Путевима српских сеоба- Јегра и Сентандреја

Датум путовања
У припреми

Полазак из Београда и Петроварадина

ДАН 1.

БЕОГРАД- ПЕТРОВАРАДИН- МАЂАРСКА

Полазак из Београда у 21.00 час испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19). Вожња ка Петроварадину. Полазак из Петроварадина у 22.00 часа испред цркве Покрова Пресвете Богородице. Ноћна вожња кроз Србију и  Мађарску према Јегри.

ДАН 2.

ЈЕГРА- СЕНТАНДРЕЈА- ПЕТРОВАРАДИН- БЕОГРАД

Долазак у Јегру у јутарњим часовима. Присуствовање Светој Литургији у српској цркви Светог Николаја Мирликијског за црквену славу празник Преноса мошптију Светог оца Николаја (црква се отвара једанпут годишње и празник се увек прославља викендом пре или после саме славе). Јегра је старо седиште српских епископа која је у доба Пећке патријаршије била најсјевернија православна српска епархија. Укинута је 1713, а њено подручје је припојено Бачкој епархији чији је епископ носио титулу „бачки, сегедински и јегарски“. По Јегри, као старом епархијском седишту данас носи титулу један од викарних архијереја Српске Православне Цркве.

Наставак путовања према Сентандреји. Пешице обилазак једног од најлепших споменика српског духа и културе – Сентандреје, града кога су некад звали „Фарос Српства“. Одлазак до Саборне (Београдске) цркве и пешаки разглед центра: Стари главни трг, Благовештенска црква, Прва српска препарандија, Ризница Будимске епархије, крст кнеза Лазара, Трг Тихомира Вујичића, кућа Јакова Игњатовића. Слободно време. Полазак за Петроварадин и Београд. Успутна краћа задржавања ради одмора. Долазак у Петроварадин а потом и у Београд у касним вечерњим часовима (крај програма).

 Начин плаћања:

  • 50% приликом пријаве, остатак 7 дана пре почетка путовања

Цена аранжмана:

6.000 дин

Аранжман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на назначеној релацији
 • трошкове организације путовања
 • разгледања и обиласке по програму
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аранжман не  обухвата:

 • Међународно путно здравствено осигурање  (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 2 € (деца од 0 месеци до 18 година); 4 € (особе од 19-70 година); 7 € (особе од 70-85 година)
 • индивидуалне трошкове путника

Напомене:

 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

                                      Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања : https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/Аранжман је рађен на бази 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 7 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ. 

Ценовник Путевима српских сеоба- Јегра и Сентандреја 2024 бр.1 од  26. априла 2024. године.