Крстовдан у Светој Земљи

Датум путовања
У припреми

Дочекајте Крстовдан 2023. године у Светој Земљи! Ово јединствено ходочашће сан је сваког верујућег Хришћанина. Осетите духовну лепоту светих места и богослужења на празник Воздвижења Часног Крста у Јерусалиму.

1. ДАН (26.09.)

БЕОГРАД – ТЕЛ АВИВ – ЈЕРУСАЛИМ

Састанак групе на аеродрому Никола Тесла у 10.30 часова. Послетање авиона за Тел Авив компанијe AIR SERBIA летом JU 812 у 13.30 часова. По слетању на аеродром Бен Гурион и обављања граничнихформалности, путовање у Јерусалим. Смештај у хотел, вечера, ноћење.

2. ДАН (27.09)

ЈЕРУСАЛИМ – КРСТОВДАН

Пакет доручак. Присуствовање Светој Литургији. Одлазак до Иродове капије. Обилазак Страдалног пута Господњег (14 станица унутар зидина старог града у Јерусалиму од којих свака означава једно од места Христовог страдања) и цркве Христовог Васкрсења (Гроба). Повратак у хотел, вечера, ноћењe.

3. ДАН (28.09)

ЈЕРУСАЛИМ 

Доручак. Одлазак на Маслинску гору одакле се пружа предиван поглед на Стари град Јерусалим.   Обилазак руског манастира Вазнесења Господњег, места Вазнесења и цркве Оче наш- местa на којем је Господ први пут изговорио најпознатију хришћанску молитву .Одлазак у Витанију и поклоњење гробу Лазара Четвородневног. Одлазак у Витлејем.  Смештај у хотел, вечера, ноћење.

4. ДАН (29.09)

ЈЕРУСАЛИМ

Доручак. Одлазак у Јерусалим у Гетсимански врт и обилазак: цркве Богородичиног гроба, (поклоњење једној од најзначајнијих икона православља, Богородици Јерусалимској- икони на којој је најверније изображен лик Мајке Божије), Базилике агоније и руског манастира Марије Магдалине. Одлазак у Ен Карем, родно место Светог Јована Крститеља и обилазак руског манастира Горња.  Повратак у Јерусалим. Вечера, ноћење.

5. ДАН (30.09)

ЈЕРУСАЛИМ – ЈУДЕЈСКА ПУСТИЊА – ЈЕРУСАЛИМ

Доручак. Одлазак у Јудејску пустињу  и Обилазак манастира Светог Саве Освећеног– највеће светиње Јудејске пустиње у којој су се подвизавали Свети Сава Јерусалимски и Свети Јован Дамаскин. Потом, обилазак манастира Светог Теодосија Великог са пећином у којој су преноћила три мудраца са истока у повратку после поклоњења Богомладенцу Христу. Обилазак цркве Богорођења у Витлејему са пећином Богорођења. Одлазак у Јерусалим и обилазак манастира Часног Крста– на месту где је расло дрво од којег је сачињен крст који је носио Господ. Одлазак на Сион и обилазак Сале тајне вечере и Гроба цара Давида Псалмопојца. Кратко пешачење до Зида плача. Повратак у хотел. Вечера, ноћење. 

6. ДАН (01.10)

ЈЕРУСАЛИМ – НАЗАРЕТ

Присуствовање Светој Литургији у цркви Богородичиног гроба. Пакет доручак. Наставак путовања у Јерихон. Пењање жичаром на Гору Кушања и обилазак манастира Четрдесетнице. Одлазак на Витавару, традиционално место крштења Господа Исуса Христа, где ће поклоници имати прилику да уђу у Свету реку Јордан. Обилазак манастира Светог Герасима Јорданског. Путовање долином реке Јордана до Назарета. Обилазак православне цркве Архангела Гаврила. Смештај у хотел, вечера, ноћење.

7. ДАН (02.10)

НАЗАРЕТ

Доручак. Одлазак на ТаворГору Преображења и обилазак православног манастира Светог Илије. Одлазак на обале Галилејског језера и обилазак Горе Блаженства, старог Капернаума, манастира Дванаесторице апостола. Ручак – риба Светог Петра. Повратак у Назарет. Вечера, ноћење.

8. ДАН (03.10)

НАЗАРЕТ – ТЕЛ АВИВ –  БЕОГРАД

Доручак. Одлазак у Јафу. Слободно време. Наставак путовања у Лиду и обилазак манастира Светог Ђорђа. Трансфер до аеродрома. Полетање авиона компаније AIR SERBIA летом JU 813у 19 часова. Слетање на аеродром у Београду у 21.00 час. 

Начин плаћања

 • 30% динарског дела приликом пријављивања,  остатак у 6 месечних рата чековима грађана без увећања
 • 600$ уплаћује се приликом пријављивања, остатак девизног дела 15 дана пред пут

Цена ходочашћа

1.150 усд + 65.000 дин

           Аранжман се плаћа у динарскј противвредности, по званичном средњем курсу                                     НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у доларима.            

 • Доплате:
 • За 1/1 собу износи 515$
 • Попусти:
 • Деца 2 – 12 година распитати се у агенцији

Аранжман обухвата

 
 • авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут.
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама, током боравка у Израелу
 • комплетне обиласке са улазницама по програму
 • смештај по програму у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелима: 5 ноћења Seven Arches или сличан са 3* у Јерусалиму, 2 ноћења Hotel Plaza Nof Hagalil (Nazareth) или сличан са 4* у Назарету, (све по локалној категоризацији) на бази  полупансиона (вечера, доручак – шведски сто) 
 • путно здравстевно осигурање
 • Грамату Јерусалимске патријаршије
 • такси за Гору Преображења
 • мини бусеве за манастир Светог Саве Освећеног
 • жичару за Гору Кушања
 • ручак – риба Светог Петра
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • напојнице за локалног водича и возача и особље хотела

Аражман не обухвата

 • Индивидуалне трошкове путника

Опис смештајних јединица:

Хотел Seven Arches Јерусалим, https://7arches.com/ или сличан. Хотел је смештен на Маслинској Гори и има највеличанственихи поглед на Стари град. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет и паркинг. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор, фен за косу. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

Хотел Plaza Nof Hagalil (Nazareth) 4*, Назарет https://plazani.com/или сличан. Хотел је смештен међу пољима Језрелске долине и Голанске висоравни, са погледом на Галилеју и Стари град Назарет. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет, базен, спа центар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, фен за косу, сеф и мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 7 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ. 

                                           Ценовник Κрстовдан у Светој Земљи бр.1 од 21.марта2023. године