Православна Грузија

Датум путовања
У припреми

                    Домовина  равноапостолне Нине

Грузија!  Домовина равноапостолне Нине!  Јул 2023. године!

ДАН 1.

БЕОГРАД – СОЛУН – ТБИЛИСИ

Полазак из Београда (Улица адмирала Гепрата број 19) у 06.00 часова. Успутна краћа задржавања ради одмора и граничних формалности. Долазак у Солун у вечерњим часовима. Полетање авиона компаније AEGEAN AIRLINES летом А3-562 за Тбилиси у 23.59  часова.

ДАН 2.

ТБИЛИСИ

Слетање авиона у Тбилиси у 03.35 часова. По завршетку граничних формалности трансфер до хотела. Смештај у хотел. Одмор. Пакет доручак. Одлазак и обилазак: на платоу изнад реке Куре налази се Метехи плато са црквом Пресвете Богородице у којој је била сахрањена Света Сузана (6. век) одакле се жичаром пење на утврђење Нарикала из (4. век),  црква Анчисхати (6. век – најстарија црква у Тбилисију), Саборна црква Свете Тројице (крај 20. века, прима 15.000 верника).  Повратак у хотел. Ноћење.

ДАН 3.

ТБИЛИСИ 

Доручак. Пут у Мцхету, древну престоницу Грузије, која се налази на обалама река Мтквари и Арагви. Обилазак: цркве Џвари (црква где је Света Нина подигла први крст у 4. веку), цркве Светицховели (црквени центар Земље где се чува Хитон Исуса Христа), манастир Самтавро (прва црква Свете Нине; старац Гаврило Ургебадзе), манастир Шио Мгвиме. Повратак у хотел. Ноћење.

ДАН 4.

ТБИЛИСИ

Пакет доручак. Одлазак у Саборну цркву Свете Тројице и присуствовање Светој Литургији. Обилазак цркве Сиони (крст Св. Нине и глава апостола Томе). Слободно време. Ноћење.  Могућност факултативног одласка на вечеру са грузијским националним специјалитетима и народном музиком.

ДАН 5.

ТБИЛИСИ – КУТАИСИ

Доручак. Одлазак у Уплицихе (пећински град) и село Атени и обилазак цркве Атенског Сиона (једна од најлепших грађевина грузијског неимарства. Наставак путовања у Кутаиси. Смештај у хотел. Ноћење. 

ДАН 6.

КУТАИСИ – ТБИЛИСИ

Доручак. Обилазак: Багратов храм (гробнице царева), храм Гелати (чувени мозаик из 12. века), црква Моцамета (11. век). Повратак у Тбилиси. Смештај у хотел. Ноћење.

ДАН 7.

ТБИЛИСИ – ТЕЛАВИ 

Доручак. Одлазак у Сигнаги, један од најлепших градова у Грузији. Обилазак манастира Бодбе (мошти Свете Нине). Одлазак у Телави. Смештај у хотел. Ноћење.

ДАН 8.

ТЕЛАВИ – ТБИЛИСИ 

Доручак. Одлазак у Алаверди и обилазак Саборне цркве (оснивач преподобни Јосиф Сиријски). Обилазак манастира Икалто (6. век). Повратак у Тбилиси. Смештај у хотел, ноћење.

ДАН 9.

ТБИЛИСИ – СОЛУН – БЕОГРАД

Пакет доручак. Напуштање соба и одјава из хотела. Трансфер до аеродрома. Полетање авиона компанијом AEGEAN AIRLINES летом А3-563 у 04.40 часова. Слетање на аеродром у Солуну у 06.40 часова. Полазак аутобусом у Београд. Успутна краћа задржавања ради одмора и граничних формалности. (крај програма).  

Аранжман обухвата:

 
 • авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама, током боравка у Грузији
 • смештај по програму у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелима: 6ноћења са доручком у хотелу Ramada by Wynham ( 4*) или сличан у Тбилисију, 1 ноћење са доручком  хотел New Port (4*) или сличан у Кутаисију, 1 ноћење са доручком Holiday Inn (4*) или сличан у Телавију  (локална категоризација), (доручак шведски сто или пакет (по програму))
 • разгледања и обиласке по програму
 • улазнице за све наведене посете(Нарикала тврђава, Уплицихе…) 
 • путно здравстевно осигурање
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • услуге локалног водича
 • трошкове организације путовања

Аранжман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника

Начин плаћања

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 6 месечних рата чековима грађана

Цена аранжмана

1.300 €

             Аранжман се плаћа у динарскј противвредности, по званичном средњем курсу                                     НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима.            

Доплате:

 • за 1/1 собу  230 евра

Факултативни излети:

 • Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Организовани су од старне локалне агенције, ино-партнера. Сву одговорност приликом извођења факултативних излета сноси ино-партнер. Пријава за наведене излете се врши у агенцији најкасније 10 дана пре пута, плаћање на лицу места:

  • Вечера у националном ресторану са музиком у Тбилисију: 30 €

Опис смештајних јединица:

ТБИЛСИ

Хотел Ramada by Wyndam (4*)  https://www.wyndhamhotels.com или сличан

Хотел је смештен у ширем центру града. Хотел има рецепцију, која је отворена 24 сата, ресторан, бар. Свака соба садржи купатило, телевизор и бесплатну интеренет конекцију Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања.

КУТАИСИ

Хотел New Port  (4*) http:/nhkutaisi.com или сличан

Хотел је смештен у рестаурираној старој згради с почетка 20. века у ширем центру града. Хотел има рецепцију која ради 24 сата, ресторан, терасу на крову. Свака соба има клима уређај, купатило, телевизор и бесплатну интернет конекцију. Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања.

ТЕЛАВИ

Hotel Holiday Inn (4*) или сличан

Хотел је смештен у центру града, близу историјских места везаних за овај део Грузије (Пут свиле). Хотел има рецепцију која ради 24 сата. Свака соба има купатило, телевизор и бесплатну интернет конекцију. Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су информативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње.Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opstiusloviputovanja/ Аранжман је рађен на 30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                                                      Ценовник Грузија број 1 од  08. маја 2023. године