Бисери Кавказа

Датум путовања
11-20. јул 2023.
              ЗЕМЉЕ СВЕТЕ НИНЕ И СВЕТОГ ГРИГОРИЈА ПРОСВЕТИТЕЉА
naslovna Kavkaz

Грузија и Јерменија! Бисери Кавказа! Јединствено ходочашће у древне хришћанске земље! Поклоните се моштима Свете Нине и Светог Григорија Просветитеља!             Јул 2023. године!

ДАН 1.

БЕОГРАД – АТИНА

Састанак групе на аеродрому „Никола Тесла“ у 17.00 часова. Полетање авиона из Београда компанијом AEGEAN AIRLINES у 19.55 часова. Слетање на аеродром  у  Атини у 22.30 часова.  

ДАН 2.

АТИНА – ТБИЛИСИ

Полетање авиона из Атине, исте авио компаније је у 00.10 часова. Слетање авиона у Тбилиси у 03.50 часова. По завршетку граничних формалности одлазак у Тбилиси. Смештај у хотел. Одмор. Пакет доручак.   Одлазак и обилазак: на платоу изнад реке Куре налази се Метехи плато са црквом Пресвете Богородице у којој је била сахрањена Света Сузана (6. век) одакле се жичаром пење на утврђење Нарикала из (4. век),  црква Анчисхати (6. век – најстарија црква у Тбилисију), Саборна црква Свете Тројице (крај 20. века, прима 15.000 верника).  Повратак у хотел. Ноћење.

ДАН 3.

ТБИЛИСИ 

Доручак. Одлазак у Уплицихе, пећински град и село Атени и обилазак цркве Атенског Сиона (једна од најлепших грађевина грузијског неимарства). Повратак у Тбилиси и обилазак цркве Сиони (крст Св. Нине и глава апостола Томе). Слободно време. Ноћење.

Могућност факултативног одласка на вечеру са грузијским националним специјалитетима и народном музиком.

ДАН 4.

ТБИЛИСИ

Доручак. Пут у Мцхету, древну престоницу Грузије, која се налази на обалама река Мтквари и Арагви.  Обилазак: цркве Џвари (црква где је Света Нина подигла први крст у 4. веку), цркве Светицховели (црквени центар Земље где се чува Хитон Исуса Христа), манастир Самтавро (прва црква Свете Нине; старац Гаврило Ургебадзе), манастир Шио Мгвиме. Повратак у хотел. Ноћење.

ДАН 5.

ТБИЛИСИ

Доручак. Одлазак у Сигнаги, један од најлепших градова у Грузији и манастира Бодбе (мошти Свете Нине). Повратак у Тбилиси. Ноћење.

ДАН 6.

ТБИЛИСИ (ГРУЗИЈА) – ДИЛИЖАН (ЈЕРМЕНИЈА)

Пакет доручак. Напуштање соба и одјава из хотела. Одлазак на Свету Литургију. Полазак у Јерменију. После преласка границе и обављања граничних формалности наставак путовања према старом граду Алаверди. Обилазак манастира Ахтала  (Богородичиног манастира) из краја 10. века, Санахин и Агхпат (оба уврштена у листу UNESCO-ве Светске културне баштине). Наставак путовања у Дилижан. Смештај у хотел. Ноћење.

ДАН 7.

ДИЛИЖАН – ЈЕРЕВАН

Доручак. Напуштање соба и одјава из хотела. Одлазак на обале језера Севан и обилазак манастира Севан. Наставак пута у Норадуз – „шума хачкар камених крстова“.  На „Путу свиле“ налази се и Селимов Каравансарај. Наставак путовања и обилазак Кор Вираб манастира који се налази у подножју планине Арарат.  Долазак  у Јереван. Смештај у хотел. Ноћење.

ДАН 8.

