Савиндан на Синају

Датум путовања
У припреми
Манастир Свете Екатерине

Програм путовања

1. ДАН ( 24. ЈАНУАР )

Београд – Беч – Каиро

 Састанак групе на аеродрому Никола Тесла у 05.00 часова. Полетање авиона аустријске авио компаније  AUSTRIAN AIRLINES летом OS 740 у 07.00 часова. Слетање авиона у Бечу у 08.15 часова. Полетање авиона  исте компаније летом OS 863 за Каиро у 11.10 часова. Слетање авиона у Каиро у 15.35 часова. По обављању  граничних формалности, трансфер до хотела. Смештај у хотел. Вечера, ноћење.

2.ДАН ( 25. јануар )

Каиро – Света Катарина

Доручак. Полазак у манастир Свете Катарине који се налази у подножју Синајске горе. Успутна краћа задржавања ради одмора. Долазак у Манастир у касним после подневним часовима. Смештај у конак, вечера, ноћење. Устајање у току ноћи. Пењањена Мојсијеву гору (надморска висина 2285 метара). Успон траје око 4 сата.

3.ДАН ( 26. јануар )

Света Катарина

 За оне којима здравље и физичка кондиција не дозвољавају пењање, присуствовање Светој Литургији у манастиру. Доручак. Одмор. Обилазак манастирског комплекса са црквом Преображења Господњег, ризнице…Слободно време, вечера, ноћење.

4.ДАН ( 27. јануар )

Савиндан – Света Катарина – Каиро

Присуствовање Светој Литургији. Доручак. Слободно време до поласка у Каиро. Успутна краћа задржавања ради одмора. Долазак у Каиро у вечерњим часовима. Смештај у хотел. Вечера. Ноћење. 

5.ДАН ( 28. јануар )

Каиро

Пакет доручак. Обилазак цркве Светог Николе у коме је живео и служио Свети Нектарије Егински. Присуствовање Светој Литургији. Одлазак и обилазак хришћанског Каира: манастир Светог Ђорђа (10. век) налази се на Вавилонској тврђави и припада Александријској патријаршији. У оквиру комплекса се налази гробље и капела посвећена Светој породици. Коптска црква посвећена Пресветој Богородици или Висећа црква је саграђена у 3. веку. Слободно време са могућношћу обиласка цркве Свете Варваре, Светих Сергија и Вакха… Повратак у хотел. Вечера, ноћење.

6.ДАН ( 29. јануар )

Каиро

Доручак. Одлазак на плато Гиза с величанственим погледом на Кеопсову, Кефренову и Микеринову пирамиде и Сфингу. Упознавање са историјом древног Египта. Обилазак једног од највећих базара на отвореном – Хан ел Халилија. Повратак у хотел. Вечера, ноћење.

7.ДАН ( 30. јануар )

Каиро – Александрија

Доручак. Путовање према Александрији. Обилазак манастира Светог Саве Освећеног где се налази стуб на којем је мучена Света      Катарина. Ту је боравио и Свети Нектарије неколико година. Обилазак комплекса Александријске патријаршије са црквом Благовести из почетка 20. века. Панорамско разгледање града: Александријска библиотека, место где се налазио Фарос – светионик, једно од чуда старог доба. Слободно време. Смештај у хотел. Вечера, ноћење.

8.ДАН ( 31. јануар )

Александрија – Каиро – Беч – Београд 

Доручак. Путовање према Каиру. Одлазак на аеродром. Полетање авиона за Беч компаније AUSTRIAN AIRLINES летом OS 864 у 16.35 часова. Слетање на аеродром у  Бечу у 19.20 часова. Полетање авиона исте компаније број лета OS 739 је у 22.25 часова. Слетање на аеродром „Никола Тесла“ у 23.30 часова (крај програма).

Ценовник – начин плаћања

 • Динарски део 30 % приликом резервације,  остатак на 6 месечних рата чековима грађана без увећања
 • Девизни део 300 евра, приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања

Цена аранжмана

1.250 евра

             Аранжман се плаћа у динарскј противвредности, по званичном средњем курсу                                      НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у доларима.           

Аражман обухвата

 • авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут.
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама,током боравка у Египту
 • комплетне обиласке са улазницама по програму
 • смештај по програму: 4   полупансиона у хотелу Cosmopolitan Hotel 4* или сличан у Каиру на бази полупансиона (вечера – доручак, шведски сто), 1 ноћење у хотелу Windsor Palace Hotel 4* или сличан у Александрији на бази полупансиона (вечера – доручак, шведски сто) – (по локалној категоризацији), 2 ноћења у конаку манастира Свете Катарине у 1/2, 1/2+1 и 1/4 собама са купатилом, на бази полупансиона (доручак, вечера – класично услуживање)
 • улазницеза плато Гизе
 • путно здравствено осигурање
 • трошкове  организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • услуге  локалног водича на енглеском језику
 • напојницеза локалног  водича и возача и особље хотела

Аражман не обухвата

 • Индивидуалне трошкове путника

Доплате:

 • за 1/1 собу износи 270 евра ( само за хотеле )

Попусти:

 • Деца 2 – 12 година распитати се у агенцији

Опис смештајних јединица:

КАИРО:

Хотел Cosmopolitan Cairo 4*, https://cosmopolitancairo.com/  или сличан. Хотел је смештен на пешачкој удаљености од трга Тахир. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бесплатну интернет конекцију. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор, кетлер, бесплатну интеренет конекцију. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

АЛЕКСАНДРИЈА:

Хотел Windsor Palace Hotel 4* https://paradiseinnwindsorpalace.com-egypt.com/en/ или сличан. Хотел се налази недалеко од Александријске библиотеке, на обали мора. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор, балкон или терасу, бесплатну интеренет конекцију. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

КОНАК МАНАСТИРА СВЕТЕ КАТАРИНЕ: 

У оквиру комплекса манастира Свете Катарине налази се и гостињски конак. У неколико објеката, који се наслањају један на други, на два нивоа налазе се двокреветне, трокреветне и четворокреветне скромно опремљене собе (свака са тушем, wc-ом и топлом водом). У засебној згради налази се кухиња са трпезаријом где ће бити послужена храна,  адекватна типику за тај дан.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

                                      Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.         Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/. Аранжман је рађен на 35  пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                                                Ценовник Египат бр. 1 од 13. септембра 2023. године.