Свети Прохор Пчињски

Датум путовања
У припреми

1. ДАН (22.септембар)

БЕОГРАД – СКОПЉЕ

Полазак из Београда у 22:00  часова испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19). Успутна краћа задржавања ради одмора и обављања граничних формалности.

2.ДАН (23.септембар)

СКОПЉЕ – МАНАСТИР ПРОХОР ПЧИЊСКИ 

Долазак у Скопље у јутарњим часовима. Град лежи на обалама реке Вардар, политички, културни и економски центар данашње Северне Македоније.                                                 По доласку, присуствовање Светој Литургији у саборној цркви Светог Климента Охридског.  Обилазак пешачке зоне са трговима и споменицима који красе главни град  и Камени (Душанов) мост.

Наставак путовања према долини реке Пчиње уз обилазак спомен костурнице на Зебрњаку, подигнут погинулим војницима у Кумановској битци.  Долазак у Старо Нагоричино и обилазак цркве Светог Ђорђа.  У каснијим поподневним часовима повратак у Србију и долазак у манастир Свети Прохор Пчињски.

Вечера. Ноћење у манастирском конаку.

3.ДАН (24.септембар)

МАНАСТИР ПРОХОР ПЧИЊСКИ – ВРАЊЕ –  БЕОГРАД

Присуствовање Светој Литургији у манастирској цркви. Доручак. Наставак путовања према Врању. Долазак у Врање. Обилазак:

Саборна црква Свете Тројице саграђена је 1838. године. Године 1843. током велике албанске побуне против Османског царства, побуњеници су напали и опљачкали град и разрушили цркву Свете Тројице. Врањски хришћани су се обратили султану и добили нови ферман за градњу цркве, која је завршена 1859. године.

Кућа Боре Станковића у којој се родио један од најпознатијих српских књижевника с краја 19. века налази се у некадашњој Доњој махали.

Свеправославни центар “Отац Јустин Поповић” налази се на месту родне куће Аве Јустина. Кућа је срушена 1964. године да би се 1994. године почело са изградњом нове у коју је данас смештен Центар.

Манастир Светог Николе сазидан је између 1322-31. године, у време краља Стефана Дечанског, који је цркву и манастир даривао кнезу Балдовину.

Након обилазака, полазак према Београду.

Долазак у Београд у вечерњим часовима. (крај програма)

Начин плаћања 

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 2 месечне рате чековима грађана

Цена аранжмана

9.000,00 дин

 

Аранжман обухвата 

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • ноћење у 1/2  и 1/3 собама у конаку манастира Прохор Пчињски на базу полупансиона
 • улазнице за музеј Боре Станковића у Врању

Аранжман не обухвата 

 • Индивидуалне трошкове путника

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно
 • Деца 2 – 12 година попуст 20%

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. хттпс://доброцинство.рс/опсти-услови-путовања/ Аранжман је рађен на 30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                  Ценовник  Скопље и Прохор Пчињаки  бр.2 од  4. јула 2023. године.