Литији. Слободно време у граду до поласка за Србију у поподневним часовима.

Пловидба трајектом до Игуменице и потом вожња аутобусом кроз Грчку, Северну Македонију и Србију.

ДАН 6.

БЕОГРАД

Долазак у Београд у раним јутарњим часовима. (крај програма)

Аранжман обухвата:

  • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
  • разгледања и обиласке по програму
  • трошкове организације путовања
  • улазнице за све наведене посете
  • карте за трајект
  • услуге стручног пратиоца групе током путовања
  • 1 ноћење у хотелу Edelweiss 3* или сличан у Каламбаки у 1/1, 1/2, 1/2+1 собама
  • 2 ноћења са доручком  у хотелу Hellinis 3* на Крфу у 1/1, 1/2, 1/2+1 собама
  • боравишну таксу у Грчкој

Аранжман не обухвата:

  • Индивидуалне трошкове путника
  • Међународно путно здравствено осигурање  (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 5 € (деца од 0 месеци до 18 година); 10 € (особе од 19-70 година); 19 € (особе од 70-85 година)

Начин плаћања

 • 30 % приликом пријаве, остатак 15 дана пред пут

Цена ходочашћа

250 евра

                                      Доплата за 1/1 собу – 100 евра

Општи услови

 • Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

  Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/ Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                Ценовник Крф- На путу плаве гробнице бр.1 од  22. августа 2023. године.