Празник Светог Ђорђа Кратовца

Датум путовања
У припреми

Полазак у 7.30 часова испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19). Долазак у манастир Мала Ремета. Присуствовање Светој Литургији на празник светог великомученика Ђорђа Кратовца чије се мошти налазе у манастиру. Манастир Мала Ремета налази се на средишњем делу Фрушке Горе. Како нас обавештава предање, „Сремски краљ“ Драгутин подигао га је у тишини и мноштву зеленила. До данас ово је најмањи и можда најлепши фрушкогорски манастир. Цркву су сазидали мајстори Тодор и Никола од притесаног камена, а ктитор је био Станко Милинковић. Храм је посвећен празнику Покрова Пресвете Богородице. Њена унутрашњост је украшена фрескама 1910. године трудом Косте Ванђеловића. Иконостас је урађен 1757. године. Наставак путовања према манастиру Бешеново. Манастир Бешеново основао је према предању краљ Драгутин Немањић, крајем 13. века. Лежи на јужним падинама Фрушке горе, уз поток који данас носи назив Чикош. Саборни храм посвећен је Светим архангелима Михаилу и Гаврилу, заштитницима племените владарске лозе Немањића. Обилазак манастирског комплекса и наставак путовања према манастиру Јазак. Манастир Јазак се налази на јужним падинама Фрушке Горе, око 5 км од Врдника на путу према Руми. Иако је саграђен у релативно новије доба, историјат манастира Јазак је знатно старији. Најмлађи од свих фрушкогорских манастира, градјен од 1736. до 1758. године ктиторством богатих грађана Новог Сада, Баје, Осијека, Шида и Шашинаца, мешајуци стару српску архитектуру са барокним и, што је посебно особено, исламским утицајима, представља вероватно најлепши архитектонски споменик на Фрушкој гори. Након посете манастиру Јазак одлазак до оближњег манастира у Врднику. Манастир Врдник је подигнут на Фрушкој Гори крајем 16. века. Први поуздан податак о овом манастиру потиче из 1589. године када је у њему написан један минеј. Страдао је у време аустријско – турских ратова. Кад су се избегли монаси из манастира Раванице 1697. године из Сент – Андреје спустили у Срем, обновили су запустели и порушени манастир Врдник. Ту су положили тело светог кнеза Лазара у цркву, коју су, за успомену на стару Раваницу, посветили Вазнесењу Господњем. Од тог доба Врдник почиње да се зове и Сремска Раваница. Након обиласка манастира повратак према Београду. Долазак у Београд у поподневним часовима. (крај програма)

Начин плаћања:

 • 50% приликом пријаве, остатак 7 дана пред пут

Цена аранжмана:

1.800 дин

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно
 • Деца 2 – 12 година попуст 20%

Напомене:

 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Распоред седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј. склапања Уговора о путовању. Приликом сачињавања распореда седења, првенство имају старији путници, труднице, породице са децом до 12 година. Први ред седишта су службена седишта, који се, ако нема потребе, не издаје путницима.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.

                     Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/ Аранжман је рађен на 30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 48 сати пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ. 

                                       Ценовник Празник Светог Ђорђа Кратовца бр.1 од  4. јануара 2024.