Васкршње путовање на Егину

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

ДАН 1.(Велики Четвртак)

Београд – Грчка

Полазак у 14.00 часова из Београда (Улица адмирала Гепрата број 19). Ноћна вожња кроз Србију и Северну Македонију са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности.

ДАН 2.(Велики Петак)

Камариза – Егина

Долазак у поклонички храм Светог Нектарија у Камаризу у преподневним  часовима. Наставак путовања у луку Пиреј одакле се трајектом стиже на Егину. Посета храму Светог Нектарија и целивање његових светих моштију. Одлазак у Агиа Марину и смештај у хотел. Слободно време. Одлазак у главни град Егине у саборну цркву Успења Пресвете Богородице. Присуствовање Вечерњој служби, изношењу Плаштанице и читању Статија. Повратак у хотел, ноћење.

ДАН 3.(Велика Субота)

Егина

Пакет доручак. Одлазак на Свету Литургију у манастир Светог Мине. Обилазак манастира Свете великомученице Катарине и целивање њених светих моштију и чудотворне иконе Светог Спиридона. Одлазак у храм Светог Нектарија. Повратак у хотел. Слободно време. Одлазак у манастир Светог Нектарија на Васкршњу Литургију у вечерњим часовима.

ДАН 4.(Васкрс)

Егина

Васкршњи доручак. Одлазак у Пердику, традиционално рибарско место. Повратак у  главни град Егина. Слободно време. Повратак у хотел. Ноћење.

ДАН 5.(Васкршњи понедељак)

Егина

Пакет доручак. Одлазак у манастир Светог Нектарија на Свету Литургију. Полазак за Београд. Вожња кроз Грчку и Северну Македонију са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности.

ДАН 6.(Васкршњи уторак)

БЕОГРАД

Долазак у Београд у јутарњим часовима (крај програма).

 Начин плаћања:

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 4 месечне рате чековима грађана          

Цена аранжмана:

   250€  

             Аранжман се плаћа у динарскј противвредности, по званичном средњем курсу                                      НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима .           

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема)
 • смештај на бази 3 ноћења у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелу Isidora 2*, апартманима или сличан у Агиа Марини (по локалној категоризацији) на бази ноћења са доручком или пакет доручка (доручак-шведски сто)
 • разгледања и обиласке по програму
 • бродске карте за трајекте
 • боравишну таксу у Грчкој, која се наплаћује одјануара 2018. године и која тренутно износи: за хотеле са 3* 1.5 евро дневно по соби.
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аранжман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • међународно путно здравствено осигурање (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 5 евра (деца од 0 месеци до 18 година); 10 евра (особе од 19 – 70 година); 19 евра (особе од 70 – 85 година)

Доплате:

 • за 1/1 собу износи 75€ 

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу , имају лежај у соби)

Опис смештајних јединица:

Хотел  Isidora 2* http://www.isidorahotel.gr/ или сличан                                                  Хотел  је смештен у центру Агиа Марине. Хотел поседује рецепцију, ресторан, врт и игралиште за децу. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, кетлер, фен за косу.  Услуга у хотелу је ноћење са доручком, по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Распоред седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј. склапања Уговора о путовању. Приликом сачињавања распореда седења, првенство имају старији путници, труднице, породице са децом до 12 година. Први ред седишта су службена седишта, који се, ако нема потребе,  не издаје путницима.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

                          Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/организатора путовања. Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                  Ценовник Васкршње путовање на Егину 2024 бр.1. од  23. октобра 2023.