Освећење новоизграђеног храма Светог Нектарија у Јагодњаку

Датум путовања
У припреми

                         Јагодњак,  Кућанци,  Ораховица

Програм путовања

Полазак из Београда у 00.15 часова из Београда (Улица адмирала Гепрата 19). Ноћна вожња према Шиду, Вуковару и Осијеку до Јагодњака. Долазак у Јагодњак у раним јутарњим часовима.

Присуствовање Светој Литургији и освећење храма Светог Нектарија Егинског. Овај свети храм је копија храма из Бара Радовића у Морачи, у Црној Гори. Овом светом храму у Јагодњаку је додан торањ уместо преслице и проширена су улазна врата, док је све остало исто као и на храму посвећеном Светом великомученику Пантелејмону и Клименту Охридском у Барама Радовића. Пројекат за храм бесплатно је урадио г. Александар Јанковић, архитекта из Пожаревца.

Обилазак Храма Светог Николе у Јагодњаку. Изграђен је у барокном стилу, а освећен је 12. јула 1794. године за време будимског епископа Дионисија Поповића.

Одлазак у Кућанце и обилазак Цркве Светих апостола Петра и Павла као и шетња до родне куће блаженопошившег Патријарха Павла. У Кућанцима, у цркви Св. Петра и Павла је крштен патријарх Павле. Цркву је минирана 1991. године, а обновљена је и освештана 16.11.2019. године.

Наставак путовања према манастиру Ораховица. Манастир Ораховица један је од најстаријих духовних центара Срба тзв. Доње Славоније, односно Подравине. Саборни храм манастира посвећен је Светом Николају Мирликијском. Култ Преноса моштију светога оца Николаја у нашем народу започео је управо у овом манастиру и одавде се раширио и у остатак српске цркве, у остатак Пећке патријаршије. У њега је као дете долазио и патријарх Павле. Након обиласка манастира, повратак према Београду.

Долазак у Београд у каснијим вечерњим часовима (крај програма).

Начин плаћања

  • 50%  приликом пријаве, остатак 7 дана пред пут

Цена аранжмана

3.500 дин

Аражман обухвата:

  • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
  • разгледања и обиласке по програму
  • трошкове организације путовања
  • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аражман не обухвата:

  • Индивидуалне трошкове путника

 

Попусти:

  • Деца 0 – 2 године бесплатно
  • Деца 2 – 12 година попуст 20%

Напомене

  • Препоручујемо да понесете храну.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/ Аранжман је рађен на 30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 48 сати пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ. 

Ценовник  Освећење новоизграђеног Храма Св. Нектарија у Јагодњаку   бр.1 од 2. фебруара 2023. године