Метеори, Евија и Егина

Датум путовања
У припреми
Aerial view of the island of Greek island Egina.

Програм путовања

ДАН 1.

Београд –  Грчка 

Полазак у  17.00 часова из Београда (Улица адмирала Гепрата 19). Ноћна вожња кроз Србију и Северну Македонију са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности.

ДАН 2.

Метеори (Каламбака)

Долазак у Каламбаку. По доласку одлазак до Метеора и обилазак два манастира из скупине метеорских манастира. Смештај у хотел. Ноћење.

ДАН 3.

КАЛАМБАКА – ЕВИЈА

Полазак за Евију. Долазак у Ровијес. Обилазак манастира Преподобног Давида и целивање његових светих моштију. Поклоњење гробу Светог Јaкова Цаликиса. Одлазак у Прокопи и обилазак храма у којем почива једна од највећих светиња православне Грчке –  мошти Светог Јована Руса. Одлазак у Едипсос. Смештај у хотел. Ноћење. 

ДАН 4.

ЕВИЈА – КАМАРИЗА – ЕГИНА

Доручак. Напуштање соба и одјава из хотела. Одлазак у Камаризу и  обилазак храма Светог Нектарија. Поклоњење гробу Старца Нектарија Виталиса. Наставак путовања у луку Пиреј одакле се трајектом стиже на Егину. Долазак у манастир Светог Нектарија Егинског. Целивање Светих моштију. Слободно време. Смештај у конак. Ноћење.

ДАН 5.

ЕГИНА – МИЛЕСИ…

Присуствовање Светој Литургији. Пловидба трајектом у Пиреј. Одлазак у Милеси и посета манастира Преображења Господњег где се налази келија Светог Порфирија Кавсокаливита. Полазак за Београд.Успутна краћа задржавања ради одмора и граничних формалности.

ДАН 6.

…Београд

Долазак у Београд у јутарњим часовима (крај програма).

Начин плаћања:

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 4 месечне рате чековима грађана

Цена аранжмана:

250€

    Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном средњем курсу                                     НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима.

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама

 • смештај на бази 1 ноћења у хотелу Rex или сличан са 3* у Каламбаки у 1/1, 1/2, 1/2+1 собама, 1 ноћења са доручком у хотелу Lito 3* или сличан у Едипсосу на Евији, 1 ноћење у конаку манастира Светог Нектарија у вишекреветним собама

 • улазнице за манастире на Метеорима

 • разгледања и обиласке по програму

 • трошкове организације путовања

 • услуге стручног пратиоца групе током путовања

 • бродске карте за трајекте

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • Међународно путно здравствено осигурање  (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 5 € (деца од 0 месеци до 18 година); 10 € (особе од 19-70 година); 19 € (особе од 70-85 година)

Доплате:

 • за 1/1 собу: 60 €

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, имају лежај у соби)

Опис смештајних јединица: 

Хотел Rex 3*, https://hotelrex.gr/                                                                                    Хотел  је смештен у центру Каламбаке. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бесплатну интернет конекцију. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор са сателитским каналима, фрижидер и кетлер. Услуга у хотелу је ноћење.

Хотел Lito 3*, https://hotellito.traveleto.com                                                                            Хотел Лито је смештен у центру Едипсоса, на око 80 метара од плаже. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, мини-бар, фен за косу. Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.

 • Распоред седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј. склапања Уговора о путовању. Приликом сачињавања распореда седења, првенство имају старији путници, труднице, породице са децом до 12 година. Први ред седишта су службена седишта, који се, ако нема потребе, не издаје путницима.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.

 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).

 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет страници агенције.

 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).

 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.

 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност оба родитеља.

 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

                       Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/организатора путовања. Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                                         Ценовник Метеори, Евија, Егина бр.1 од 23. октобра  2023.