Евија, Егина, Метеори

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

ДАН 1.

Београд – Грчка

Полазак у  15.00 часова из Београда (Улица адмирала Гепрата 19. Ноћна вожња кроз Србију и Северну Македонију са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности.

ДАН 2.

ЛАМИЈА – ЕВИЈА

Долазак у манастир Светог Агатона, недалеко од Ламије. Манастир је крајем 14 – почетком 15.века подигао Свети Агатон. У манастиру се чувају многе вредне реликвије. Игуман Германос Димакос је из храмова и порушених манастира овог краја сакупио десетине крстова, сасуда, светих моштију, икона, одежди, списа, књига и на тај начин спасао од пљачкаша. Једна од највећих светиња овог манастира су нетрулежне мошти новопретстављеног старца, Светог Висариона. Наставак путовања ка Евији. Долазак у Ровијес. Обилазак манастира Преподобног Давида и целивање његових светих моштију. Поклоњење гробу Светог Јaкова Цаликиса. Одлазак у Прокопи и обилазак храма у којем почива једна од највећих светиња православне Грчке –  мошти Светог Јована Руса. Смештај у конак. Ноћење. 

ДАН 3.

ЕВИЈА – КАМАРИЗА –  ЕГИНА

Напуштање соба и полазак за Егину. Посета манастира Светог Јефрема у Неа Макрију, који је мученички пострадао 1426. године. Његове мошти пронађене су приликом обнове манастира 1950. године. Одлазак у Камаризу и  обилазак храма Светог Нектарија. Поклоњење гробу Старца Нектарија Виталиса. Наставак путовања ка луци Пиреј одакле се трајектом стиже на Егину. Долазак у манастир Светог Нектарија Егинског, на месту званом Кондос. Свети Нектарије је основао манастир 1904. године и посветио га Пресветој Тројици. Целивање Светих моштију. Слободно време. Смештај у конак. Ноћење.

ДАН 4.

ЕГИНА – КАЛАМБАКА …

Присуствовање Светој Литургији. Потом, обилазак манастира Свете великомученице Катарине и целивање њених светих моштију и чудотворне иконе Светог Спиридона.  Пловидба трајектом у Пиреј. Долазак у град Каламбаку. Смештај у хотел. Ноћење. 

ДАН 5.

КАЛАМБАКА – ВЕРИЈА…

Напуштање соба и одјава из хотела. По доласку одлазак до Метеора -највредније скупине манастира у Грчкој, након Свете Горе.Манастири су познати по свом несвакидашњем положају на стенама  и налазе се на списку културне баштине UNESCO-a. Обилазак два манастира из скупине метеорских манастира. Одлазак у Верију и обилазак манастира Светог Јована Крститеља. Полазак за Београд.Успутна краћа задржавања ради одмора и граничних формалности.

ДАН 6. 

 … БЕОГРАД

Долазак у Београд у јутарњим часовима (крај програма). 

Ценовник – начин плаћања

 • 30% приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30% приликом резервације, остатак на 4 месечне рате чековима грађана

Цена аранжмана

220 евра 

           Аранжман се плаћа у динарскј противвредности, по званичном средњем курсу                                     НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима.            

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • смештај на бази 1 ноћења у конаку манастира Светог Јована Руса у Прокопију на Евији,  1 ноћење у конаку манастира Светог Нектарија у вишекреветним собама,1 ноћење у хотелу Edelweiss 3* у Каламбаки.
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • бродске карте за трајекте
 • боравишнутаксу у Грчкој, која се наплаћује одјануара 2018. године и која тренутно износи: за хотеле са 3* 1.5 евро дневно по соби. Плаћање боравишне таксе врши се на рецепцији хотела или апартмана

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • међународно путно здравствено осигурање  (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 5€ (деца од 0 месеци до 18 година); 10 € (особе од 19 – 70 година); 19 € (особе од 70 – 85 година)
 • Доплате:
 • За 1/1 собу: 60 евра
 • Попусти:
 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу , имају лежај у соби)

Опис смештајних јединица:

Хотел Edelweiss 3* https://hotel-edelweiss.gr/                                                          

Хотел  је смештен у центру Каламбаке три блока од главне железничке станице. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, мини-бар.  Услуга у хотелу је ноћење.

Напомене:

  • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
  • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
  • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
  • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
  • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
  • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
  • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
  • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање 

 Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/организатора путовања. Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                               Ценовник  Евија, Егина, Метеори  бр.1. од 14. јуна 2023. године.