Евија Егина Метеори

Датум путовања
11-16. сеп 2024. - Попуњено

Програм путовања

ДАН 1.

Београд – Грчка

Полазак у 15.00 часова из Овчар Бање (испред канцеларије ТО Чачак). Дневна и ноћна вожња кроз Србију, Северну Македонију и Грчку са краћим успутним задржавањима ради одмора и обављања граничних формалности.

ДАН 2.

ЛАМИЈА – ЕВИЈА

Долазак у манастир Светог Агатона, недалеко од Ламије. Манастир је крајем 14 – почетком 15.века подигао Свети Агатон. У манастиру се чувају многе вредне реликвије. Игуман Германос Димакос је из храмова и порушених манастира овог краја сакупио десетине крстова, сасуда, светих моштију, икона, одежди, списа, књига и на тај начин спасао од пљачкаша. Једна од највећих светиња овог манастира су нетрулежне мошти новопретстављеног старца, Светог Висариона. Наставак путовања ка Евији. Долазак у Ровијес. Обилазак манастира Преподобног Давида и целивање његових светих моштију. Поклоњење гробу Светог Јaкова Цаликиса. Одлазак у Прокопи и обилазак храма у којем почива једна од највећих светиња православне Грчке –  мошти Светог Јована Руса. Смештај у конак. Ноћење. 

ДАН 3.

ЕВИЈА – КАМАРИЗА –  ЕГИНА

Напуштање соба и полазак за Егину. Одлазак до манастира Пантократор, места великог исповедничког страдања, који потиче из 9.века. У њему је део свог живота провео и старац Порфирије Кавсокаливит. Одлазак у Камаризу и  обилазак храма Светог Нектарија. Поклоњење гробу Старца Нектарија Виталиса. Наставак путовања ка луци Пиреј одакле се трајектом стиже на Егину. Долазак у манастир Светог Нектарија Егинског, на месту званом Кондос. Свети Нектарије је основао манастир 1904. године и посветио га Пресветој Тројици. Целивање Светих моштију. Слободно време. Смештај у конак. Ноћење.

ДАН 4.

ЕГИНА – КАЛАМБАКА …

Присуствовање Светој Литургији. Потом, обилазак манастира Свете великомученице Катарине и целивање њених светих моштију и чудотворне иконе Светог Спиридона. Одлазак до главног града острава – Егине, некадашње престонице земље, у којој се налазе зграда прве Владе, кућа Јаниса Каподистријаса (првог гувернера земље), саборна црква Успења Пресвете Богородице, црква Светог Николе… Слободно време. Пловидба трајектом у Пиреј. Долазак у град Каламбаку. Смештај у хотел. Ноћење. 

ДАН 5.

КАЛАМБАКА – ВЕРИЈА…

Напуштање соба и одјава из хотела. По доласку одлазак до Метеора -највредније скупине манастира у Грчкој, након Свете Горе.Манастири су познати по свом несвакидашњем положају на стенама  и налазе се на списку културне баштине UNESCO-a. Обилазак два манастира из скупине метеорских манастира. Одлазак у Верију и обилазак манастира Светог Јована Крститеља. Полазак за Овчар Бању. Успутна краћа задржавања ради одмора и граничних формалности. Ноћна вожња кроз Северну Македонију и Србију.

ДАН 6. 

 … ОВЧАР БАЊА

Долазак у Овчар Бању у јутарњим часовима (крај програма). 

Начин плаћања:

 • 30% приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30% приликом резервације, остатак на 4 месечне рате чековима грађана

Цена аранжмана:

250 €

           Аранжман се плаћа у динарскј противвредности, по званичном средњем курсу                                     НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима.            

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • смештај на бази 1 ноћења у конаку манастира Светог Јована Руса у Прокопију на Евији,  1 ноћење у конаку манастира Светог Нектарија у вишекреветним собама,1 ноћење у хотелу Rex 3* у Каламбаки.
 • улазнице за манастире на Метеорима
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • бродске карте за трајекте
 • боравишну таксу у Грчкој, која се наплаћује од јануара 2018. године и која тренутно износи: за хотеле са 3* 3€ дневно по соби. 

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • међународно путно здравствено осигурање  (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 5€ (деца од 0 месеци до 18 година); 10 € (особе од 19 – 70 година); 19 € (особе од 70 – 85 година)

Доплате:

 • За 1/1 собу у хотелу у Каламбаки: 60 €

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу , имају лежај у соби)

Опис смештајних јединица:

Хотел Rex 3*, https://hotelrex.gr/                                                                                                  Хотел  је смештен у центру Каламбаке. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бесплатну интернет конекцију. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор са сателитским каналима, фрижидер и кетлер. Услуга у хотелу је ноћење.

Напомене:

 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Распоред седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј. склапања Уговора о путовању. Приликом сачињавања распореда седења, првенство имају старији путници, труднице, породице са децом до 12 година. Први ред седишта су службена седишта, који се, ако нема потребе, не издаје путницима.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код надлежног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

 

                              Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/организатора путовања. Аранжман је рађен на 50 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                                         Ценовник  Евија, Егина, Метеори  бр.1. од 1. априла 2024.