Врела Хомоља

Датум путовања
У припреми
Манастир Свете Тројице - Ждрело

Света Тројица (Ждрело), Горњак, Витовница

Полазак у 06.30 часова испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19). Обилазак:

Манастир Свете Тројице се налази у живописној Горњачкој клисури на брду Мали Чукар, у близини села Ждрело. По предању манастир је подигао краљ Милутин крајем (1282-1321) поред извора лековите воде. Више пута је рушен и обнављан. Последњи пут су га срушили Татари (који су војевали у склопу турских снага) 1718. године. На темељима старе цркве последња обнова манастира је почела 1998.године и још увек траје. 

 Присуствовање Светој Литургији. Обилазак манастирског комплекса.

Манастир Горњак  је задужбина кнеза Лазара, из 1379. године.  Подигнут је на обали реке Млаве.  У непосредној близини је пећина Светог Саве у којој је по предању боравио Григорије Синаита. Манастирска црква је посвећена Ваведењу Пресвете Богородице. Осликана у 18. веку, а онда обновљена и живописана у 19. веку. Манастирском комплексу припада и пећинска капела Григорија Синаита, посвећена Светом Николи. 

Манастир Витовница се налази десетак километара од Петровца на Млави према Кучеву на кречњачкој стени, под 956 метара високим Штубиком. Црква је посвећена Успењу Пресвете Богородице. Оснивач је, по предању краљ Милутин. Дозидано је 1856. године западно предворје и звоник, а исте године је и живописана. 

Повратак у Београд у вечерњим часовима. Крај програма.

Начин плаћања:

  • 50 % приликом пријаве, остатак 7 дана пред пут

 

Цена ходочашћа

2.000 дин

Аражман обухвата:

  • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
  • разгледања и обиласке по програму
  • трошкове организације путовања
  • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аражман не обухвата:

  • индивидуалне трошкове путника

Попусти:

  • Деца 0 – 2 године бесплатно
  • Деца 2 – 12 година попуст 20%

Напомена

  • Од паркинга до манастира Свете Тројице пешачи се око 700 метара у једном правцу, асфалтним путем, у доласку узбрдо а у повратку низбрдо. 

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/ Аранжман је рађен на 30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 48 сати пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ. 

                                                        Ценовник  Врела Хомоља бр.2  од 30. маја  2023.године