Божић у Светој Земљи

Датум путовања
У припреми

Прославите Божић у Светој Земљи. Ово јединствено ходочашће сан је сваког верујућег Хришћанина. Осетите лепоту богослужења на празник Христовог рођења у Витлејему.

1.ДАН (4.јануар)

БЕОГРАД – ТЕЛ АВИВ – ВИТЛЕЈЕМ

Полетање авиона из Београда, српске авио компаније AIR SERBIA летом JU 812 у 13.30 часова. Слетање на аеродром Бен Гурион у Израелу у 17.20 часова. По обављању граничних формалности наставак путовања у Витлејем. Смештај у хотел. Ноћење.

2.ДАН (5.јануар)

ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРУСАЛИМ- ВИТЛЕЈЕМ

Доручак. Одлазак у Јерусалим, на Видиковац одлакле се, као на длану види стари град Јерусалим. Обилазак Маслинске горе са руским манастиром Вазнесења, местом Вазнесења, црквом “Оче наш”. Обилазак манастира Часног крста. Повратак у Витлејем, у хотел. Вечера, ноћење.

3.ДАН (6.јануар)

ВИТЛЕЈЕМ – БАДЊИ ДАН

Доручак. Одлазак и обилазак Цркве Богорођења са пећином у којој се родио Господ Исус Христос. Одлазак у Јудејску пустињу и поклоњење Светињама манастира Светог Саве Освећеног, где су се подвизавали многи духовници. Обилазак манастира Светог Теодосија, места где су заноћили мудраци на повратку из Витлејема. Повратак у Витлејем. Слободно време. Вечера. Одмор и припрема за одлазак у цркву Рођења на Свету Литургију.

4.ДАН (7.јануар)

ВИТЛЕЈЕМ- ЈЕРУСАЛИМ- БОЖИЋ

Повратак са Литургије у раним јутарњим часовима. Касни доручак. Одјава из хотела. Одлазак у Јерусалим, у Стари град  Страдалним путем Господњим (14 станица на путу од места хапшења и суђења до места страдања Господа Исуса Христа) до цркве Христовог Васкрсења (Гроба). Смештај у хотел. Вечера, ноћење.

5.ДАН (8.јануар)

ЈЕРУСАЛИМ

Одлазак на Литургију у Цркву Богородичиног гроба. Доручак. Обилазак Гетсиманског врта са Базиликом агоније и руским манастиром Марије Магдалине. Одлазак до Сиона и обилазак Сале тајне вечере и гроба цара Давида Псалмојојца. Пешице одлазак до Зида плача. Повратак у хотел. Вечера, ноћење.

6.ДАН (9.јануар)

ЈЕРУСАЛИМ – НАЗАРЕТ 

Доручак. Одјава из хотела. Одлазак у Јерихон и обилазак манастира Четрдесетнице на Гори Кушања. Одлазак и погружавање у Свету реку Јордан на традиционалном месту крштења Господа Исуса Христа. Обилазак манастира Светог Герасима. Наставак путовања у Назарет. Обилазак православне цркве Светог Архангела Гаврила. Смештај  у хотел, вечера, ноћење.

7.ДАН (10.јануар)

НАЗАРЕТ

Доручак. Одлазак на Гору Преображења (Тавор) и обилазак грчког манастира Светог Илије. Путовање до обала Галилејског језера и обилазак: Горе Блаженства, старог Капернаума (места где је живео апостол Петар), манастира Дванаест апостола. Ручак – риба Светог Петра. Повратак у хотел. Вечера, ноћење.

8.ДАН (11.јануар)

НАЗАРЕТ – ТЕЛ АВИВ – БЕОГРАД

Доручак. Путовање према Тел Авиву. Обилазак манастира Светог Ђорђа Победоносца у Лиди. Слободно време у Јафи. Трансфер до аеродрома Бен Гурион. Полетање авиона српске авио компаније 

AIR SERBIA летом JU 813 у 19.00 часова. Слетање на аеродром у Београд у 21.00 часа.

Начин плаћања

 • Динарски део 30 % приликом резервације, остатак на 6 месечних рата чековима грађана без увећања
 • Девизни део 500 евра, приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања

Цена аранжмана

1.600 евра

             Аранжман се плаћа у динарскј противвредности, по званичном средњем курсу                                      НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима.           

Аранжман обухвата

 • авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут.
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама, током боравка у Израелу 
 • комплетне обиласке са улазницама по програму
 • смештај по програму у 1/2 и1/2+1 стандардним собама у хотелим:, 1 ноћење са доручком и 2 полупансиона у хотелу Sun Rise Hotel (3*) или сличан у Витлејему, 2 полупансиона у хотелу St. George Hotel или сличан у Јерусалиму (4*), 2 полупансиона у хотелу Mary’s Well Hotel или сличан у Назарету (4*) на бази полупансиона (вечера – доручак, шведски сто) – (по локалној категоризацији)
 • жичару за Гору кушања
 • ручак – риба Св. Петра
 • такси за Гору Преображења
 • комби превоз до манастира Светог Саве Освећеног
 • Грамату Јерусалимске патријаршије
 • путноздравстевно осигурање 
 • трошковеорганизације путовања 
 • услугестручног пратиоца групе током путовања 
 • напојнице за локалног водича и возача и особље хотела

Аранжман не обухвата

 • Индивидуалне трошкове путника

Доплате:

 • за 1/1 собу износи 420 евра

Попусти:

 • Деца 2 – 12 година- распитати се у агенцији

Опис смештајних јединица:

ВИТЛЕЈЕМ:

Хотел Sun Rise 3*, https://www.sunrisehotel.ps/index.php/en или сличан. Хотел је смештен у центру Витлејема, на 2 километра од Цркве Рођења Христовог. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор са сателитским каналима, фен за косу, мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

 ЈЕРУСАЛИМ:

Хотел Saint George 4*  https://www.stgeorgehoteljerusalem.com/ или сличан. Хотел је смештен у срцу Јерусалима, недалеко од Старог града. Хотел поседује рецепцију, ресторан, терасу, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телефон,  телевизор. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

 НАЗАРЕТ:

Хотел Marys Well 4*, https://www.danhotels.com/NorthHotels/MarysWellNazarethHotel или сличан.  Хотел је смештен у центру Старог града. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, паркинг, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, сеф. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/Аранжман је рађен на 25 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                    Ценовник Божић у Светој Земљи бр.1 од 06. септембра 2023. године.