Евија, Eгина и Атина- авионом

Датум путовања
29. мај - 02. јун 2024.

Програм путовања

ДАН 1.( 29. MAJ )

Београд 

Састанак групе на аеродрому Никола Тесла у 21.45 часова. 

ДАН 2.( 30. MAJ )

АТИНА – ЕДИПСОС (ЕВИЈА)

Полетање авиона националне авио компаније АIR  SERBIA летом JU 516 у 00.45 часова. Слетање авиона у Атину у 03.15 часова.

По обављању граничних формалности, одлазак на острво Евија. Долазак у Прокопи и обилазак храма у којем почива једна од највећих светиња православне Грчке –  мошти Светог Јована Руса. Присуствовање Светој Литургији. Одлазак у Ровијес. Обилазак манастира Преподобног Давида и целивање његових светих моштију. Поклоњење гробу Светог Јaкова Цаликиса. Одлазак у Едипсос. Смештај у хотел. Слободно време. Ноћење.

ДАН 3.( 31. MAJ )

ЕДИПСОС – КАМАРИЗА – ЕГИНА  

Доручак. Напуштање соба и одјава из хотела. Полазак за Егину. Долазак у Камаризу, обилазак храма Светог Нектарија Егинског и поклоњење гробу Старца Нектарија Виталиса. Наставак путовања у луку Пиреј одакле се трајектом стиже на Егину. Посета храму Светог Нектарија на месту званом Кондос и целивање његових светих моштију. Свети Нектарије је основао манастир 1904. године и посветио га Пресветој Тројици. Смештај у месту Агиа Марина. Слободно време. Ноћење.

ДАН 4.( 1. ЈУН )

ЕГИНА – АТИНА

Напуштање соба и одлазак у манастир Светог Нектарија. Присуствовање Светој Литургији. Потом, обилазак манастира Свете великомученице Катерине и целивање њених светих моштију као и чудотворне иконе Светог Спиридона. Одлазак до главног града острава – Егине, некадашње престонице земље. Слободно време. Пловидба трајектом у Пиреј. Долазак у Атину, панорамско разгледање града (Хадријанова капија, Зевсов храм, стари Олимпијски стадион,зграда Парламента, тргови Синтагма …). Одлазак до  Акропоља, симбола Атине и античког локалитета на коме се налазе храмови Партенон, Ерехтејон… Смештај у хотел. Слободно време. Ноћење.

ДАН 5. ( 2. ЈУН )

АТИНА – БЕОГРАД

Пакет доручак. Одлазак у манастир Светог Јефрема у Неа Макрију, који је мученички  пострадао 1426. године. Његове мошти пронађене су приликом обнове манастира 1950. године. Присуствовање Светој Литургији. Потом, посета манастиру Пантократор, места великог исповедничког страдања, који потиче из 11.века. Трансфер до аеродорма. Полетање авиона за Београд компаније AIR  SERBIA летом JU 513  у 15.40 часова. Слетање на аеродром „Никола Тесла“ у 16.20 часова (крај програма).

Начин плаћања:

 • 40 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 40 % приликом резервације, остатак на 6 месечних рата чековима грађана

Цена аранжмана:

610 €

Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном средњем курсу  НБС на дан уплате. Цена аранжмана је изражена у еврима. 

Аражман обухвата:

 • авионски превоз на назначеној релацији са аеродромским таксама. Аеродромске таксе и евентуалне доплате за гориво су саставни део цене аранжмана, самим тим је и њихова промена дозвољена до момента поласка на пут.
 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • смештај у 1/2 и 1/2+1 стандардним собама на бази 1 ноћења са доручком у хотелу Lito 3* у Едипсосу (на Евији), 1 ноћење у вили Марија, Ксанти, Периклис у месту Агиа Марина на Егини, 1 ноћењa са пакет доручком у хотелу International Athene 4* или сличан у Атини
 • разгледања и обиласке по програму
 • улазнице за Акропољ
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања
 • бродске карте за трајекте
 • боравишну таксу у Грчкој, која се наплаћује од 1.јануара 2018. године и која тренутно износи: за хотеле са 3* 1.5 евро дневно по соби.

Аражман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • међународно путно здравствено осигурање (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 4 € (деца од 0 месеци до 18 година); 9 € (особе од 19 – 70 година); 18 € (особе од 70 – 85 година)

Доплате:

 • за 1/1 собу 100 € (на упит!)

Опис смештајних  јединица:

Хотел Lito 3*, Едипсос, Евија https://hotellito.traveleto.com или сличан                                    Хотел Лито је смештен у центру Едипсоса, на око 80 метара од плаже. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар. Свака соба је климатизована и садржи купатило, терасу, телевизор, мини-бар, фен за косу. Услуга у хотелу је ноћење са доручком по принципу самопослуживања.

Вила Марија – Агиа Марина

Вила Марија се налази на 100 метара од плаже у Агиа Марини и на око 50 метара од продавница. У свом саставу има двокреветне студије који су смештени у приземљу и на првом спрату. Свака смештајна јединица садржи комплетно опремљену чајну кухињу, купатило, телевизор и терасу са погледом на двориште или улицу.

Вила Ксанти – Агиа Марина

Вила Ксанти се налази у непосредној близини  од виле Марија, на 100 метара од плаже у Агиа Марини и на око 50 метара од продавница. У свом саставу има двокреветне и трокреветне студије који су смештени у приземљу и на првом спрату. Свака смештајна јединица садржи комплетно опремљену чајну кухињу, купатило, телевизор и терасу са погледом на двориште или море.

Вила Периклис – Агиа Марина

Вила Периклис се налази на 100 метара од плаже у Агиа Марини и на око 60 метара од продавница. У свом саставу има двокреветне студије који су смештени у приземљу и на првом спрату. Свака смештајна јединица садржи комплетно опремљену чајну кухињу, купатило, телевизор и терасу са погледом на двориште или море, беспалтну интернет конекцију.

Хoтел INTERNATIONAL ATHENE 4*, Атина https://internationalatenehotel.com/ или сличан

Хотел је смештен у центру Атине, недалеко од трга и метро станице Омонија. Хотел поседује рецепцију, ресторан, бар, терасу, бесплатну интернет конекцију. Свака соба је климатизована и садржи купатило, телевизор, мини фрижидер, фен за косу, сеф. Услуга у хотелу је ноћење са доручком – пакет доручак.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 14.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 9.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Услед промене цене горива на тржишту агенција „Доброчинство“ задражава право да измени цену аранжмана за одређени износ.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници прилликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. Аранжман је рађен на 40 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                             Ценовник Eвија, Егина и Атина авио бр.1 од 27. новембра 2023.