Празник Педесетнице у Светој Земљи

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

1.ДАН (31. мај)

Београд – Солун

Полазак аутобусом испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19) у 6.00 часова. Путовање кроз Србију и Северну Македонију до Солуна уз успутна краћа задржавања ради одмора. Долазак у Солун у касним послеподневним часовима. Смештај у хотел, ноћење.

2.ДАН (1.јун)

СОЛУН-ТЕЛ АВИВ-НАЗАРЕТ

Полетање авиона грчке авио компаније AEGEAN AIRLINES у 7.35 часова. Слетање на аеродром Бен Гурион у Израелу у 9.45 часова . По обављању граничних формалности наставак путовања ка Назарету  граду у коме је одрастао Господ Исус Христос. Смештај у хотел у Назарету. Вечера, ноћење.

3.ДАН (2.ЈУН)

НАЗРЕТ

Доручак. Путовање на обале Галилејског језера и обилазак Горе Блаженства- места Исусове Беседе на гори,  старог Капернаума- места где је живео апостол Петар и манастира Дванаесторице апостола. Ручак у ресторану у Тиверијади – риба Светог апостола Петра. Вожња бродом Галилејским језером где је Господ учинио неколико чуда. Повратак у Назарет, вечера, ноћење.

4.ДАН (3.ЈУН)

НАЗАРЕТ – ВИТЛЕЈЕМ 

Доручак. Напуштање соба и одјава из хотела. Обилазак цркве Архангела Гаврила са извором лековите воде на месту Благовести. Одлазак на Тавор- Гору Преображења и обилазак православног манастира Светог Илије. Наставак путовања у Јерихон. Одлазак на Витавару, традиционално место крштења Господа Исуса Христа и погружавање у Светој реци Јордану. Обилазак манастира Светог Герасима Јорданског. Наставак путовања у Витлејем. Смештај у хотел, вечера, ноћење.

5.ДАН (4.ЈУН)

ВИТЛЕЈЕМ 

Пакет доручак. Присуствовање Светој Литургији. Одлазак у Јерусалим и обилазак Страдалног пута Господњег (14 станица унутар зидина старог града у Јерусалиму од којих свака означава једно од места Христовог страдања) и цркве Христовог Васкрсења (Гроба). Слободно време. Повратак у хотел, вечера, ноћењe.

6.ДАН (5.ЈУН)

ВИТЛЕЈЕМ 

Пакет доручак. Одлазак у цркву Богорођења. Присуствовање Светој Литургији и обилазак Цркве која је изграђена над пећином у којој је рођен Господ. Одлазак у Јерусалим и обилазак Маслинске горе: видиковац са којег се пружа величанствен поглед на Стари град, манастир Оче наш- место на којем је Господ први пут изговорио најпознатију хришћанску молитву, место Вазнесења Господњег и руски манастир Вазнесења. Одлазак у Витанију и поклоњење гробу Лазара Четвородневног. Повратак у Витлејем, вечера,  ноћење.

7.ДАН (6.ЈУН)

ВИТЛЕЈЕМ 

Доручак.  Одлазак у Јудејску пустињу. Обилазак манастира Светог Саве Освећеногнајвеће светиње Јудејске пустиње у којој су се подвизавали Свети Сава Јерусалимски и Свети Јован Дамаскин. Потом обилазак манастира Светог Теодосија Великом са пећином у којој су преноћила три мудраца са истока у повратку после поклоњења Богомладенцу Христу. Одлазак у Јерусалим и обилазак манастира Часног крста. Слободно време. Вечера, ноћење.

8.ДАН (7.ЈУН)

ВИТЛЕЈЕМ 

Доручак. Одлазак у Јерусалим и обилазак Гетсиманског врта са црквом Успења Пресвете Богородице (Богородичиног гроба). Поклоњење једној од најзначајнијих икона православља, Богородици Јерусалимској– икони на којој је најверније изображен лик Мајке Божије. Обилазак руског манастира Марије Магдалине. Одлазак до цркве Васкрсења (Христовог Гроба). Одлазак на Сион и обилазак Сале тајне вечере (места где је Господ опрао ноге апостолима, установио Свету тајну причешћа и место силаска Светог Духа на апостоле)  и Гроба цара Давида Псалмопојца. Краћа шетња до Зида плача. Повратак у хотел, вечера,  ноћење.

9.ДАН (8.ЈУН)

ВИТЛЕЈЕМ – СОЛУН – БЕОГРАД

Пакет доручак. Трансфер до аеродрома Бен Гурион у Тел Авиву. Полетање авиона у 10.30 часова. Слетање на аеродром у Солуну у 12.55 часова. По слетању и обављању граничних формалности, наставак путовања ка Београду. Успутна краћа задржавања ради одмора и обављања граничних формалности. Долазак у Београд у касним вечерњим часовима (крај програма).

Начин плаћања

 • Динарски део 30 % приликом резервације, остатак  на 6 месечних рата чековима грађана без увећања
 • Девизни део 400$ , приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања

Цена ходочашћа

55.000 дин + 950$

                             Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном                                                                          средњем курсу НБС на дан уплате.

                                                 Цена аранжмана је изражена у доларима.

Аранжман обухвата:

 • трансфер до аеродрома у Солуну и назад
 • авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут.
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама, током боравка у Израелу
 • смештај по програму у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелима: 1 ноћење Хотел Telioni 3* у Солуну или сличан на бази ноћења, 2 ноћeња хотел Plaza Nazareth (4*) или сличан у Назарету, 5 ноћења хотел Sun Rise (3*) или сличан у Витлејему, на бази полупансиона (вечера – доручак, шведски сто) – (по локалној категоризацији)
 • комплетне обиласке са улазницама по програму
 • ручак – риба Св. Петра
 • такси за Гору Преображења
 • вожњу бродом Галилејским језером
 • комби превоз до манастира Светог Саве Освећеног
 • Грамату Јерусалимске патријаршије
 • путно здравстевно осигурање
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • напојнице за локалног водича и возача и особље хотела

Аранжман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника

Доплате:

 • за 1/1 собу 390$

Опис смештајних јединица:

СОЛУН

Хотел Telioni 3*, https://www.telioni.gr/ или сличан

Хотел је смештен у центру града, недалеко од чувене улице Цимиски и на око 15 минута хода до Аристотеловог трга. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор са сателитским каналима, фен за косу. Услуга у хотелу је ноћење.

ВИТЛЕЈЕМ:

Хотел Sun Rise 3*, https://www.sunrisehotel.ps/index.php/en или сличан

Хотел је смештен у центру Витлејема, на 2 километра од Цркве Рођења Христовог. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор са сателитским каналима, фен за косу, мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

 НАЗАРЕТ:

Хотел Plaza Nof Hagalil (Nazareth) 4*, Назарет https://plazani.com/ или сличан

Хотел је смештен међу пољима Језрелске долине и Голанске висоравни, са погледом на Галилеју и Стари град Назарет. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет, базен, спа центар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, фен за косу, сеф и мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.

Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).

 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.

Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).

 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.
 • Услови за путовање у условима Covid-19 пандемије који буду на снази у време путовања ће се поштовати.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/. Аранжман је рађен на 30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                               Ценовник Тројице у Светој Земљи бр.1 од 5.јануара 2023. годинe