Шајкашка

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

Полазак у 7.00 часова испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19).

Манастир Васкрсења Христовог код Каћа је потпуно нови манастир. Градња комплекса је почела 2012. године. Саборна црква посвећена Васкрсењу Христовом је у изградњи. У оквиру комплекса налази се капела посвећена Рођењу Пресвете Богородице. У манастирској продавници можете пронаћи предмете ручне израде монахиња.

Присуствовање Светој Литургији. 

Одлазак у Тител. Обилазак:                                                                                                      Црква Успења Пресвете Богородице саграђена је 1810. године у класицистичком стилу бидермајера. Сликарство и иконе радио је Аугуст Тирк 1866. године.                              Установа за заштиту природе и културних добара “Тителски брег”. Одлазак до видиковца одакле се пружа величанствен поглед на  најинтересантнију лесну зараван у Средњој Европи, Тису и остале лепоте овог дела Бачке. 

Црква Светог Димитрија у Шајкашу – грађена је од 1818 – 1819. године, а страдала је у грађанском рату 1848/49. године па је поново обновљена. Први иконостас је имао само 4 иконе, рад чувеног сликара Димитрија Аврамовића рођеног у Шајкашу. Садашњи иконостас урадио је 1924. године у српско – руском стилу Божидар Јеремић, иконе је осликао академски сликар Стефан Стефановић из Сремских Карловаца  а уз помоћ Жарка Милинова, самоуког сликара из Шајкаша.

Манастир Ковиљ – по једном предању подигао га је Свети Сава а по другом монаси из Србије у 15. веку. Најстарији помен потиче из 1615. године. Обновљен је 1705-1707. године. Данас је манастир још увек у обнови. Манастирска економија „Архангелово“ је интересантна по разноврсним производима које можете наћи у манастирској продавници.

Повратак у Београд у вечерњим часовима

Ценовник – начин плаћања

  • 50% вредности уговореног путовања приликом пријаве, остатак 15 дана пре почетка путовања

Цена ходочашћа

1.600 дин

Аражман обухвата

  • Аутобуски превоз на назначеној релацији
  • Улазнице за наведене посете
  • Услуге стручног водича 
  • Трошкове организације путовања

Општи услови

  • Аранжман је прављен на бази 30 путника 
  • Aгенција задржава право да откаже аранжаман најкасније 48 часова пре почетка путовања
  • За путовање важе Општи услови путовања
  • Агенција „Доброчинство“ задржава право, да уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ

Напомене

  • Молимо да имате у виду да у манастире треба улазити пристојно обучен, жене морају да имају сукњу, не кратку и са прорезима, а мушкарци дуге панталоне и кошуље са рукавима. Молимо Вас да у манастирима не фотографишете пре него питате за благослов. Молимо да се придржавате упутстава о мерама превенције и заштите у условима пандемије корона вирусом (маске, дезинфекција…).