Сретење у Светој Земљи

Датум путовања
У припреми
Јерусалим - видиковац

Програм путовања

1. ДАН (8.фебруар)

БЕОГРАД – ИСТАНБУЛ – ТЕЛ АВИВ – НАЗАРЕТ

Састанак групе код Вазнесењске цркве у 5.00 часова (улица Адмирала Гепрата 19). Трансфер до аеродрома Никола Тесла. Полетање авиона компаније TURKISH AILINES ТК 1082 у 8.55 часова. Слетање на аеродром у Истанбулу у 12.40 часова. Наставак путовања из Истанбула летом ТК 836 у 16.00 часова. Слетање на аеродром Бен Гурион у 17.05 часова. По обављању пасошких формалности наставак путовања у Назарет. Смештај у хотел. Вечера, ноћење.

2. ДАН (9.фебруар)

НАЗАРЕТ

Доручак. Одлазак на обале Галилејског језера и обилазак Горе Блаженства, Табхе (место умножавања хлебова и рибе), старог Капернаума (места где је живео апостол Петар), манастира Дванаест апостола на обали Галилејског језера. Ручак, риба Св. Петра. Повратак у Назарет и обилазак цркве Архангела Гаврила. Повратак у хотел. Вечера, ноћење.

3. ДАН (10.фебруар)

НАЗАРЕТ – ВИТЛЕЈЕМ

Доручак. Напуштање соба, одјава из хотела и одлазак на Гору Преображења (Тавор), обилазак грчког манастира Светог Илије. Наставак путовања у Јерихон. Одлазак на традиционално место крштења Господа Исуса Христа – Витавару и погружавање у Свету реку Јордан. Обилазак манастира Светог Герасима. Наставак путовања у Витлејем. Смештај у  хотел. Вечера, ноћење.

4. ДАН (11.ФЕБРУАР)

ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЈЕМ

Доручак. Одлазак у Јудејску пустињу. Обилазак манастира Светог Саве  Освећеног и Светог Теодосија.  Обилазак Цркве Рођења са Пећином Рођења. Одлазак у Јерусалим и обилазак Сиона са Салом тајне вечере и Гробом цара Давида Псалмопојца. Одлазак до Зида плача. Повратак у хотел. Вечера, ноћење.

5. ДАН (12.ФЕБРУАР)

ВИТЛЕЈЕМ- ЈЕРУСАЛИМ

Одлазак на Литургију у цркву Богорођења.  Доручак.  Напуштање соба, одјава из хотела и одлазак у Јерусалим. Обилазак Старог града Страдалним путем Господњим до цркве Васкрсења (Христовог Гроба). Смештај у хотел. Вечера, ноћење.

6. ДАН (13.ФЕБРУАР)

ЈЕРУСАЛИМ

Доручак. Обилазак Маслинске горе са местом Вазнесења, руским манастиром Вазнесења, црквом Оче наш. Одлазак у Витанију и обилазак гроба Лазара Четвородневног. Повратак у хотел. Вечера,  ноћење.

7. ДАН (14.ФЕБРУАР)

ЈЕРУСАЛИМ

Доручак. Обилазак Гетсиманског врта са  црквом Успења Пресвете Богородице (Богородичиног Гроба), Базиликом агоније и руским манастиром Марије Магдалине. Обилазак манастира Часног Крста. Повратак у хотел. Вечера,  ноћење.

8.ДАН (15.ФЕБРУАР)

ЈЕРУСАЛИМ – ТЕЛ АВИВ – ИСТАНБУЛ – БЕОГРАД

Одлазак на Свету Литургија. Напуштање соба, одјава из хотела и одлазак на аеродром Бен Гурион у Тел Авиву. Полетање авиона у компаније TURKISH AILINES ТК 787 у 15.20 часова. Слетање на аеродром у Истанбулу у 18.45 часова. Наставак путовања из Истанбула летом ТК 1083 у 19.50 часова. Слетање на аеродром Никола Тесла у 19.35 часова. Трансфер до Вазнесењске цркве (крај програма).

Начин плаћања

 • Динарски део 30 % приликом резервације, остатак на 6 месечних рата чековима грађана без увећања
 • Девизни део 500$, приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања

Цена аранжмана

70.000 динара + 1.100 усд

             Аранжман се плаћа у динарскј противвредности, по званичном средњем курсу                                      НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у доларима.           

Аранжман обухвата

 • трансфер до аеродрома у Београдуи назад
 • авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут.
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама, током боравка у Израелу 
 • комплетне обиласке са улазницама по програму
 • смештај по програму у 1/2 и1/2+1 стандардним собама у хотелима: 2 ноћења – Plaza Nazareth Hotel или сличан у Назарету (4*), 2 ноћења –  Sun Rise Hotel (3*) или сличан у Витлејему, 3 ноћења – St. George Hotel или сличан у Јерусалиму (4*), на бази полупансиона (вечера – доручак, шведски сто) – (по локалној категоризацији)
 • ручак – риба Св. Петра
 • такси за Гору Преображења
 • комби превоз до манастира Светог Саве Освећеног
 • Грамату Јерусалимске патријаршије
 • путно здравстевно осигурање 
 • трошкове организације путовања 
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања 
 • напојнице за локалногводича и возача и особље хотела

Аранжман не обухвата

 • Индивидуалне трошкове путника

Доплате:

 • за 1/1 собуизноси 400 УСД

Попусти:

 • Деца 2 – 12 година распитати се у агенцији

Опис смештајних јединица:

НАЗАРЕТ:

Хотел Plaza Nof Hagalil (Nazareth) 4*, Назарет https://plazani.com/ или сличан

Хотел је смештен међу пољима Језрелске долине и Голанске висоравни, са погледом на Галилеју и Стари град Назарет. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет, базен, спа центар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, фен за косу, сеф и мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

ВИТЛЕЈЕМ:

Хотел Sun Rise 3*, https://www.sunrisehotel.ps/index.php/en или сличан

Хотел је смештен у центру Витлејема, на 2 километра од Цркве Рођења Христовог. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор са сателитским каналима, фен за косу, мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

ЈЕРУСАЛИМ:

Хотел Saint George 4*  https://www.stgeorgehoteljerusalem.com/ или сличан

Хотел је смештен у срцу Јерусалима, недалеко од Старог града. Хотел поседује рецепцију, ресторан, терасу, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телефон,  телевизор. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.
 • Услед пандемије Covid-19, обавеза путника је да се упозна са здравственим и другим неопходним условима уласка у земљу, напуштања земље и повратка у Републику Србију.
 • Услови за путовање у условима Covid-19 пандемије који буду на снази у време путовања ће се поштовати.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. Аранжман је рађен на 25 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                        Ценовник Сретење  у Светој Земљи бр.1 од 25.октобра 2022. године