У загрљају Чајничке Краснице

Датум путовања
У припреми

                    Источно Сарајево, Сарајево, Мали Зејтинлик, Чајниче, Вишеград

ДАН 1.

БЕОГРАД

Полазак у 23.00ч испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19). Ноћна вожња према Сарајеву.

ДАН 2.

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, САРАЈЕВО, СОКОЛАЦ, ЧАЈНИЧЕ

Долазак у Источно Сарајево у јутарњим часовима. Град Источно Сарајево је јединица локалне самоуправе у Републици Српској, односно БиХ. Град Источно Сарајево је де-јуре главни град Републике Српске. Обилазак:

Црква Светог Василија Острошког– градња је започета у октобру 1990. године. Избијањем рата у Југославији, црква се нашла на линији разграничења између Републике Српске и Федерације и претрпела је знатна оштећења. Након рата, настављени су радови на уређењу цркве и исти су завршени 1998. године. У њој је 2. маја 1999. године обележено неколико значајних јубилеја Српске православне цркве, а служио је патријарх српски Павле са више епископа, свештеника и ђакона.

Црква Светог Великомученика Георгија– Темељи цркве Св. великомученика Георгија у Српском Сарајеву освећени су 2000. године. Темеље је осветио епископ захумско-херцеговачки Григорије. Црква је модификована копија Старе сарајевске цркве. Одлазак у центар Сарајева и обилазак Саборне цркве и Старе православне цркве.

Саборна црква Рождества Пресвете Богородице у Сарајеву један је од највећих српских православних храмова на Балканском полуострву. Црква је почела да се гради 1863. године. Освећена је на Св. Илију, 20. јула 1872. године, скоро годину дана пре потпуног завршетка. Осветио је митрополит Дабробосански Пајсије. Освећењу је присуствовало шест конзула са персоналом и седми Калај, који се тих дана нашао у Сарајеву, 76 свештених лица и око 10.000 душа из народа. Било би и више народа да се по Босни и Херцеговини није пронео лажни глас да ће Турци при освећењу цркве сећи хришћане.

Црква Св. Арханђела Михаила и Гаврила– у народу је позната и као Стара православна црква или Стара црква на Башчаршији. Црква, према археолошким подацима, датира из 15. века. Након обилазака православних храмова, слободно време за ручак и индивидуалне активности у центру Сарајева.

Полазак према Чајничу у поподневним часовима уз успутно заустављање и обилазак Српског војничког гробља у Сокоцу, недалеко од Сарајева.

Српско војничко споменгробље Мали Зејтинлик налази се у Сокоцу, недалеко од Сарајева. На Малом Зејтинлику сахрањено је преко 1.000, од 3.800 погинулих бораца Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске. Комплекс гробља је изграђен по угледу на српско војничко гробље на Зејтинлику. Срби Канаде, Аустралије, Републике Српске, Општина Соколац, Град Источно Сарајево, привредници и верници Сокоца и Влада Републике Српске изградили су спомен-цркву посвећену Преподобној мати Параскеви.

Долазак у Чајниче у каснијим поподневним часовима. Смештај у конак. Ноћење.

ДАН 3.

ЧАЈНИЧЕ – ВИШЕГРАД- БЕОГРАД

Присуствовање Светој Литургији у цркви Успења Пресвете Богородице у Чајничу над чудотворном иконом Чајничке Мајке Божије. Доручак.

Наставак путовања према Вишеграду. Обилазак старог моста ,,На Дрини Ћуприја“ и Андрићграда. Слободно време за ручак.

Повратак према Београду. Долазак у Београд у касним вечерњим часовима (крај програма).

Аражман обухвата:

  • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
  • разгледања и обиласке по програму
  • трошкове организације путовања
  • услуге стручног пратиоца групе током путовања
  • ноћење са доручком у вишекреветним собама конака у Чајничу

Аражман не обухвата:

  • Индивидуалне трошкове путника

Начин плаћања:

  • 30 % приликом пријаве, остатак 15 дана пред пут

Попусти:

  • Деца 0 – 2 године бесплатно
  • Деца 2 – 12 година попуст 20%

Цена ходочашћа

6.500 дин

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/ Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 48 сати пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

 

                       Ценовник У загрљају Чајничке Краснице, бр.1 од  23. августа 2023. године.