Беч

Датум путовања
У припреми
naslovna Beč

Беч! Какав не познајете! Путовање које ће Вас упознати са највреднијим знаменитостима престонице Аустрије! 

ДАН 1.

БЕОГРАД – БЕЧ

Полазак из Београда у 7.00 часова испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19). Успутна краћа задржавања ради одмора. По доласку у Беч, смештај у хотел. Ноћење.

ДАН 2.

БЕЧ

Доручак. Обилазак грчке цркве Свете Тројице саграђене у периоду од 1782. до 1987. године; украјинске цркве Свете Варваре која је дата на коришћење православнима 1775. године. Црква чува олтарску преграду рађену у стилу српског барока. Обилазак ужег центра града пешице: Катедрала Светог Стефана која краси истоимени трг. Данашња Катедрала саграђена је на темељима цркве из 12. века. Она представља ремек дело готске уметности. Њен препознатљиви кров прекривен је са преко 200.000 црепова. На Катедрали се налазе и 23 звона, од којих је звоно Свете Марије тешко 20 тона; Музеј царице Елизабете – Сиси у дворцу Хофбург. Изградња дворца је започета још у 13. веку. Кроз векове био је резиденција аустријских владара. У 19 царских одаја аутентично су реконструисане собе цара Франца Јозефа I и царице Елизабете. Слободно време. Ноћење.

ДАН 3.

БЕЧ

Доручак. Обилазак замка Белведере који се састоји од неколико барокних палата. Његову изградњу почео је принц Еуген Савојски 1714. године. Лепоту комплексу даје однегован и посебно уређен парк. Панорамско разгледање града аутобусом. Одлазак и обилазак дворца Шенбрун, у преводу „Лепи бунар“ из кога се користила вода на краљевском двору у Бечу. Царица Марија Терезија га је средином 18. века прогласила летњом палатом аустро-угарских монарха. Године 1996. дворац Шенбрун је уврштен у Унескову листу светске културне баштине. Слободно време. Ноћење.

ДАН 4.

БЕЧ

Доручак. Обилазак јерменског манастира Мехитариста, основаног 1810. године. Као духовни центар јерменске верске заједнице, манастир се посебно истицао и као културни центар. У њему су штампана многа дела на српском језику; Уметничко историјски музеј који је саграђен по налогу цара Јозефа I за потребе царске уметничке збирке 1872 – 1891. године. У музеју се налазе неке од најзначајнијих збирки уметничких предмета на свету. До данас је остао симбол раскоши, укуса и моћи династије Хабзбурга. Слободно време. Ноћење.

ДАН 5.

БЕЧ – БЕОГРАД

Пакет доручак. Одлазак у српску цркву Светог Саве која је саграђена 1893 – 1899. године, са благословом Патријарха Јосифа Рајачића. Присуствовање Светој Литургији; Обилазак руске цркве Светог Николе саграђене по пројекту руског академика Григорија Ивановича Котоваса. Храм је осветио архиепископ Варшавски Јероним. Полазак за Београд. Успутна краћа задржавања ради одмора. Долазак у Београд у вечерњим часовима.

Долазак у Београд у вечерњим часовима.

 Путовање обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на назначеној релацији,
 • смештај у хотелу Admiral или сличан са 3* (локална категоризација) на бази ноћења са доручком (шведски сто) у двокреветним собама са купатилом,
 • улазнице за Белведере, Шенбрун, Хофбург, Музеј историје уметности, јерменски манастир,
 • путно здравствено осигурање,
 • услуге стручног водича из Агенције и локалног водича у Бечу и трошкове организације путовања.
 

Начин плаћања

 • 30% вредности уговореног путовања приликом пријављивања
 • до почетка путовања комплетан износ девизног дела
 • динарски део у 3 месечне рате

Цена ходочашћа

290€ + 11.000 дин

Општи услови

 • Аранжман је прављен на бази 30 уплата
 • Aгенција задржава право да откаже аранжаман најкасније 7 дана пре планираног поласка
 • За путовање важе Општи услови путовања
 • Агенција „Доброчинство“ задржава право, да уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ
 •