Метеори, Евија, Егина

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

ДАН 1.

Београд – Грчка

Полазак у 15.00 часова из Београда (Улица адмирала Гепрата 19). Ноћна вожња кроз Србију и Северну Македонију са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности.

ДАН 2.

КАМАРИЗА – ЕГИНА

Долазак у Камаризу и  обилазак храма Светог Нектарија. Поклоњење гробу Старца Нектарија Виталиса. Наставак путовања у луку Пиреј одакле се трајектом стиже на Егину. Долазак у манастир Светог Нектарија Егинског. Целивање Светих моштију. Слободно време. Смештај у конак. Ноћење.

ДАН 3.

ЕГИНА – ЕВИЈА

Присуствовање Светој Литургији. Потом, обилазак манастира Свете великомученице Катерине и целивање њених светих моштију као и чудотворне иконе Светог Спиридона. Пловидба трајектом у Пиреј. Наставак путовања ка Евији. Долазак у Прокопи и обилазак храма у којем почива једна од највећих светиња православне Грчке –  мошти Светог Јована Руса. Смештај у конак. Ноћење. 

ДАН 4.

ЕВИЈА – ЛАМИЈА – КАЛАМБАКА

Напуштање соба и одлазак у Ровијес. Обилазак манастира Преподобног Давида и целивање његових светих моштију. Поклоњење гробу Светог Јaкова Цаликиса. Долазак у манастир Светог Агатона, недалеко од Ламије. Манастир је крајем 14 – почетком 15.века подигао Свети Агатон. У манастиру се чувају многе вредне реликвије. Игуман Германос Димакос је из храмова и порушених манастира овог краја сакупио десетине крстова, сасуда, светих моштију, икона, одежди, списа, књига и на тај начин спасао од пљачкаша. Једна од највећих светиња овог манастира су нетрулежне мошти новопретстављеног старца, Светог Висариона. Наставак пута ка Каламбаки. Смештај у хотел. Ноћење.

ДАН 5.

МЕТЕОРИ (КАЛАМБАКА) – ВЕРИЈА…

Напуштање соба и одјава из хотела. Одлазак до Метеора -највредније скупине манастира у Грчкој, након Свете Горе. Манастири су познати по свом несвакидашњем положају на стенама  и налазе се на списку културне баштине UNESCO-a.  Обилазак два манастира из скупине метеорских манастира. Одлазак у Верију и обилазак манастира Светог Јована Крститеља. Полазак за Београд. Успутна краћа задржавања ради одмора и граничних формалности.

ДАН 6.

…Београд

Долазак у Београд у јутарњим часовима. (Крај програма)

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама

 • смештај на бази 1 ноћења у конаку манастира Светог Нектарија у вишекреветним собама, 1 ноћења у конаку манастира Светог Јована Руса у Прокопију на Евији, 1 ноћења у хотелу Edelweiss или сличан са 3* у Каламбаки у 1/1, 1/2, 1/2+1 собама

 • разгледања и обиласке по програму

 • трошкове организације путовања

 • услуге стручног пратиоца групе током путовања

 • бродске карте за трајект

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • Међународно путно здравствено осигурање  (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 5 € (деца од 0 месеци до 18 година); 10 € (особе од 19-70 година); 19 € (особе од 70-85 година)

Доплате:

 • за 1/1 собу: 60 €

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, имају лежај у соби)

Начин плаћања

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 4 месечне рате чековима грађана

Цена аранжмана

220 евра

            Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном средњем курсу                                     НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима.

Опис смештајних јединица:

Хотел Edelweiss 3* https://hoteledelweiss.gr/                                                         

Хотел  је смештен у центру Каламбаке три блока од главне железничке станице. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, мини-бар.  Услуга у хотелу је ноћење.

               

Напомене:

 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.

 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.

 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).

 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет страници агенције.

 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).

 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.

 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност оба родитеља.

 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/организатора путовања. Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                      Ценовник Метеори, Евија, Егина бр.5 од 2. октобра  2023. године.