Свети Прохор Пчињски

Датум путовања
30. авг - 01. сеп 2024.

1. ДАН 

БЕОГРАД – СКОПЉЕ

Полазак из Београда у 22:00 часа испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19). Успутна краћа задржавања ради одмора и обављања граничних формалности.

2.ДАН 

СКОПЉЕ – МАНАСТИР ПРОХОР ПЧИЊСКИ 

Долазак у Скопље у јутарњим часовима. Град лежи на обалама реке Вардар, политички, културни и економски центар данашње Северне Македоније.                                                 По доласку, присуствовање Светој Литургији у саборној цркви Светог Климента Охридског.  Обилазак пешачке зоне са трговима и споменицима који красе главни град  и Камени (Душанов) мост.

Наставак путовања према долини реке Пчиње уз обилазак спомен костурнице на Зебрњаку, подигнут погинулим војницима у Кумановској битци.  Долазак у Старо Нагоричино и обилазак цркве Светог Ђорђа.  У каснијим поподневним часовима повратак у Србију и долазак у манастир Свети Прохор Пчињски. Вечера. Ноћење у манастирском конаку.

3.ДАН 

МАНАСТИР ПРОХОР ПЧИЊСКИ – ВРАЊЕ –  БЕОГРАД

Присуствовање Светој Литургији у манастирској цркви. Доручак. Наставак путовања према Врању. Долазак у Врање. Обилазак: Саборна црква Свете Тројице саграђена је 1838. године. Године 1843. током велике албанске побуне против Османског царства, побуњеници су напали и опљачкали град и разрушили цркву Свете Тројице. Врањски хришћани су се обратили султану и добили нови ферман за градњу цркве, која је завршена 1859. године. Кућа Боре Станковића у којој се родио један од најпознатијих српских књижевника с краја 19. века налази се у некадашњој Доњој махали. Свеправославни центар “Отац Јустин Поповић” налази се на месту родне куће Аве Јустина. Кућа је срушена 1964. године да би се 1994. године почело са изградњом нове у коју је данас смештен Центар. Манастир Светог Николе сазидан је између 1322-31. године, у време краља Стефана Дечанског, који је цркву и манастир даривао кнезу Балдовину. Након обилазака, полазак према Београду.

Долазак у Београд у вечерњим часовима (крај програма).

Начин плаћања:

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 2 месечне рате чековима грађана

Цена аранжмана:

9.500 дин

 

Аранжман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • ноћење у вишекреветним собама у конаку манастира Прохор Пчињски на бази полупансиона
 • улазнице за музеј Боре Станковића у Врању

Аранжман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • Међународно путно здравствено осигурање  (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 2 € (деца од 0 месеци до 18 година); 4 € (особе од 19-70 година); 7 € (особе од 70-85 година)

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу , немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% (у претњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, имају лежај у соби)

Напомене:

 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Распоред седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј. склапања Уговора о путовању. Приликом сачињавања распореда седења, првенство имају старији путници, труднице, породице са децом до 12 година. Први ред седишта су службена седишта, који се, ако нема потребе,  не издаје путницима.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

 

                  Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. хттпс://доброцинство.рс/опсти-услови-путовања/ Аранжман је рађен на 30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                       Ценовник  Свети Прохор Пчињски 2024 бр.3 од  27. маја 2024.