Мала Госпојина у Богородичином врту

Датум путовања
17-22. сеп 2024.

Програм путовања

1.дан 

БЕОГРАД…

Полазак у 18.00 часова испред Вазнесенске цркве (ул.Адмирала Гепрата 19). Ноћна вожња кроз Србију, Северну Македонију и Грчку са краћим успутним задржавањима ради одмора и граничних формалности.

2.дан 

СОЛУН – УРАНОПОЛИС

Долазак у Солун у раним јутарњим часовима.Престоница најсеверније провинције републике Грчке, други је по величини град православе Еладе. Основао га је 316.године пре Христа, македонски владар Касандар, наденувши му име по својој супрузи– Тесалоники. Овај прелепи медитерански град чува мошти свога заштитника, Светог великомученика и ратника, Светог Димитрија. Обилазак цркве Светог Димитрија и српског војничког гробља на Зејтинлику. Слободно време. Ово место на коме почивају земни остаци српских војника из времена пробоја Солунског фронта, незаобилазно је место ходочашћа сваког Србина који се нађе у престоници Македоније. Обилазак метоха манастира ХиландараМило Арсеница. Овај највећи посед манастира Хиландара ван Свете Горе вековима је био његова хранилица. Преображен руком хиландарског братства, налик рајском врту, он нуди гостопримство сваком путнику намернику. Долазак у Уранополис.  Смештај у хотел. Ноћење.

3.дан 

УРАНОПОЛИС – КАРЕЈА

Пакет доручак. Укрцавање на рани брод. Обилазак манастира Хиландар (обилазак манастира и околине у трајању од око 4 сата), Зограф, Констамонит и Ватопед. Долазак Кареју, смештај у  конак. Ноћење.

4.дан 

КАРЕЈА – ИСТОЧНА ОБАЛА СВЕТЕ ГОРЕ- КАРЕЈА

Доручак. Обилазак минибусом манастира Велика Лавра, Филотеј, Каракал, Ивирон, румунског скита Продром и извора Светог Атанасија Атонског. Повратак у конак. Одлазак у манастир Кутлумуш и присуствовање свеноћном бденију уочи празника Рођења Пресвете Богородице. Ноћење.

5.дан 

КАРЕЈА 

Присуствовање Светој Литургији у келији Маруда која прославља храмовну славу Малу Госпојину. Обилазак Светоандрејског Скита. Шетња хиландарском долином и обилазак келија Барбера и Патерица. Вечерње богослужење у Испосници Св. Саве. Повратак у конак. Ноћење.

6.дан 

КАРЕЈА – БЕОГРАД

Присуствовање Светој Литургији у Протатској Цркви- саборној и најстаријој светогорској цркви. Доручак. Одлазак  до скита Стари Русик. Обилазак манастира Пантелејмон. Укрцавање на брод и одлазак бродом у Уранополис. Полазак  за Београд. Краћа успутна задржавања ради одмора и граничних формалности. Долазак у Београд у касним вечерњим часовима (крај програма).

Начин плаћања:

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања

Цена аранжмана:

450€ 

        Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном средњем курсу                                      НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима.

Аранжман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио опрема) на наведеним релацијама
 • смештај по програму: у 1/2 и 1/2+1, 1/3 и 1/4  стандардним собама у хотелу  Македонија  са  2*  или сличан у Уранополису на бази 1 ноћења са доручком (шведски сто) – (по локалној категоризацији),  3 ноћења са два доручка  у вишекреветним собама у конаку у Кареји
 • таксу за улазак на Свету Гору
 • карте за вожње бродом
 • међународно путно здравствено осигурање (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра)- путници са иностраним пасошем сами раде путно здравствено осигурање
 • разгледања и обиласке по програму
 • вожња минибусом по Светој Гори
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • трошкове који нису назначени у програму

НАПОМЕНА: У СЛУЧАЈУ ЛОШЕГ ВРЕМЕНА АГЕНЦИЈА ЗАДРЖАВА ПРАВО ПРОМЕНЕ ПРОГРАМА!!!

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Дужина слободног времена за индивиду лане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност оба родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

                          Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовањаhttps://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/ Аранжман је рађен на 15 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                  Ценовник Мала Госпојина у Богородичином врту бр.1 од 31. јануара 2024. године