Јесен у Светој Земљи- из Беча

Датум путовања
У припреми

       Ходочашће у Свету Земљу је сан сваког верујућег Хришћанина. Осетите лепоту                              светих места и богослужења у Јерусалиму, Витлејему, Назарету…                                                         Постаните Хаџија – поклоник Гроба Господњег.

1.ДАН (28.септембар)

БЕЧ – ТЕЛ АВИВ – ВИТЛЕЈЕМ

Полетање авиона израелске авио компаније EL AL лет LY 362 у 10.35 часова. Слетање на аеродром Бен Гурион у 15.00 часова. По обављању граничних формалности одлазак у Витлејем. Обилазак цркве Богорођења. Смештај у хотел, вечера, ноћење.

2.ДАН (29.септембар)

ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЈЕМ

Доручак. Одлазак у Јерусалим, до једне од капија старог града и Страдалним путем Господњим (од станице до станице) долазак до Цркве Васкрсења (Христовог гроба). Обилазак комплекса цркве и целивање светиња Голготе, Плоче миропомазања и Живоносног гроба Господњег. Повратак у Витлејем, у хотел, вечера, ноћење.

3.ДАН (30.септембар)

ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЈЕМ

Пакет доручак. Рана Литургија у цркви Богорођења. Одлазак уЈудејску пустињу и обилазак манастира Светог Саве Освећеног. Одлазак у Јерусалим, до Сиона и обилазак Сале тајне вечере и гроба цара Давида Псалмопојца. Одлазак до Зида плача. Повратак у Витлејем, у хотел, вечера, ноћење.

4.ДАН (01.октобар)

ВИТЛЕЈЕМ – ЈЕРУСАЛИМ

Пакет доручак. Одлазак у Јерусалим, на Свету Литургију у цркву Богородичиног Гроба (Успења Пресвете Богородице) и обилазак цркве. Обилазак руског манастира Марије Магдалине. Одлазак до цркве Васкрсења. Слободно време. Смештај у хотел, вечера, ноћење.

5.ДАН (02. октобар)

ЈЕРУСАЛИМ

Доручак. Одлазак на Видиковац одакле се као на длану види стари град Јерусалим. Обилазак Маслинске горе са местом Вазнесења, руским манастиром Вазнесења и Црквом Оче наш. Одлазак у Витанијеу и поклоњење гробу Лазара Четвородневног. Повратак у хотел, вечера, ноћење.

6.ДАН (03. октобар)

ЈЕРУСАЛИМ – НАЗАРЕТ

Доручак. Путовање према Јерихону. Пењање жичаром на Гору кушања и обилазак манастира Четрдесетнице. Обилазак манастира Светог Герасима. Одлазак на традиционално место крштења Господа Исуса Христа – Витавара и погружавање у Свету реку Јордан. Наставак путовања према Галилеји. По доласку у Назарет, обилазак православне цркве Архангела Гаврила. Смештај у хотел, вечера, ноћење.

7.ДАН (04. октобар)

НАЗАРЕТ

Доручак. Напуштање соба и одјава из хотела. Одлазак у Витанију и поклоњење гробу Лазара Четвородневног. Путовање према Јерихону. Одлазак на место традиционалног крштења Господа Исуса Христа –  Витавара и погружавање у Свету реку Јордан. Обилазак манастира Светог Герасима Наставак путовања долином реке Јордан према Назарету. Обилазак  православне цркве  Архангела Гаврила. Смештај у хотел. Вечера, ноћење.

8.ДАН (05. октобар)

НАЗАРЕТ- ТЕЛ АВИВ- БЕЧ

Доручак. Путовање према Тел Авиву. Обилазак манастира Светог Ђорђа у Лиди. Полетање авиона израелске авио компаније EL AL лет LY  363 у 17.30 часова. Слетање на аеродром у Бечу у 20.15 часова.

Начин плаћања

 • 650 евра уплатити најкасније до 20. јула 2023. године
 • 100 усд уплатити најкасније до 01.септембар 2023. године

Цена аранжмана

1.100 усд + 650 евра

Доплате:

 • за 1/1 собу износи 515 $

Попусти:

 • Деца 2 – 12 година распитати се у агенцији

Аражман обухвата:

 • авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут.
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама, током боравка у Израелу
 • смештај по програму у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелима: Sun Rise Hotel (4*) или сличан у Витлејему, George или сличан у Јерусалиму (4*), Plaza  Nazareth Hotel (4*) или сличан у Назарету, на бази полупансиона (вечера – доручак, шведски сто) – по локалној категоризацији
 • комплетне обиласке са улазницама по програму
 • ручак – риба Св. Петра
 • такси за Гору Преображења
 • вожњу бродом Галилејским језером
 • комби превоз до манастира Светог Саве Освећеног
 • Грамату Јерусалимске патријаршије
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • напојнице за локалног водича и возача и особље хотела

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • Путно здравствено осигурање – сваки путник је обавезан да уплати путно здравствено осигурање

Опис смештајних јединица:

 ВИТЛЕЈЕМ:

Хотел Sun Rise 3*, https://www.sunrisehotel.ps/index.php/en или сличан

Хотел је смештен у центру Витлејема, на 2 километра од Цркве Рођења Христовог. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор са сателитским каналима, фен за косу, мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

ЈЕРУСАЛИМ:

Хотел Saint George 4*  https://www.stgeorgehoteljerusalem.com/ или сличан

Хотел је смештен у срцу Јерусалима, недалеко од Старог града. Хотел поседује рецепцију, ресторан, терасу, бесплатан кабловски интернет. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телефон,  телевизор. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

НАЗАРЕТ:

Хотел Plaza Nof Hagalil (Nazareth) 4*, Назарет https://plazani.com/ или сличан

Хотел је смештен међу пољима Језрелске долине и Голанске висоравни, са погледом на Галилеју и Стари град Назарет. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бар, бесплатан кабловски интернет, базен, спа центар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, фен за косу, сеф и мини-бар. Услуга у хотелу је полупансион по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност оба родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

                                   

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. Аранжман је рађен на 50 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка.

Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

 

                                       Ценовник Јесен у Светој Земљи бр. 1  од  24. јула 2023. године.