Кефалонија и Егина

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

ДАН 1.

БЕОГРАД- ГРЧКА

Полазак у 14.00 часова из Београда (Улица адмирала Гепрата 19). Ноћна вожња кроз Србију и Северну Македонију са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности.

ДАН 2.

КЕФАЛОНИЈА

Долазак у луку Килини, одакле се трајектом стиже на Кефалонију. Наставак путовања ка манастиру Светог Герасима, највећег и најзначајнијег манастира на Кефалонији, посвећеном чудотворцу и патрону острва. Целивање његових светих моштију. Смештај у конаку манастира Светог Герасима. Ноћење.

ДАН 3.

КЕФАЛОНИЈА – ПАТРА

Присуствовање Светој Литургији. Одлазак до главног града острва – Аргостолија. Слободно време. Одлазак у луку Порос, пловидба трајектом до луке Килини. Наставак путовања до Патре. Обилазак цркве Светог Андреја, највеће цркве у Грчкој, посвећене Светом апостолу Андреју, првом ученику Господа Исуса Христа и заштитнику Патре. У цркви се чувају његове Свете мошти, као и крст на којем је распет. Смештај у хотел. Ноћење.

ДАН 4.

ПАТРА – ЛУТРАКИ – ЕГИНА

Доручак. Напуштање соба и одјава из хотела. Одлазак у Лутраки, посета манастиру Светог Патапија, у подножју планине Геранија. Једна од светиња која се чува у манастиру су и мошти Свете Ипомоније (Јелене Драгаш, последње византијске царице и праунуке Светог краља Стефана Дечанског). Обилазак манастира и целивање светих моштију. Наставак путовања ка луци Пиреј, одакле се трајектом стиже на Егину. Долазак у манастир Светог Нектарија. Целивање његових светих моштију. Смештај у конаку. Слободно време. Ноћење.

ДАН 5.

ЕГИНА

Присуствовање Светој Литургији. Потом, обилазак манастира Свете великомученице Катарине и целивање њених светих моштију и чудотворне иконе Светог Спиридона. Пловидба трајектом до луке Пиреј. Одлазак у поклонички храм Светог Нектарија у Камаризи. Полазак за Београд. Успутна краћа задржавања ради одмора и граничних формалности.

ДАН 6.

БЕОГРАД

Долазак у Београд у јутарњим часовима. (Крај програма)

Ценовник – начин плаћања

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 4 месечне рате чековима грађана

Цена ходочашћа

260 евра

 Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном средњем курсу НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима.

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • смештај на бази 1 ноћења у вишекреветним собама у конаку манастира Светог Герасима на Кефалонији, 1 ноћење са доручком у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелу Tzaki 3* или сличан у Патри, 1 ноћење у конаку манастира Светог Нектарија у вишекреветним собама на Егини
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • бродске карте за трајекте
 • Боравишну таксу у Грчкој, која се наплаћује од 1.јануара 2018. године и која тренутно износи: за приватан смештај и хотеле са 1* и 2* 0.5 евра дневно по соби, за хотеле са 3* 1.5 евро дневно по соби.

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • Међународно путно здравствено осигурање (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 5€ (деца од 0 месеци до 18 година);  10€ (особе од 19 до 70 година); 19€ (особе од 70-85 година)

Доплате:

 • за 1/1 собу 50€

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, имају лежај у соби)

Опис смештајних јединица:

 • Хотел Тzaki 3* или сличан у Патри, https://www.hoteltzaki.gr/el/

  Хотел Тзаки је смештен на око 4 километра од центра Патре. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар. Свака соба је климатизована и садржи сопствено купатило, терасу, телевизор, мини-бар, фен за косу. Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ. 

                                                  Ценовник Кефалонија и Егина  бр.1 од 24. јула 2023. године.