Митровдан у Светој Земљи

Датум путовања
У припреми

Прославите Митровдан у Светој Земљи! Ово јединствено ходочашће сан је сваког верујућег Хришћанина. Осетите духовну лепоту светих места и богослужења у Јерусалиму.

ДАН 1.

БЕОГРАД – АТИНА – ТЕЛ АВИВ

Полетање авиона грчке авио компаније AEGEAN AIR лет 977 у 14.35 часова из Београда. Слетање на аеродром у Атини у 17.10 часова. Полетање авиона исте компаније летом 922 у 23.55 часова.

ДАН 2.

ТЕЛ АВИВ – ЈЕРУСАЛИМ

Слетање на аеродром Бен Гурион у 00.55 часова. По обављању граничних формалности одлазак у Јерусалим. Смештај у хотел. Ноћење.

Доручак. Одлазак до једне од капија старог града и Страдалним путем Господњим (од станице до станице) долазак до Цркве Васкрсења (Христовог гроба). Обилазак комплекса  Цркве и целивање светиња Голготе, Плоче миропомазања и Живоносног гроба Господњег. Повратак у хотел, вечера, ноћење.

ДАН 3.

ЈЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЈЕМ (МИТРОВДАН)

Пакет доручак. Одлазак на Свету Литургију у цркву Богородичиног Гроба (Успења Пресвете Богородице) и обилазак цркве. Обилазак руског манастира Марије Магдалине. Одлазак до цркве Васкрсења. Слободно време. Одлазак у Витлејем, смештај у хотел, вечера, ноћење.

ДАН 4.

ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЈЕМ

Пакет доручак. Рана Литургија у цркви Богорођења. Одлазак у Јудејску пустињу и обилазак манастира Светог Саве Освећеног. Одлазак у Јерусалим и обилазак манастира Часног Крста. Затим одлазак до Сиона и обилазак Сале тајне вечере и гроба цара Давида Псалмопојца. Одлазак до Зида плача. Повратак у Витлејем, у хотел, вечера, ноћење

ДАН 5.

ВИТЛЕЈЕМ – НАЗАРЕТ

Доручак. Одлазак у Јерусалим, на Видиковац одакле се као на длану види стари град Јерусалим.Обилазак  Маслинске горе са местом Вазнесења, руским манастиром Вазнесења и црквом Оче наш. Слободно време.

Повратак у Витлејем, вечера, ноћење.

ДАН 6.

ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРИХОН – НАЗАРЕТ

Доручак. Путовање према Јерихону. Пењање жичаром на Гору кушања и обилазак манастира Четрдесетнице. Одлазак на традиционално место крштења Господа Исуса Христа – Витавара и погружавање у Свету реку Јордан.  Обилазак манастира Светог Герасима.  Наставак путовања према Галилеји. По доласку у Назарет, обилазак православне цркве Архангела Гаврила. Смештај у хотел у Назарету, вечера, ноћење.

ДАН 7.

НАЗАРЕТ

Доручак. Одлазак на Тавор – Гору Преображења и обилазак православног манастира Светог Илије. Путовање према Галилејском језеру. Обилазак Горе Блаженства, старог Капернаума (места где је живео апостол Петар), манастира Дванаест апостола на обали Галилејског језера. Ручак – риба Светог Петра.

Повратак у Назарет. Вечера, ноћење.

ДАН 8.

НАЗАРЕТ- ТЕЛ АВИВ- АТИНА- БЕОГРАД

Устајање у поноћ. Пакет доручак. Путовање према Тел Авиву. Полетање авиона грчке авио компаније AEGEAN AIR лет 929 у 05.20 часова. Слетање на аеродром у Атини у 07.30 часова. Полетање авиона исте компаније летом 976 у 13.10 часова. Слетање на аеродром у Београду у 13.50 часова. (крај програма)

Ценовник – начин плаћања

 • 600 евра  уплаћује се приликом пријављивања, остатак  20 дана пред пут

Цена ходочашћа

1550 евра

Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном средњем курсу НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима.            

 • Доплате:
 • За 1/1 собу износи 550 евра
 • Попусти:
 • Деца 2 – 12 година распитати се у агенцији

Аранжман обухвата

 • авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут.
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама, током боравка у Израелу
 • комплетне обиласке са улазницама по програму
 • смештај по програму у 1/2 и1/2+1 стандардним собама у хотелима: 2 ноћења St. George или сличан у Јерусалиму (4*), Sun Rise Hotel (4*) или сличан у Витлејему, Hotel Plaza Nof Hagalil (Nazareth) или сличан у Назарету (4*) на бази полупансиона (вечера – доручак, шведски сто) (по локалној категоризацији)
 • путно здравстевно осигурање
 • ручак – риба Св. Петра
 • Грамату Јерусалимске патријаршије
 • жичару за Гору кушања
 • мини бус за манастир Светог Саве Освећеног
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • напојнице за локалног водича и возача и особље хотела

Аражман не обухвата

 • Индивидуалне трошкове путника

Опис смештајних јединица:

Хотел Saint George 4*, Јерусалим  https://www.stgeorgehoteljerusalem.com/ или сличан

Хотел је смештен у срцу Јерусалима, недалеко од Старог града. Хотел поседује рецепцију, ресторан, терасу, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телефон,  телевизор. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

Хотел Sun Rise 3*, Витлејем https://www.sunrisehotel.ps/index.php/en или сличан

Хотел је смештен у центру Витлејема, на 2 километра од Цркве Рођења Христовог. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор са сателитским каналима, фен за косу, мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања

Хотел Plaza Nof Hagalil 4*, Назарет https://plazani.com/ или сличан.                         

Хотел је смештен међу пољима Језрелске долине и Голанске висоравни, са погледом на Галилеју и Стари град Назарет. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет, базен, спа центар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, фен за косу, сеф и мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

                          Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/ организатора путовања.Аранжман је рађен на  25  пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                         Ценовник Митровдан у Светој Земљи бр.1 од 23. јуна 2023. године.