Путовање на Егину

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

ДАН 1.

Београд – Грчка

Полазак у  16.00 часова из Београда (Улица адмирала Гепрата 19), у 18.15 часова из Крушевца (НИС петрол пумп, Газиместански трг бб). Ноћна вожња кроз Србију и Северну Македонију са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности.

ДАН 2.

Eвија

Долазак у манастир Светог Агатона, недалеко од Ламије. Манастир је крајем 14 – почетком 15.века подигао Свети Агатон. У манастиру се чувају многе вредне реликвије. Игуман Германос Димакос је из храмова и порушених манастира овог краја сакупио десетине крстова, сасуда, светих моштију, икона, одежди, списа, књига и на тај начин спасао од пљачкаша. Једна од највећих светиња овог манастира су нетрулежне мошти новопретстављеног старца, Светог Висариона. Долазак у Ровијес. Обилазак манастира Преподобног Давида и целивање његових светих моштију. Поклоњење гробу Светог Јaкова Цаликиса. Одлазак у Прокопи, обилазак храма и целивање моштију Светог Јована Руса. Смештај у конаку. Слободно време. Ноћење.

ДАН 3.

ЕВИЈА – КАМАРИЗА – ЕГИНА

Напуштање соба и одлазак на Свету Литургију у манастир Светог Јефрема у Неа Макрију, који је мученички пострадао 1426. године. Његове мошти пронађене су приликом обнове манастира 1950. године. Одлазак до манастира Пантократор, места великог исповедничког страдања, који потиче из 11.века. Потом, следи посета поклоничком храму Светог Нектарија у Камаризи и поклоњење гробу Старца Нектарија Виталиса. Наставак путовања у луку Пиреј одакле се трајектом стиже на Егину. Посета храму Светог Нектарија и целивање његових светих моштију. Смештај у конаку. Слободно време. Ноћење.

ДАН 4.

ЕГИНА

Присуствовање Светој Литургији. Потом, обилазак манастира Свете великомученице Катарине и целивање њених светих моштију и чудотворне иконе Светог Спиридона. Одлазак у манастир Светог Мине. Смештај у месту Агиа Марина. Слободно време. Ноћење.

ДАН 5.

ЕГИНА – МИЛЕСИ …

Напуштање соба и одлазак у манастир Светог Нектарија на Литургију. Одлазак до главног града острава – Егине. Слободно време. Пловидба трајектом до луке Пиреј. Одлазак у Милеси и посета манастира Преображења Господњег, где се налази келија Светог Порфирија Кавсокаливита. Полазак за Београд. Успутна краћа задржавања ради одмора и граничних формалности.

ДАН 6.

…Београд

Долазак у Београд у јутарњим часовима (крај програма).

Начин плаћања:

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 4 месечне рате чековима грађана

Цена аранжмана:

250€

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • смештај на бази 1 ноћење у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у конаку Светог Јована Руса Прокопи /Евија, 1 ноћење у конаку манастира Светог Нектарија у вишекреветним собама, на Егини, 1 ноћење у вили Марија / Ксанти или Периклис у Агиа Марини
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • бродске карте за трајекте
 • боравишну таксу у Грчкој

Аранжман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • међународно путно здравствено осигурање  (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 5€ (деца од 0 месеци до 18 година); 10 € (особе од 19 – 70 година); 19 € (особе од 70 – 85 година)

Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном средњем курсу НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима.

Доплате:

 • за 1/1 собу 60€

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, имају лежај у соби)

Опис смештајних јединица:

Конак Свети Јован Рус, Прокопи                                                                                        Конак је смештен у центру Прокопија. Поседује рецепцију, лифт. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, чисту креветнину и пешкире. Услуга у конаку је ноћење.

Вила Марија – Агиа Марина                                                                                                  Вила Марија се налази на 200 метара од плаже у Агиа Марини и на око 50 метара од продавница. У свом саставу има двокреветне студије који су смештени у приземљу и на првом спрату. Свака смештајна јединица садржи комплетно опремљену чајну кухињу, купатило, телевизор и терасу са погледом на двориште или улицу, пешкире, фен и бесплатну интернет конекцију. 

Вила Ксанти – Агиа Марина                                                                                                    Вила Ксанти се налази у непосредној близини  од виле Марија, на око 350 метара од плаже у Агиа Марини и на око 150 метара од продавница. У свом саставу има двокреветне и трокреветне студије који су смештени у приземљу и на првом спрату. Свака смештајна јединица садржи комплетно опремљену чајну кухињу, купатило, телевизор и терасу са погледом на двориште или улицу, пешкире, фен и бесплатну интернет конекцију. 

Вила Периклис – Агиа Марина                                                                                              Вила Периклис се налази на око 350 метара од плаже у Агиа Марини и на око 150 метара од продавница. У свом саставу има двокреветне студије који су смештени у приземљу и на првом спрату. Свака смештајна јединица садржи комплетно опремљену чајну кухињу, купатило, телевизор и терасу са погледом на двориште или море, пешкире, фен за косу, бесплатну интернет конекцију.   

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Распоред седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј. склапања Уговора о путовању. Приликом сачињавања распореда седења, првенство имају старији путници, труднице, породице са децом до 12 година. Први ред седишта су службена седишта, који се, ако нема потребе, не издаје путницима.
 • Услед промене цене горива на тржишту агенција „Доброчинство“ задражава право да измени цену аранжмана за одређени износ.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

                       Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/организатора путовања. Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                                  Ценовник Путовање на Егину 2024 бр.1 од 24. новембра 2023.