ЈЕРЕВАН

Доручак. Обилазак Јеревана: Еребуни тврђаве која је подигнута 782. године пре Христа. Обилазак Меморијалног комплекса Цицернакаберд, комплекс геноцида из 1915. године. Одлазак у религиозну престоницу земље, Ечмиадзин, седиште католикоса, патријарха свих Јермена. Обилазак цркава Светих Рипсимије и Гајаније, из 7. века, као и рушевина Звартноц храма, посвећеног  анђелима из 7. века.  Повратак у Јереван. Ноћење.

Могућност факултативног одласка на вечеру са јерменским националним специјалитетима и народном музиком.

ДАН 9.

ЈЕРЕВАН

Доручак. Обилазак храма Светог Григорија Просветитеља подигнутог у 20. веку у част 1700 година хришћанства у Јерменији. Обилазак Матенадаран библиотеке са 17000 рукописа. Одлазак у Гарни и обилазак јединог храма који је саграђен у прехришћанско време у Јерменији. Потом обилазак манастира Гегхард,  пећинског манастира из 12. века. Повратак у Јереван. Ноћење.

ДАН 10.

ЈЕРЕВАН – АТИНА – БЕОГАД

Пакет доручак. Напуштање соба и одјава из хотела. Трансфер до аеродрома. Полетање авиона компанијом AEGEAN AIRLINES у 04.30 часова. Слетање на аеродром у Атини у 06.25 часова. Полетање авиона из Атине у 08.00 часова. Слетање на аеродром Никола Тесла у 08.40 часова (крај програма).   

Аранжман обухвата:

 
 • авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама, током боравка у Грузији и Јерменији
 • смештај по програму у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама у хотелима: 5 ноћења са доручком хотел Wine Palace 4* или сличан у Тбилисију, 1 ноћење са доручком  хотел Tufenkian 3* или сличану Дилижану, 3 ноћења са доручком хотел 14th floor 4* или сличан у Јеревану (локална категоризација), (доручак шведски сто или пакет (по програму))
 • разгледања и обиласке по програму
 • улазнице за све наведене посете (Нарикала тврђава, Уплицихе, Еребуни музеј, Цицернакаберд, Звартноц храм, Матенадаран библиотека, Гарни храм)
 • путно здравстевно осигурање
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • услуге локалног водича
 • трошкове организације путовања

Аранжман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника

Начин плаћања

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 6 месечних рата чековима грађана

Цена аранжмана

65.000 дин + 750€

Доплате:

 • за 1/1 собу 165 евра

Факултативни излети:

Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Организовани су од старне локалне агенције, ино-партнера. Сву одговорност приликом извођења факултативних излета сноси ино-партнер. Пријава за наведене излете се врши у агенцији најкасније 10 дана пре пута, плаћање на лицу места:

 • Вечера у националном ресторану са музиком у Тбилисију: 30 евра
 • Вечера у националном ресторану са музиком у Јеревану: 30 евра

Опис смештајних јединица:

ТБИЛСИ

Хотел Wine Palace  4*, https://hotel-wine-palace.business.site/ или сличан                            Хотел је смештен у ширем центру града, недалеко од метро станице. Хотел садржи рецепцију, ресторан, бар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор, сеф и бесплатну интеренет конекцију Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања.

ДИЛИЖАН

Хотел Tufenkian 3*, https://tufenkianheritage.com/en/accommodation/old-dilijan-complex/  или сличан                                                                                                                             Хотел је смештен у историјском делу града. Хотел садржи рецепцију, ресторан и бесплатну интеренет конекцију у заједничким просторијама. Свака соба опремњена је у стилу 19.века са дрвеним намештајем и садржи купатило и телевизор. Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања.

ЈЕРЕВАН

Хотел 14th floor 4*, https://www.14hotel.com/  или сличан                                                Хотел са погледом на планину Арарат смештен је у центру града, 100 метара од главног трга. Хотел садржи рецепцију, ресторан, паркинг и бесплатну интеренет конекцију. Свака соба је климатизована и садржи купатило и телевизор. Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су информативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње.Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/ Аранжман је рађен на 30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                        Ценовник Бисери Кавказа број 1 од  12. децембра 2022. године