Празник Педесетнице у Светој Земљи

Датум путовања
31. мај - 08. јун 2023.

Програм путовања

1.ДАН (31. мај)

Београд – Солун

Полазак аутобусом испред  Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19) у 7.00 часова. Успутна краћа задржавања ради одмора. Долазак у Солун у касним послеподневним часовима. Смештај у хотел, ноћење.

2.ДАН (1.јун)

СОЛУН-ТЕЛ АВИВ-НАЗАРЕТ

Полетање авиона грчке авио компаније AEGEAN AIRLINES у 7.35 часова. Слетање на аеродром Бен Гурион у Израелу у 9.45 часова . По обављању граничних формалности наставак путовања у Назарет. Смештај у хотел, вечера, ноћење.

3.ДАН (2.ЈУН)

НАЗРЕТ

Доручак. Путовање на обале Галилејског језера и обилазак Горе Блаженствастарог Капернаума и манастира Дванаесторице апостола. Ручак – риба Светог Петра у Тиверијади. Обилазак манастира Светих Апостола. Вожња бродом Галилејским језером. Повратак у Назарет, вечера, ноћење.

4.ДАН (3.ЈУН)

НАЗАРЕТ – ВИТЛЕЈЕМ 

Доручак. Напуштање соба и одјава из хотела. Обилазак цркве Архангела Гаврила. Одлазак на Гору Преображења и обилазак православног манастира Светог Илије. Наставак путовања у Јерихон. Одлазак на Витавару, традиционално место крштења Господа Исуса Христа и погружавање у Свету реку Јордан. Обилазак манастира Светог Герасима. Наставак путовања у Витлејем. Смештај у хотел, вечера, ноћење.

5.ДАН (4.ЈУН)

ВИТЛЕЈЕМ 

Пакет доручак. Присуствовање Светој Литургији. Одлазак у Јерусалим и обилазак Страдалног пута Господњег и цркве Христовог Васкрсења (Гроба). Слободно време. Повратак у хотел, вечера, ноћењe.

6.ДАН (5.ЈУН)

ВИТЛЕЈЕМ 

Пакет доручак. Одлазак у цркву Богорођења и присуствовање Светој Литургији и обилазак Цркве. Одлазак у Јерусалим и обилазак Маслинске горе: Видиковац, манастир Оче наш, место Вазнесења, руским манастиром Вазнесења. Одлазак у Витанију и обилазак гроба Лазара Четвородневног. Повратак у Витлејем, вечера,  ноћење.

7.ДАН (6.ЈУН)

ВИТЛЕЈЕМ 

Доручак.  Одлазак у Јудејску пустињу. Обилазак манастира Светог Саве Освећеног и Светог Теодосија. Одлазак у Јерусалим и обилазак манастира Часног крста. Слободно време. Вечера, ноћење.

8.ДАН (7.ЈУН)

ВИТЛЕЈЕМ 

Доручак. Одлазак у Јерусалим и обилазак Гетциманског врта са црквом Успења Пресвете Богородице (Богородичиног гроба). Обилазак руског манастира Марије Магдалине. Одлазак до цркве Васкрсења. Одлазак на Сион и обилазак Сале тајне вечере и Гроба цара Давида Псалмопојца. Обилазак Зида плача. Повратак у хотел, вечера,  ноћење.

9.ДАН (8.ЈУН)

ВИТЛЕЈЕМ – СОЛУН – БЕОГРАД

Пакет доручак. Трансфер до аеродрома Бен Гурион у Тел Авиву. Полетање авиона у 10.30 часова. Слетање на аеродром у Солуну у 12.55 часова. По слетању и обављању граничних формалности, наставак путовања ка Београду. Успутна краћа задржавања ради одмора и обављања граничних формалности. Долазак у Београд у касним вечерњим часовима (крај програма).

Начин плаћања

 • Динарски део 30 % приликом резервације, остатак  на 6 месечних рата чековима грађана без увећања
 • Девизни део 400$ , приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања

Цена ходочашћа

55.000 дин + 950$

                             Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном                                                                          средњем курсу НБС на дан уплате.

                                                 Цена аранжмана је изражена у доларима.

Аранжман обухвата:

 • трансфер до аеродрома у Солуну и назад
 • авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут.
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама, током боравка у Израелу
 • смештај по програму у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелима: 1 ноћење Хотел Telioni 3* у Солуну или сличан на бази ноћења, 2 ноћeња хотел Plaza Nazareth (4*) или сличан у Назарету, 5 ноћења хотел Sun Rise (3*) или сличан у Витлејему, на бази полупансиона (вечера – доручак, шведски сто) – (по локалној категоризацији)
 • комплетне обиласке са улазницама по програму
 • ручак – риба Св. Петра
 • такси за Гору Преображења
 • вожњу бродом Галилејским језером
 • комби превоз до манастира Светог Саве Освећеног
 • Грамату Јерусалимске патријаршије
 • путно здравстевно осигурање
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • напојнице за локалног водича и возача и особље хотела

Аранжман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника

Доплате:

 • за 1/1 собу 390$

Опис смештајних јединица:

СОЛУН

Хотел Telioni 3*, https://www.telioni.gr/ или сличан

Хотел је смештен у центру града, недалеко од чувене улице Цимиски и на око 15 минута хода до Аристотеловог трга. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор са сателитским каналима, фен за косу. Услуга у хотелу је ноћење.

ВИТЛЕЈЕМ:

Хотел Sun Rise 3*, https://www.sunrisehotel.ps/index.php/en или сличан

Хотел је смештен у центру Витлејема, на 2 километра од Цркве Рођења Христовог. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор са сателитским каналима, фен за косу, мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

 НАЗАРЕТ:

Хотел Plaza Nof Hagalil (Nazareth) 4*, Назарет https://plazani.com/ или сличан

Хотел је смештен међу пољима Језрелске долине и Голанске висоравни, са погледом на Галилеју и Стари град Назарет. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет, базен, спа центар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, фен за косу, сеф и мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.

Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).

 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.

Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).

 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.
 • Услови за путовање у условима Covid-19 пандемије који буду на снази у време путовања ће се поштовати.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/. Аранжман је рађен на 30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                               Ценовник Тројице у Светој Земљи бр.1 од 5.јануара 2023. годинe