Дубровник и Требиње

Датум путовања
20-23. сеп 2024.

Програм путовања

ДАН 1.

БЕОГРАД …

Полазак из Београда у 20.00 часова испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата 19). Ноћна вожња кроз Србију и Херцеговину према Требињу. Успутна краћа задржавања ради одмора и обављања граничних формалности.

ДАН 2.

TВРДОШ- ТРЕБИЊЕ

Долазак у манастир Тврдош у јутарњим часовима. Присуствовање Светој Литургији. Манастир је посвећен Успењу Пресвете Богородице. Подигнут је на десној обали реке Требишњице, четири километра западно од Требиња. По народном предању прву цркву је подигао Свети цар Константин са мајком Јеленом у 4. веку. Кроз потоње векове је запустео. Обновио га је Свети краљ Милутин, крајем 13. или почетком 14. века. У 17. веку у Тврдошу је замонашен Свети Василије Острошки, који је 1638. године хиротонисан у епископа Требињског. Наставак путовања према манастиру Дужи. Обилазак манастирског комплекса. Долазак у Требиње. Обилазак цркве Херцеговачке Грачанице. Саграђена је 2000. године на брду Црквина изнад Требиња, са жељом да изврши тестамент српског песника Јована Дучића, родом из Требиња. Његови посмртни остаци пренети су из Сједињених Америчких Држава и сахрањени у крипти манастирске цркве. Црква представља верну копију цркве манастира Грачанице са Косова и Метохије, задужбине краља Милутина (1282—1321). Обиалазак Саборне цркве у центру Требиња. Саборна црква у Требињу посвећена је Преображењу Господњем. Налази се у парку Јована Дучића, у центру Требиња. Грађена је у периоду 1888-1908. године. Слободно време до смештања у хотел. Након смештаја у хотел слободно послеподне за индивидуалне активности. Ноћење.

ДАН 3.

ТРЕБИЊЕ- ДУБРОВНИК – БЕОГРАД

Пакет доручак. У јутарњим часовима полазак према Дубровнику. Присуствовање Светој Литургији у српској цркви Благовештења у Дубровнику. Пешачки обилазак центра града са локалним водичем и обилазак највећих знаменитости Дубровника: Страдун, градски трг Појана Лужа, дубровачка катедрала Узнесења, Фрањевачки самостан, Орландов стуб, лука, палата Спонза, црква Светог Влаха, звоник, Онофријева чесма, куле Ревелин и Муло… Слободно време у граду за индивидалне активности. Могућност организовања факултативног ручка у ресторану и панорамске вожње бродом. У поподневним часовима полазак према Београду.

ДАН 4.

БЕОГРАД

Долазак у Београд у раним јутарњим часовима (крај програма).

Начин плаћања:

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 2 месечне рате чековима грађана

Цена аранжмана:

115 €

                 Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном средњем курсу                              НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима.

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • обилазак центра Дубровника са локалним водичем
 • 1 ноћење са пакет доручком у хотелу Леотар 4* у центру Требиња у 1/2 собама

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • Међународно путно здравствено осигурање  (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 2 € (деца од 0 месеци до 18 година); 4 € (особе од 19-70 година); 7 € (особе од 70-85 година)

Доплате:

 • за 1/1 собу:  30€

Факултативни излети:

Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности. Цена факултативних излета је подложна промени.

Ручак у ресторану у Дубровнику– могућност организовања факултативног ручка у центру Дубровника

Крстарење 15

Опис смештајних јединица:

Хотел Леотар 4*- https://www.hotelleotar.com/sr/hotel/                                                          Хотел Леотар се налази у самом центру Требиња, на обали реке Требишњице; окружен је зеленилом и пружа величанствен поглед на стари град. Хотел је изграђен је у херцеговачко-медитеранском стилу. Недавно реновиран, по захтевима савремених стандарда. Свака просторија је климатизована, поседује кабловску ТВ, телефон, мини-бар, сеф и бежични приступ Интернету.

Напомене:

 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Распоред седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј. склапања Уговора о путовању. Приликом сачињавања распореда седења, првенство имају старији путници, труднице, породице са децом до 12 година. Први ред седишта су службена седишта, који се, ако нема потребе, не издаје путницима.
 • Услед промене цене горива на тржишту агенција „Доброчинство“ задражава право да измени цену аранжмана за одређени износ. 
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност оба родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

                         Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/ Аранжман је рађен на 35 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 48 сати пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                           Ценовник Дубровник и Требиње, бр.1 од 18. априла 2024. године