Митровдан у Светој Земљи

Датум путовања
03-11. нов 2024.

Прославите Митровдан у Светој Земљи! Ово јединствено ходочашће сан је сваког верујућег Хришћанина. Осетите духовну лепоту светих места и богослужења у Јерусалиму.

ДАН 1.

БЕОГРАД – СОФИЈА

Састанак групе испред Вазнесењске цркве (Улица адмирала Гепрата број 19) у 12.00 часова. Полазак за Софију, на аеродром. Успутна краћа задржавања ради одмора и обављања граничних формалности. Долазак на аеродром у Софији у касним вечерњим часовима. Полетање авиона за Тел Авив компанијe BULGARIA AIR летом FB у 23.30 часова.

ДАН 2.

СОФИЈА- ТЕЛ АВИВ – НАЗАРЕТ

Слетање на аеродром Бен Гурион у Тел Авиву у 02:00 часова. После обављања граничних  формалности, путовање у Галилеју. Успутна краћа задржавања ради одмора. Долазак у Назарет. Обилазак православне цркве Архангела Гаврила, места Благовести. Наставак путовања у Кану Галилејску. Обилазак православног манастира Светог Ђорђа. Одлазак у Назарет. Смештај у хотел. Слободно време. Вечера, ноћење.

ДАН 3.

НАЗАРЕТ

Доручак. Наставак путовања према Тавору, Гори Преображења. Обилазак православног манастира Светог Илије. Одлазак на обале Галилејског језера и обилазак Горе Блаженства, старог Капернаума и манастира Дванаесторице апостола. Ручак – риба Светог Петра. Повратак у Назарет. Вечера, ноћење.

ДАН 4.

НАЗАРЕТ – ВИТЛЕЈЕМ

Доручак. Путовање аутобусом уз долину реке Јордан према Јерихону. Пењање жичаром до Горе Кушања и обилазак православног манастира Четрдесетнице. Одлазак на обале Свете реке Јордан и погружавање. Обилазак манастира Светог Герасима Јорданског. Наставак путовања у Витанију. Поклоњење гробу Лазара Четвородневног.г Долазак у Витлејем. Смештај у хотел. Вечера, ноћење.

ДАН 5.

ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРУСАЛИМ- ВИТЛЕЈЕМ

Присуствовање Светој Литургији у цркви Богорођења. Доручак. Одлазак у Јерусалим. Обилазак Старог града Јерусалима, Страдалним путем Господњим, од станице до станице страдања до цркве Васкрсења (Христовог Гроба). Обилазак комплекса цркве. Одлазак на Сион и обилазак Сале тајне вечере и гроба цара Давида Псалмопојца. Пешице, кроз Стари град одлазак до Зида плача. Повратак у Витлејем. Вечера, ноћење.

ДАН 6.

ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЈЕМ – МИТРОВДАН

Пакет доручак. Одлазак у Јерусалим. Присуствовање Светој Литургији у цркви Васкрсења Христовог. Слободно време у Хришћанском кварту. Одлазак у Ен Карем, родно место Светог Јована Крститеља. Обилазак комплекса руског манастира Горња. Повратак у Јерусалим и обилазак манастира Часног Крста. Повратак у Витлејем. Вечера, ноћење.

ДАН 7.

ВИТЛЕЈЕМ- ЈЕРУСАЛИМ- ВИТЛЕЈЕМ

Доручак. Одлазак у Јудејску пустињу и обилазак манастира Светог Саве Освећеног и манастира Светог Теодосија Великог. Одлазак у Јерусалим, на Маслинску Гору. Обилазак руског манастира Вазнесења, места Вазнесења, самостана Оче наш. Одлазак на видиковац одакле се, као на длану види стари град Јерусалим. Повратак у Витлејем. Вечера, ноћење.

ДАН 8.

ВИТЛЕЈЕМ- ЈЕРУСАЛИМ- ВИТЛЕЈЕМ

Пакет доручак. Одлазак у Јерусалим, у Гетсимански врт. Присуствовање Светој Литургији, у цркви Успења Пресвете Богородице.  Обилазак руског манастира Марије Магдалине. Одлазак у Лиду и обилазак манастира Светог Ђорђа Победоносца. Повратак у Јерусалим. Слободно време. Повратак у Витлејем. Вечера, ноћење.

ДАН 9.

ВИТЛЕЈЕМ- ТЕЛ АВИВ- СОФИЈА- БЕОГРАД

Пакет доручак. Трансфер до аеродрома. Полетање авиона  компанијe BULGARIA AIR  летом FB у 06:10 часова. Слетање на аеродром у Софији у 08:50 часова. После обављања граничних   формалности наставак путовања у Београд. Успутна краћа задржавања ради одмора. Долазак у Београд у после подневним часовима. (Крај програма).

Ценовник – начин плаћања

 • 30% динарског дела приликом пријављивања, остатак у 6 месечних рата чековима грађана без увећања
 • 600$ уплаћује се приликом пријављивања, остатак девизног дела 30 дана пред пут

Цена ходочашћа

950 $ + 65.000 динара

Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном средњем курсу НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима.            

 • Доплате:
 • За 1/1 собу износи 500 $
 • Попусти:
 • Деца 2 – 12 година распитати се у агенцији

Аранжман обухвата

 • авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут.
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама, током боравка у Израелу
 • комплетне обиласке са улазницама по програму
 • смештај по програму у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелима: 5 ноћења Hotel Ararat или сличан са 4* у Витлејему, 2 ноћења Hotel Mary’s Well или сличан са 4* у Назарету, (све по локалној категоризацији) на бази  полупансиона (вечера, доручак – шведски сто)
 • путно здравстевно осигурање
 • компплетне обиласке са улазницама
 • Грамату Јерусалимске патријаршије
 • такси за Гору Преображења
 • мини бусеве за манастир Светог Саве Освећеног
 • жичару за Гору Кушања
 • ручак – риба Светог Петра
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • напојнице за локалног водича и возача и особље хотела

Аражман не обухвата

 • Индивидуалне трошкове путника

Опис смештајних јединица:

НАЗАРЕТ

Хотел Marys Well 4*, https://www.danhotels.com/NorthHotels/MarysWellNazarethHotel или сличан. Хотел је смештен у центру Старог града. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, паркинг, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, сеф. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

ВИТЛЕЈЕМ:

Хотел Ararat 4*, https://ararat-hotel.com или сличан. Смештен је на падинама Витлејема, на пешачкој удаљености од цркве Богорођења – око пола сата хода. На улазу у хотел смештена је рецепција, бар, ресторан. Свака соба је климатизована  и садржи ЛЕД ТВ, телефон, мини фрижидер. Купатило је опремљено прибором за хигијену и феном за косу.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

                          Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/ организатора путовања.Аранжман је рађен на  25  пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.                    

                            Ценовник Митровдан у Светој Земљи бр.1 од 01. априла 2024. године