Огњена Марија

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

Полазак из Београда у 06.30 часова испред  Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19.

ЦРКВА СВЕТЕ МАРИНЕ у Бањи Врујци подигнута је 2007. године. Подигнута је средствима верника из ПопадићаРакараБерковцаГуњицеВелишевца и Бабајића. У склопу црквене порте 2008. године, поред парохијског дома и зграде палионице свећа, подигнута је и црква посвећена Светом евангелисти Јовану, чији ктитор је  Хаџи Вера Стевановић.

Присуствовање Светој Литургији. Послужење.

СТРУГАНИК – родна кућа војводе Живојина Мишића.                                              Живојин Мишић (1855 – 1921.) од оца Радована и мајке Анђелиј, био је тринаесто дете у породици. Гимназију је завршио у Крагујевцу (два од шест разреда у Првој београдској), а 1874. године је примљен у Војну академију. Завршио је и стрељачку школу у Аустроугарској. Током своје богате војне каријере био је и врло успешан професор на Војној академији. Учествовао је у свим ратовима које је Србија водила у периоду од 1876. до 1918. године. Кућа војводе Живојина Мишића је данас меморијални комплекс чија се поставка састоји из два дела, историјског и етнолошког.

МАНАСТИР БОГОВАЂА – по предању основан је у време деспота Стефана Лазаревића. Једна од великих обнова је почела 1545. године за време игумана Мардарија. У време Првог српског устанка, 1805. године у манастиру је боравио и радио Правитељствујући Совјет. Садашња црква светог Ђорђа изграђена је 1852. године. У манастиру је живео и радио знаменити Хаџи Рувим.

Повратак у Београд у вечерњим часовима.

Начин плаћања

  • 50% приликом пријаве, остатак 7 дана пред пут

Цена ходочашћа

2.200 дин

Аражман обухвата:

  • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
  • разгледања и обиласке по програму
  • трошкове организације путовања
  • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аражман не обухвата:

  • Индивидуалне трошкове путника

Попусти:

  • Деца 0 – 2 године бесплатно
  • Деца 2 – 12 година попуст 20%

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opstiusloviputovanja/ Аранжман је рађен на 30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 48 сати пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.  

                                                     Ценовник Огњена Марија бр.1 од  30. маја 2023. године