Дубрава- манастир из снова

Датум путовања
09. авг 2024.

                               Празник Светог Пантелејмона у манастиру Дубрава

Дубрава манастир из снова

Програм путовања

Полазак у 00.15 часова испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19) у Београду. Ноћна вожња аутобусом према Златибору. Долазак до Рибничког језера у току ноћи. Наставак путовања макадамским путем преко златиборских пашњака теренским возилима. Долазак у манастир Дубрава у раним јутарњим часовима. Присуствовање јутарњем богослужењу и Светој Литургији за манастирску славу Пантелиндан.

Манастир Дубрава се налази на јужним обронцима планине Златибор, 30 километара од туристичког центра, пет километара узводно од манастирског комплекса Увац. Налази се на једном од меандара реке Увац, на узвишењу које је са три стране окружено кањоном реке и са кога се пружа предиван поглед на нетакнуту природу и сами ток реке. За обнову манастира Дубрава, везане су многе приче и веровања. Према причи монаху Данилу игуману манастира Увац, у сну се јавио благопочивши патријарх Герман, казавши му да крене долином реке Увац и да потражи „изгубљени” манастир, у коме се крије велико благо које ће пронаћи и захваљујући коме ће и обновити тај порушени манастир. Лутајући, монах запажа један стари храст који му привлачи пажњу. Пришавши му и детаљно разгледајући по шипражју, схватио је да се налази на остацима храма. У помоћ око рашчишћавања рушевина притичу му мештани и Завод за заштиту споменика културе из Краљева.

Након завршетка сабрања у манастиру Дубрава, повратак теренским возилима до Рибничког језера. Краће слободно време у туристичком центру Златибора. Обилазак цркве Преображења Господњег. Повратак према Београду. Долазак у Београд у вечерњим часовима. (крај програма)

Начин плаћања:

 • 50 % приликом пријаве, остатак 7 дана пред пут

Цена аранжмана:

4.700 дин

Аранжман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • превоз теренским возилима (минибусом, комбијем, теренским аутомобилом макадамским путем 11 км по смеру до и од манастира Дубрава)

Аражман не обухвата:

 • индивидуалне трошкове путника

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно
 • Деца 2 – 12 година попуст 20%

Напомене:

 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Распоред седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј. склапања Уговора о путовању. Приликом сачињавања распореда седења, првенство имају старији путници, труднице, породице са децом до 12 година. Први ред седишта су службена седишта, који се, ако нема потребе, не издаје путницима.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност оба родитеља.

                       Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. хттпс://доброцинство.рс/опсти-услови-путовања/ Аранжман је рађен на 35 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 48 сати пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                   Ценовник Дубрава- манастир из снова бр.1 од  19. марта 2024. године.