Црна Река-празник Светог Петра Коришког

Датум путовања
18. јун 2023.

Програм путовања

Полазак из Београда у 00.15 часова испред Вазнесенске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19).

Манастир Црна Река – историја манастира Црна Река не бележи податке о тачном времену настанка, као ни о ктитору манастира. Према једном предању манастир је саграђен у XIII веку, а према другом крајем  XIV века. Оснивач првог општежића у манастиру био је Свети Јоаникије Девички. Под најездом турских освајача 1687. године из манастира Студенице у Црну Реку су пренете мошти српског краља Стефана Првовенчаног, где су биле све до 1696. године. Манастирска црква је посвећена Светим Архангелима Михаилу и Гаврилу. Црква је живописана у периоду од 1591 – 1602. године. Осликао је Лонгин, чувени зоограф тог доба. У манастиру се налазе мошти Светог Петра Коришког, великог српског подвижника из XIII века.

Присуствовање Светој Литургији.

Манастир Нова Павлица  налази се у близини Старе Павлице, у насељу Павлица, у Рашкој области. Ова област се у средњем веку звала Брвеник. Заједно са истоименим градом, Брвеник је од 1363. био под управом челника Мусе, који је био ожењен Драганом, сестром кнеза Лазара. Мусини наследници били су и браћа Мусићи, Стефан и Лаза, јунаци пали у Косовском боју. Управо су браћа Мусићи изградили манастир Нова Павлица, крајем XIV века. Црква је посвећена Ваведењу Пресвете Богородице и у облику је триконхоса, са уписаним крстом и наглашеном куполом, која почива на четири витка стуба.

Повратак у Београд у вечерњим часовима.

Начин плаћања

  • 50% вредности уговореног путовања приликом пријаве, остатак 7  дана пре пута

Цена аранжмана

3.700 дин

Аражман обухвата:

  • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
  • разгледањаи обиласке по програму
  • трошкове организације путовања
  • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аражман не обухвата:

  • Индивидуалне трошкове путника

Попусти:

  • Деца 0 – 2 године бесплатно
  • Деца 2 – 12 година попуст 20%

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. хттпс://доброцинство.рс/опсти-услови-путовања/ Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 48 сати пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

  Ценовник,  Црна Река – Празник Светог Петра Коришког, бр.1 од  12. априла 2023. године.