Митровдан у Светој Земљи

Датум путовања
У припреми

Дочекајте Митровдан  у Светој Земљи! Ово јединствено ходочашће сан је сваког верујућег Хришћанина. Осетите духовну лепоту светих места и богослужења у Јерусалиму.

ДАН 1.

БЕОГРАД – ИСТАНБУЛ – ТЕЛ АВИВ -ЈЕРУСАЛИМ

Полетање авиона у јутарњим  часовима. По слетању на аеродром у Истанбулу, наставак путовања у Израел. Слетање на аеродром Бен Гурион у послеподневним часовима. По обављању граничних формалности одлазак у Јерусалим. Смештај у хотел, вечера, ноћење.

ДАН 2.

ЈЕРУСАЛИМ

Доручак. Одлазак на Видиковац одакле се као на длану види стари град Јерусалим. Обилазак Маслинске горе са местом Вазнесења, руским манастиром Вазнесења и Црквом Оче наш. Одлазак до једне од капија старог града и Страдалним путем Господњим  долазак до Цркве Васкрсења (Христовог гроба). Повратак у хотел, вечера, ноћење.

ДАН 3.

ЈЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЈЕМ

Пакет доручак. Одлазак на Свету Литургију у цркву Богородичиног Гроба (Успења). Одлазак у Јудејску пустињу и обилазак манастира Светог Саве Освећеног. Долазак у Витлејем и обилазак цркве Богорођења. Смештај у хотел, вечера, ноћење.

ДАН 4.

ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЈЕМ

Доручак. Одлазак у Јерусалим и обилазак Базилике агоније и руског манастира Марије Магдалине. Одлазак до Сиона и обилазак Сале тајне вечере и гроба цара Давида Псалмопојца. Одлазак до Зида плача. Повратак у хотел, вечера, ноћење.

ДАН 5.

ВИТЛЕЈЕМ – НАЗАРЕТ

Доручак. Путовање према Јерихону. Пењање жичаром на Гору кушања и обилазак манастира Четрдесетнице. Обилазак манастира Светог Герасима. Одлазак на традиционално место крштења Господа Исуса Христа – Витавара. Наставак путовања према Галилеји. По доласку у Назарет, обилазак православне цркве Благовести. Смештај у хотел, вечера, ноћење.

ДАН 6.

 НАЗАРЕТ

Доручак. Путовање према Галилејском језеру. Обилазак Горе Блаженства, Табхе (место умножавања хлебова и рибе), старог Капернаума (места где је живео апостол Петар), манастира Дванаест апостола на обали Галилејског језера. Ручак – риба Светог Петра. Одлазак на Јарденит, место где се поклоници погружавају у свету реку Јордан. Повратак у Назарет. Вечера, ноћење.

ДАН 7.

НАЗАРЕТ – ТЕЛ АВИВ – ИСТАНБУЛ – БЕОГРАД

Доручак. Путовање према Тел Авиву. Обилазак манастира Светог Ђорђа у Лиди. Полетање авиона у после подневним часовима. По слетању на аеродром у Истанбулу наставак путовања у Београд. Слетање у Београд у вечерњим часовима. Трансфер до Вазнесенске цркве.

Ценовник – начин плаћања

 • Динарски део 30 % приликом резервације, остатак на 5 месечних рата чековима грађана без увећања
 • Девизни део 500$, приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања

Цена ходочашћа

65.000 дин + 1.050 усд

           Аранжман се плаћа у динарскј противвредности, по званичном средњем курсу                                     НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у доларима.            

 • Доплате:
 • За 1/1 собу износи 290 УСД 
 • Попусти:
 • Деца 2 – 12 година распитати се у агенцији

Аранжман обухвата

 • авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут.
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама, током боравка у Израелу
 • комплетне обиласке са улазницама по програму
 • смештај по програму у 1/2 и1/2+1с стандардним собама у хотелима: Holy Land Hotel или сличан у Јерусалиму (4*), Eman Regency Hotel (3*) или сличан у Витлејему, Hotel Plaza Nof Hagalil (Nazareth) или сличан у Назарету (4*) на бази полупансиона (вечера – доручак, шведски сто) (по локалној категоризацији)
 • путно здравстевно осигурање са покрићем за COVID 19
 • ручак – риба Св. Петра
 • Грамату Јерусалимске патријаршије
 • жичару за Гору кушања
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • напојнице за локалногводича и возача и особље хотела

Аражман не обухвата

 • Индивидуалне трошкове путника

Опис смештајних јединица:

Хотел Holy Land 4*, Јерусалим http://www.holylandhotel.com или сличан.                     Хотел је смештен у срцу Јерусалима, изван историјских зидина са погледом на Стари град. Од аеродрома у Тел Авиву је удањен 45 минута вожње. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, бесплатан паркинг, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

Хотел Eman Regency 3*, Витлејем https://www.emanregencyhotel.ps/ или сличан.        Хотел је смештен 2 километара од Витлејема. Хотел поседује рецепцију, ресторан, терасу, бар, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, фен за косу, сеф и мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

Хотел Plaza Nof Hagalil (Nazareth) 4*, Назарет https://plazani.com/ или сличан.                           Хотел је смештен међу пољима Језрелске долине и Голанске висоравни, са погледом на Галилеју и Стари град Назарет. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет, базен, спа центар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, фен за косу, сеф и мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање са укљученим покрићем за Covid 19
 • Услед пандемије Covid-19, обавеза путника је да се упозна са здравственим и другим неопходним условима уласка у земљу, напуштања земље и повратка у Републику Србију.
 • Услови за путовање у условима Covid-19 пандемије који буду на снази у време путовања ће се поштовати.

Љубазно Вас молимо да се о Covid условима уласка у Израел обавестите преко линка:

https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/izrael

                                             Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/ организатора путовања.Аранжман је рађен на  25  пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                                Ценовник Октобар у Светој Земљи бр.2 од 10.јуна 2022. године.