Оперски фестивал у Пловдиву

Датум путовања
У припреми

 Оперски фестивал

ДАН 1.

БЕОГРАД – ПЛОВДИВ

Полазак из Београда у 07,00 часова испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19). Успутна краћа задржавања ради одмора. Долазак у Пловдив у послеподневним часовима.  Смештај у хотел. Ноћење.

ДАН 2.

ПЛОВДИВ

Доручак. Одлазак у Бачковски манастир кога је подигао 1083. године, Грузин Григорије Пакуријани, велики доместик запада у доба византијског цара Алексија I Комнина. Манастир је био један од најзначајнијих средишта грузијске културе ван матице. У великом манастирском комплексу ограђеном спратним конацима налази се црква Пресвете Богородице, саграђена 1604. године. Чудотворна грузијска икона из 11. века Богородице Елеусе (Умиљеније), украшена раскошним оковом од позлаћеног сребра, налази се у наосу на проскинитару. Трпезарија је саграђена 1622., а живописана 1643. године. То је отмена галерија рафинираних ликова, и представља место естетског уживања, а најзначајнији је бугарски споменик прве половине 17. века.

Повратак у Пловдив. Слободно време. Увече одлазак у римски амфитеатар где ће се присуствовати извођењу опере „Турандот“  коју је компоновао Ђакомо  Пучини у извођењу сјајних певача. Повратак у хотел. Ноћење.

ДАН 3.

ПЛОВДИВ – БЕОГРАД

Доручак. Полазак у Софију. Обилазак цркава Светог Александра Невског –  Црква је саграђена између 1904. и 1912. године по пројекту руског дворског архитекте Александра Померанцова. На њеном украшавању цркве радило је 49 руских, бугарских и чешких сликара и  Свете Недеље – саборни храм Софијске митрополије. Будући да су у њој мошти Светог Краља Милутина (Немањића), позната је и под именом црква Светога Краља. Саграђена је 1863-65. године на темељима средњовековне цркве, а разрушена је 1925. године у атентату на бугарског цара Бориса III. Обновљена је 1928. године инспирисана Јустинијановом Светом Софијом у Цариграду. Живопис из 1973. године. На јужном зиду уз олтарску преграду стоји ћивот са моштима Светог Краља Милутина који се упокојио 1321. године. Око 1460. године због турског зулума митрополит Силоан пренео их је у Софију и отада почивају у овој угледној софијској цркви.  

Полазак у Београд. Успутна краћа задржавања ради одмора.

Долазак у Београд у вечерњим часовима.

Аранжман обухвата

 • превоз минибусом или аутобусом(у зависности од броја путника) високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на релацијама наведеним у програму
 • смештај у хотелу Ramada илисличан са 4* у Пловдиву (по локалној категоризацији)  на бази ноћења са доручком (доручак – класично услуживање), у 1/2 и 1/2+1 (француски + помоћни лежај) собама 
 • разгледања и обиласке по програму
 • обилазак Бачковског манастира са улазницом
 • улазницу за оперу
 • путно здравствено осигурање
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аранжман не обухвата

 • Индивидуалне трошкове путника

Начин плаћања

  • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
  • 30 % приликом резервације, остатак на 4 месечне рате чековима грађана

Цена аранжмана

250€ 

                             Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном                                                                          средњем курсу НБС на дан уплате.

                                                   Цена аранжмана је изражена у еврима.

Доплате:

 • за 1/1 собу 100 евра

Опис смештајних јединица:

Хотел Ramada 4*, Пловдив, https://www.wyndhamhotels.com/ramada/plovdi-bulgaria/ramada-hotel-trimontium-princess/overview?CID=LC:RA::GGL:RIO:National:47656&iata=00093796   Хотел је смештен у центру града, недалеко од старог града Пловдива, поред градског парка. Хотел поседује рецепцију, ресторан, барове, базене, козметички салон, сауну. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, бесплатну интеренет конекцију. Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања.

Напомене

 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње.Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/организатора путовања. Аранжман је рађен на 15/30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

          Ценовник Оперски фестивал Ђакомо Пучини – Турандот бр.1 од  30. маја 2023. године.