Путовање на Егину

Датум путовања
07-12. јун 2023.
Манастир Свете Тројице - Егина

Програм путовања

ДАН 1.

Београд – Грчка

Полазак у  17.00 часова из Београда (Улица адмирала Гепрата 19). Ноћна вожња кроз Србију и Северну Македонију са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности.

ДАН 2.

Метеори (Каламбака)

Долазак у град Каламбаку. По доласку одлазак до Метеора -највредније скупине манастира у Грчкој, након Свете Горе. Манастири су познати по свом несвакидашњем положају на стенама  и налазе се на списку културне баштине UNESCO-a. Обилазак два манастира из скупине метеорских манастира. Смештај у хотел. Ноћење. 

ДАН 3.

КАЛАМБАКА – ЕВИЈА 

Напуштање соба и одјава из хотела. Полазак за Евију. Долазак у Ровијес. Обилазак манастира Преподобног Давида и целивање његових светих моштију. Поклоњење гробу Светог Јaкова Цаликиса. Одлазак у Прокопи и обилазак храма у којем почива једна од највећих светиња православне Грчке –  мошти Светог Јована Руса. Смештај у конак. Ноћење. 

ДАН 4.

Евија – Камариза – Егина

Одлазак у Камаризу и  обилазак храма Светог Нектарија. Поклоњење гробу Старца Нектарија Виталиса. Наставак путовања у луку Пиреј одакле се трајектом стиже на Егину. Долазак у манастир Светог Нектарија Егинског, на месту званом Контос. Свети Нектарије је основао манастир 1904. године и посветио га Пресветој Тројици. Целивање Светих моштију. Слободно време. Смештај у конак. Ноћење.

ДАН 5.

ЕГИНА – МИЛЕСИ…

Присуствовање Светој Литургији. Пловидба трајектом у Пиреј. Одлазак у Милеси и посета манастира Преображења Господњег где се налази келија Светог Порфирија Кавсокаливита. Полазак за Београд.Успутна краћа задржавања ради одмора и граничних формалности.

ДАН 6.

…Београд

Долазак у Београд у јутарњим часовима (крај програма).

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • смештајна бази 1 ноћења у хотелу Edelweiss или сличан са 3* у Каламбаки, 1 ноћења у конаку манастира Светог Јована Руса у Прокопију у вишекреветним собама, 1 ноћење у конаку манастира Светог Нектарија у вишекреветним собама,
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • бродске карте за трајекте

Аранжман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • боравишну таксу у Грчкој, која се наплаћује од 1.јануара 2018. године и која тренутно износи: за хотеле са 3* 1.5 евро дневно по соби. Плаћање боравишне таксе врши се на рецепцији хотела или апартмана.
 • обавезно путно здравствено осигурање (од 3. месеца до 17 година – 750 динара; од 18 – 70 година – 1.100 динара; од 71 – 83 године – 2.200).

Начин плаћања

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 4 месечне рате чековима грађана

Цена аранжмана

220 евр

                  Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном средњем курсу                              НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима.

Доплате:

 • за 1/1 собу:  на упит

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, имају лежај у соби)

Опис смештајних јединица:

Хотел Edelweiss 3* https://hotel-edelweiss.gr/   – Хотел  је смештен у центру Каламбаке три блока од главне железничке станице. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, мини-бар.  Услуга у хотелу је ноћење.

Напомене:

 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/организатора путовања. Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                 Ценовник Путовање на Егину – јун 2023. год. бр. 2 од 17. маја 2023. године.