Празник Светог Симеона Мироточивог у Бачкој

Датум путовања
У припреми

Полазак из Београда у 6.30 часова испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата бр. 19).

Долазак у Ветерник. Присуствовање Светој Литургији у цркви Светог Симеона Мироточивог.  Ветерничка црква, посвећена светом Симеону Мироточивом, налази се у самом центру насеља код кружног тока, а за тај велелепни храм везује се епитет једног од најлепших верских објеката у Србији, које припадају грађевинама с краја 20. века. Црква је саграђена у српско–византијском стилу, у облику уписаног крста.. Храм је богато украшен подном орнаментиком, док је иконостас изграђен од полудрагог камена “оникса”. Израда фрескописа је почела 2016. године и трајала је до 2020., а осликавао је Александар Живадиновић из Београда, са својом групом.

 Наставак путовања према манастиру Бођани. Долазак у манастир и обилазак манастирског комплекса.

Манастир Бођани удаљен је 15 км западно од Бача, у правцу Дунава. Комплекс чине црква, конаци и пратећи економски објекти. Овде се чувају и бројни предмети донети из манастира Манасије, а понос манастира је чудотворна икона Богородица Бођанска (једна од шест православних канонизованих икона у свету) која има чудотворне исцелитељске моћи, а нарочито помаже родитељима без деце. Манастир је од изградње, у 15. веку, све до 1991. године био мушки манастир.

Наставак путовања према Бачу. Обилазак Бачке тврђаве.

Тврђава у Бачу представља најзначајније и најбоље очувано средњевековно утврђење на подручју Војводине. Локалитет, на коме је тврђава изграђена, сведочи о дугом низу векова коришћења овог природно одбрањивог терена, који је своју судбину везао за реку Дунав, природну границу медју народима и цивилизацијама.

Долазак у Бачку Паланку и обилазак Цркве Рођења Св. Јована Крститеља.

Црква у Бачкој Паланци је посвећена Рођењу Светог Јована Крститеља. Зидали су мајстори Јосиф Циглер и Ернест Харле као једнобродну барокну цркву са звоником. Посебну вредност има иконостас украшен мноштвом мотива пуних стилизованих облика, рад је дрворезбара Георгија Девића из Бачке Паланке.

Слободно време у Бачкој Паланци до поласка за Београд. 

Долазак у Београд у вечерњим часовима. Крај програма.

Ценовник – начин плаћања

  • 50%  приликом пријаве, остатак 7 дана пред пут 

Цена ходочашћа

 дин

Аражман обухвата:

  • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним   релацијама
  • разгледања и обиласке по програму
  • трошкове организације путовања
  • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аражман не обухвата:

  • Индивидуалне трошкове путника

Попусти:

  • Деца 0-2 године бесплатно
  • Деца 2-12 година 20%

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/ Аранжман је рађен на 35 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 48 сати пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.  

       Ценовник  Празник Св. Симеона у Бачкој бр. 1 од 17. Јануара 2023. године