Пресвлачење моштију Светог Зосима Туманског

Датум путовања
У припреми

                                                               Полазак  у 05.30

Полазак у 5.30  испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19).

Манастир Тумане је, по предању, подигао Милош Обилић у време кнеза Лазара. Лазарева Србија била је подручје где су се населили многи подвижници – Синаити, па међу њима и Преподобни Зосима. Манастир се први пут, у писаним документима помиње 1572/3. године у турским дефтерима. Сабрна црква посвећена је Архангелу Гаврилу. У оквиру комплекса се налазе још и велики и мали конак. Километар удаљена, у пећини налази се и испосница Преподобног Зосима.

Присуствовање Светој Литургији.

Манастир Заова – Далеко позната црква, светиња побожног света у браничевском крају, лежи у живописној и шумовитој  котлини браничевског Сопота. Постанак цркве Заове везан је за народно предање о трагичној смрти сестре Јелице, чији мотив је опеван у народној песми: „Бог ником дужан не остаје“… Манастирска црква посвећена је Светим Архангелима Михаилу и Гаврилу.

Повратак у Београд у вечерњим часовима. 

Начин плаћања

  • готовинском уплатом 50%  приликом пријаве,        остатак 7 дана пре почетка путовања

Цена аранжмана

1.600 дин

Aранжман обухвата

  • превоз аутобусом туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на назначеној релацији
  • услуге стручног водича
  • трошкове организације путовања.

Аражман не  обухвата

  • Индивидуалне трошкове путника

Попусти:

  • Деца 0 – 2 године бесплатно
  • Деца 2 – 12 година попуст 20%

Напомене

Од манастира Тумане до испоснице пешачи се око 1 км у једном правцу, па молимо да обујете адекватну обућу. Препоручујемо да понесете храну. Жене треба да буду у сукњама (пристојне дужине, без разреза), и понесу мараме, а мушкарци у панталонама дугих ногавица и мајицама/кошуљама са рукавима. Молимо Вас да у манастирима не фотографишете без благослова. Молимо да се придржавате упутстава о мерама превенције и заштите у условима пандемије корона вирусом (маске, дезинфекција…).

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 7 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ. 

Ценовник Пресвлачење моштију Св. Зосима у манастиру Тумане бр.1 од 11. априла 2023. г.