Свети Варнава Хвостански

Датум путовања
У припреми

Беочин, Раковац, Ново Хопово, Крушедол

Полазак у 07.00 часова испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19).

Долазак у манастир Беочин. Присуствовање Светој Литургији на празник светог Варнаве Хвостанског Исповедника.

Манастир Беочин припада Епархији Сремској и један је од најпосећенијих манастира на Фрушкој Гори. Налази се у близини села Беочин, недалеко од Новог Сада. У манастирској цркви се налази чудотворна икона Мајке Божије и мошти Светог Владике Варнаве Настића, најмлађег српског светитеља. Манастирска црква је посвећена Вазнесењу Христовом, манастир прославља славу Спасовдан.

Наставак путовања према манастиру Раковац.

Манастир Раковац– На основу легенде сачуване у једном старом спису, Раковац је основао крајем 15. века Рака Милошевић, велики коморник деспота Јована Бранковића. По њему је манастир и добио име. Црква манастира Раковца сазидана је можда 1533. године, и она је била једна од најлепших које су код нас подигнуте у 16. веку.

Наставак путовања према манастирима Ново Хопово и Крушедол и обилазак ових светиња

Манастир Ново Хопово посвећен је Светом Николи. По предању подигао га је деспот Ђорђе Бранковић, потоњи владика Максим у периоду 1496 – 1502. године. Од свог настанка манастир је био јако културно средиште са монашком школом. Живопис у олтару настао је 1608. године, a у припрати 1654. године. Красе га иконе Теодора Крачуна, једног од најзанимљивијих фигура српског сликарства. У манастиру је боравио у периоду 1757 – 1760. године Доситеј Обрадовић.

Mанастир Крушедол лежи на југоисточним обронцима Фрушке Горе. Задужбина је деспота Ђорђа Бранковића, у монаштву Максима, и његове мајке Ангелине. Од угледне српске породице Јакшић, Ангелина добија земљиште на коме подиже женски манастир у самом месту Крушедолу који је данас сеоска црква посвећена Сретењу Господњем, а деспот Ђорђе уз материјалну помоћ свог рођака влашког војводе Јована Њагоје подиже мушки манастир Крушедол.

Након посете манастиру Крушедол, полазак према Београду. Повратак у Београд у вечерњим часовима (крај програма).

Начин плаћања

 • 50%  приликом пријављивања, остатак  7  дана пре почетка путовања

Цена аранжмана

1.800 дин

Аранжман обухвата

 • превоз аутобусом туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на назначеној релацији
 • разгледања и обиласке по програму
 • услуге стручног водича
 • трошкове организације путовања

Аранжман не обухвата 

 • Индивидуалне трошкове путника

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно
 • Деца 2 – 12 година попуст 20%

Напомене:

 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/Аранжман је рађен на 35 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 7 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ. 

                            Ценовник  Свети Варнава Хвостански бр.1 од 20. септембра 2023. године