Северна Италија

Датум путовања
У припреми
        ТРСТ, ВЕНЕЦИЈА, ПАДОВА, БОЛОЊА, ФЕРАРА, РИМИНИ, РАВЕНА И САН МАРИНО

 

  

      Поклонимо се великим хришћанским светињама: Светим моштима апостола и                               јеванђелиста Марка и Луке, реликвијама у цркавама севера Италије.

Програм путовања

ДАН 1.

Београд – Хрватска – Словенија – Италија

Полазак у 20.00 часова из Београда (Улица aдмирала Гепрата 19, преко пута Вазнесењске цркве). Удобна ноћна воња кроз Хрватску и Словенију, са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности.

ДАН 2.

Трст  – Лидо Ди Јесоло

Долазак у Трст у раним јутарњим сатима. Присуствовање Светој Литургији у православној цркви Светог Спиродона на Великом каналу. Обилазак Трста у пратњи стручног водича: центар града, лука и чувени тргови Уједињења и Понтеросо, упознавање са лепотама старих палата и наслеђем бројних српских породица које су овај град учиниле неизмерно лепим. Након слободног времена наставак путовања према Лиду ди Јесоло и долазак у чувено летовалишгтe на обали Јадранског мора, недалеко од Венеције у поподневним сатима. Смештај у хотел. Ноћење. 

 

ДАН 3.

Лидо Ди Јесоло – Венеција – Лидо Ди Јесоло

Доручак. Краћа вожња до оближње луке Пунта Сабиони, а потом следи угодна пловидба бродом по Венецијанској лагуни, покрај чувених острва Бурано, Лидо и Мурано, са упловљавањем у Венецију.

Целодневни боравак у величанственом граду – организована посета базилици Светог Марка где се чувају свете реликвије, пре свих мошти Светог апостола  и јеванђелисте Марка. Обилазак Венеције у пратњи стручног водича – рива Скјавони, „Вивалдијева црква“ Санта Марија дела Пијета, споменик краљу Виторију Емануелу Другом, пристаниште гондола, приче о црквама Сан Ђорђо Мађоре и Санта Марија дела Салуте, хотел Данијели, мост уздаха, Дуждева палата, стубови заштитници града са фигурама Светог Теодосија и химере крилатог лава, Трг Светог Марка са торњем, астрономски сат Орољо, историјски кафеи Флоријан и Квадри, шетња уличицама Венеције, мост Риалто и Велики канал. Следи слободно време, а у поподневним сатима заказан повратак бродом. Повратак у хотел. Ноћење.

ДАН 4.

Лидо Ди Јесоло – Падова – Болоња – Римини

Доручак. Напуштање соба и одјава из хотела. Путовање до Падове. Посета њеним чувеним знаменитостима у пратњи стручног водича – центар града, трг Прато дела Вале, базилика Светог Антона Падованског, споменик Гатамелати, Универзитет, кафе Педроки, палата Ређионе, уз посету  цркви Свете Јустине и поклоњењу моштима Светог апостола и евангелисте Лукe. Након краћег слободног времена наставак путовања за Болоњу и посета центру града – Велики трг, Нептунова фонтана, катедрала Светог Петронија, торњеви Азинели и Гарисенда, аркада Банки, палата Подеста. Слободно време у граду где су настале мортадела, таљателе и рагу болоњезе, а потом наставак путовања за Римини, чувено летовалиште на обали Јадранског мора. Смештај у хотел у касним поподневним часовима. Ноћење.

ДАН 5.

Римини – Равена -Сан Марино – Римини

Доручак. Путовање до Равене, једног од места које чува најживље успомене на период  раног Византијског царства. Обилазак града у коме ћемо видети раскошну ромејску уметност из доба цара Јустинијана – Дантеова гробница, центар града, бројне ранохришћанске споменике, а пре свих црква Сан Витале и маузолеј Гале Плацидије са величанственим мозаицима. Након слободног времена следи удобно путовање и посета Сан Марину, најмањој држави на свету. Улазак у град кроз капију Светог Фрање и шетња античким улицама у пратњи стручног водича – Трг слободе, палата Публико, базилика Сан Марина, све до видиковца Отавио Рената одакле се пружа поглед на обалу Јадранског мора. Слободно време за обилазак града и посету продавницама сувенира. Повратак у Римини. Ноћење.

ДАН 6.

Римини – Ферара…

Доручак. Напуштање соба и одјава из хотела. Путовање за Ферару са краћом посетом историјском центру града који је под заштитом УНЕСКО-а – трг Саванороле, старе зидине, тврђава Естенсе, градска кућа, катедрала Светог Ђорђа, звоник, Универзитет и Дијамантска палата. Након краћег слободног времена, наставак путовања до аутлет центра Палманова уз време за куповину. У поподневним сатима полазак за Србију. Успутна краћа задржавања ради одмора и граничних формалности.

ДАН 7.

…Београд

Долазак у Београд у касним вечерњим сатима (крај путовања).

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • смештај на бази 2 ноћење са доручком у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелу Neps3* или сличан  у Лидо ди Јесолу, 2 ноћења са доручком у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелу Prestige 3* или сличан у Риминију.
 • улазнице за цркву Светог Марка у Венецији, цркву Сан Витале у Равени са маузолејом Гале Плацидије
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • међународно путно здравствено осигурање (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра)

Ценовник – начин плаћања

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 3 месечне рате чековима грађана

Цена аранжмана

300 евра

Доплате:

 • за 1/1 собу: 200 евра

Опис смештајних јединица:

ЛИДО ДИ ЈЕСОЛО:

Хотел Neps 3*, https://hotelneps.com/jesolo/en/ или сличан

Хотел је смештен у центру Лидо ди Јесола, недалеко од мора. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет, паркинг. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор, сеф. Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања.

РИМИНИ:

Хотел Prestige 3*, https://www.prestigehotelrimini.it/ или сличан

Хотел је смештен на 200 метара од мора. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет, базен, спа центар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, фен за косу, сеф. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње.Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност оба родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opstiusloviputovanja/ Аранжман је рађен на 50 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                                         Ценовник Северна Италија бр.1 од 26.јануара 2023. годинe