Бођани, Бач и Сомбор

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

Полазак у 6.00 часова испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19). Путовање према Бачкој и манастиру Бођани. Долазак у манастир и присуствовање Светој Литургији. Обилазак манастирског комплекса. Манастир Бођани удаљен је 15 км западно од Бача, у правцу Дунава. Комплекс чине црква, конаци и пратећи економски објекти. Овде се чувају и бројни предмети донети из манастира Манасије, а понос манастира је чудотворна икона Богородица Бођанска (једна од шест православних канонизованих икона у свету) која има чудотворне исцелитељске моћи, а нарочито помаже родитељима без деце. Манастир је од изградње, у 15. веку, све до 1991. године био мушки манастир. Наставак путовања према Бачу. Обилазак Бачке тврђаве. Тврђава у Бачу представља најзначајније и најбоље очувано средњевековно утврђење на подручју Војводине. Локалитет, на коме је тврђава изграђена, сведочи о дугом низу векова коришћења овог природно одбрањивог терена, који је своју судбину везао за реку Дунав, природну границу медју народима и цивилизацијама. Наставак путовања према Сомбору. По доласку у Сомбор обилазак свечане сале зграде Жупаније са посебним освртом на највећу слику која се налази у Србији- ,,Битка код Сенте“- монументално реалистичко ремек дело Ференца Ајзенхута. Пешачко разгледање централне градске зоне и долазак до цркве Светог Георгија, такозване Велике цркве. Освећена је 1778., а фасада и торањ су изграђени 1791. године. Црква је грађена у барокно-рокајном стилу, има статус културног добра од великог значаја, чему свакако доприноси изузетно вредан иконостас Павла Симића, са 77 икона различите величине. Рад на осликавању иконостаса трајао је од 1867. до 1873. године. Цркву украшава мноштво витража, предмета од племенитог метала, и барјаци занатских цехова. Слободно време у центру Сомбора до поласка за Београд. Полазак према Београду у каснијим поподневним часовима. Долазак у Београд у вечерњим часовима (крај програма).

Начин плаћања:

 • 50 % приликом пријаве, остатак 7 дана пред пут

Цена аранжмана:

3.500 дин

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • обилазак сомборске Жупаније са кустосом

Аражман не обухвата:

 • индивидуалне трошкове путника

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно
 • Деца 2 – 12 година попуст 20%

Напомене:

 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Распоред седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј. склапања Уговора о путовању. Приликом сачињавања распореда седења, првенство имају старији путници, труднице, породице са децом до 12 година. Први ред седишта су службена седишта, који се, ако нема потребе, не издаје путницима.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност оба родитеља.

                       Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. хттпс://доброцинство.рс/опсти-услови-путовања/ Аранжман је рађен на 30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 48 сати пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                                              

                                       Ценовник Бођани, Бач, Сомбор  бр.2 од 25. марта 2024.године