Путовање на Егину

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

ДАН 1.

Београд – Грчка

Полазак у 17.30 часова из Београда (Улица адмирала Гепрата 19). Ноћна вожња кроз Србију и Северну Македонију са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности

ДАН 2.

ЕВИА

Долазак у Прокопи, обилазак храма и целивање моштију Светог Јована Руса. Наставак путовања у Ровијес. Обилазак манастира Преподобног Давида и целивање његових светих моштију. Поклоњење гробу Светог Јaкова Цаликиса. Повртак у Едипсос. Ноћење.

ДАН 3.

КАМАРИЗА – ЕГИНА

Доручак. Одлазак у поклонички храм Светог Нектарија у Камаризу у преподневним часовима. Наставак путовања у луку Пиреј одакле се трајектом стиже на Егину. Посета храму Светог Нектарија и целивање његових светих моштију. Смештај у месту Агиа Марина. Слободно време. Ноћење.

ДАН 4.

ЕГИНА

Одлазак на Свету Литургију у манастир Светог Мине. Након Свете Литургије одлазак до традицоналног рибарског села Пердика, на југозападној страни острва. У послеподневним сатима одлазак до главног града острава – Егине. Одлазак у манастир Светог Нектарија Егинког. Смештај у конаку. Слободно време. Ноћење.

ДАН 5.

ЕГИНА

Присуствовање Светој Литургији. Пловидба трајектом у Пиреј. Полазак у Београд. Успутна краћа задржавања ради одмора и граничних формалности.

ДАН 6.

ЕГИНА

Долазак у Београд у јутарњим часовима. (Крај програма)

Аражман обухвата

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама

 • смештај на бази 1 ноћење са доручком у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелу Lito 3* у Едипсосу /Евиа; 1 ноћење у вили Марија / Ксанти или Периклис у Агиа Марини, 1 ноћење у конаку манастира Светог Нектарија у вишекреветним собама, на Егини

 • разгледања и обиласке по програму

 • трошкове организације путовања

 • услуге стручног пратиоца групе током путовања

 • бродске карте за трајекте

 • Боравишну таксу у Грчкој, која се наплаћује од 1.јануара 2018. године и која тренутно износи: за приватан смештај и хотеле са 1* и 2* 0.5 евра дневно по соби, за хотеле са 3* 1.5 евро дневно по соби. Плаћање боравишне таксе врши се на рецепцији хотела или апартмана.

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • Обавезно путно здравствено осигурање  (од 03.месеца до 17 година -860,00 динара; од 18 – 70 година  – 1220,00 динара; од 71 – 83 године  – 2.560,00 динара)

Доплате:

 • за 1/1 собу распитати се у агенцији

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, имају лежај у соби)

Начин плаћања

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 4 месечне рате чековима грађана

Цена ходочашћа

200 евра

Опис смештајних јединица:

Хотел Lito 3*, https://hotellito.traveleto.com                                                                          Хотел Лито је смештен у центру Едипсоса, на око 80 метара од плаже. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, мини-бар, фен за косу. Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања.                   

Опис смештајних јединица:

Хотел Lito 3*, https://hotellito.traveleto.com. Хотел Лито је смештен у центру Едипсоса, на око 80 метара од плаже. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, мини-бар, фен за косу. Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања.

Вила Марија – Агиа Марина. Вила Марија се налази на 100 метара од плаже у Агиа Марини и на око 50 метара од продавница. У свом саставу има двокреветне студије који су смештени у приземљу и на првом спрату. Свака смештајна јединица садржи комплетно опремљену чајну кухињу, купатило, телевизор и терасу са погледом на двориште или улицу, пешкире, фен и бесплатну интернет конекцију. Све смештајне јединице поседују клима уређај чије коришћење није урачунато у цену аранжмана, већ се додатно наплаћује.

Вила Ксанти – Агиа Марина. Вила Ксанти се налази у непосредној близини од виле Марија, на 100 метара од плаже у Агиа Марини и на око 50 метара од продавница. У свом саставу има двокреветне и трокреветне студије који су смештени у приземљу и на првом спрату. Свака смештајна јединица садржи комплетно опремљену чајну кухињу, купатило, телевизор и терасу са погледом на двориште или улицу, пешкире, фен и бесплатну интернет конекцију. Све смештајне јединице поседују клима уређај чије коришћење није урачунато у цену аранжмана, већ се додатно наплаћује.

Вила Периклис – Агиа Марина. Вила Периклис се налази на 100 метара од плаже у Агиа Марини и на око 60 метара од продавница. У свом саставу има двокреветне студије који су смештени у приземљу и на првом спрату. Свака смештајна јединица садржи комплетно опремљену чајну кухињу, купатило, телевизор и терасу са погледом на двориште или море, пешкире, фен за косу, бесплатну интернет конекциј. 

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.

 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.

 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.

 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.

 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).

 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији. 

 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).

 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.

 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.

 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.)

 • Услед пандемије Covid-19, обавеза путника је да се упозна са здравственим и другим неопходним условима уласка у земљу, напуштања земље и повратка у Републику Србију.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                               Ценовник Путовање на Егину – септембар бр.1 од 23.августа 2022. године.