Невјеста Јадрана- одмор у Боки Которској

Датум путовања
31. мај - 09. јун 2024.

“Наша мила Боко, невјесто Јадрана,
Покривена небом кô од плаве свиле,
Љепша си од твоје приморкиње виле
И свјетлија си од њеног ђердана.

Никада се тебе нагледао не би’!
Но да ми је једно: да постанем валом
Сињега ти мора, па пред твојим жалом
Да вјечито шумим и да пјевам теби…“

                                                                                 Алекса Шантић

ДАН 1. (ПЕТАК)

БЕОГРАД – Oстрог                  

Полазак у 20.00 часова из Београда (Улица адмирала Гепрата 19). Вожња кроз Србију и Црну Гору са краћим успутним задржавањима ради одмора и обављања граничних формалности.

ДАН 2. (СУБОТА)

ОСТРОГ- ЦЕТИЊЕ- ИГАЛО

Долазак под Острог у раним јутарњим часовима. Присуствовање Светој Литургији. Обилазак Горњег и Доњег манастира у Острогу. Наставак путовања према Цетињу. Обилазак Цетињског манастира. Вожња Бококоторским заливом до Игала. Смештај у хотел. Ноћење.

ДАН 3. (НЕДЕЉА)

ИГАЛО 

(Могућност присуствовање Светој Литургији у Топљанској цркви.) Доручак. Слободан дан за индивидуалне активности. Ноћење.

ДАН 4. (ПОНЕДЕЉАК)

ИГАЛО (факултативно: ДУБРОВНИК)

Доручак. Слободан дан за индивидуалне активности или факултативни излет у Дубровник.  

(У јутарњим часовима полазак према Дубровнику. Обилазак српске цркве Благовести у Дубровнику. Пешачки обилазак центра града са локалним водичем и обилазак највећих знаменитости Дубровника: Страдун, градски трг Појана Лужа, дубровачка катедрала Узнесења, Фрањевачки самостан, Орландов стуб, лука, палата Спонза, црква Светог Влаха, звоник, Онофријева чесма, куле Ревелин и Муло… Слободно време у граду за индивидалне активности. Могућност организовања факултативног ручка у ресторану и панорамске вожње бродом. У поподневним часовима повратак у Игало.) Ноћење.

ДАН 5. (УТОРАК)

ИГАЛО                                

Доручак. Слободан дан за индивидуалне активности. Ноћење.

ДАН 6. (СРЕДА)

ИГАЛО- (факултативно: КОТОР- РИСАН- ПЕРАСТ- САВИНА)

Доручак. Слободан дан за индивидуалне активности или факултативни излет: обилазак старог града Котора са локалним водичем, Рисана- најстаријег насеља у Боки Которској, Пераста- старог града- музеја и манастира Савина у коме се налази једна од 6 канонизованих чудотоворних икона Пресвете Богородице- Савинска. Повратак у смештај у Игалу. Ноћење.

ДАН 7. (ЧЕТВРТАК)

ИГАЛО (факултативно: КРСТАРЕЊЕ БОКОКОТОРСКИМ ЗАЛИВОМ)

Доручак. Слободан дан за индивидуалне активности или факултативни излет: крстарење Бококоторским заливом: Игало- Порто Монтенегро (Тиват- слободно време)- Михољска превлака- Жањице- Игало. Слободно време. Ноћење.

ДАН 8. (ПЕТАК)

ИГАЛО

Доручак. Слободан дан за индивидуалне активности. Ноћење.

ДАН 9. (СУБОТА)

ИГАЛО- ТРЕБИЊЕ- СРБИЈА

Доручак. Напуштање смештаја. Полазак према Требињу. Обилазак манастира Тврдош, цркве Херцеговачке Грачанице, Саборног храма у Требињу. Слободно време до поласка за Београд.

ДАН 10. (НЕДЕЉА)

БЕОГРАД 

Долазак у Београд у раним јутарњим часовима. (крај програма)

Начин плаћања:

 • 30 % приликом резервације, остатак 15 дана пре почетка путовања
 • 30 % приликом резервације, остатак на 3 месечне рате чековима грађана

Цена аранжмана:

295€

                     Аранжман се плаћа у динарској противвредности, по званичном                                                                            средњем курсу НБС на дан уплате.                                           Цена аранжмана је изражена у еврима.  

Аранжман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на релацијама наведеним у програму
 • смештај на бази 7 ноћења са доручком у хотелу Нови 3* или сличан у Игалу у 1/2 и 1/2+1  собама
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Доплате:

 • за 1/1 собу- 150 €
 • доплата за полупансион за цео боравак – 56 €

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, немају лежај у соби)
 • Деца 2 – 12 година попуст 10% у пратњи две пуноплатежне особе (имају седиште у аутобусу, имају лежај у соби)

Аранжман не обухвата:

 • Индивидуалне трошкове путника
 • међународно путно здравствено осигурање (издаје се у агенцији, осигурана сума је 15.000 евра): 10 € (деца од 0 месеци до 18 година); 17 € (особе од 19 – 70 година); 34 € (особе од 70 – 85 година)

Факултативни излети:

Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности. Цена факултативних излета је подложна промени.

Дубровник – 30 евра

Котор- Рисан- Пераст- Савина – 25 евра

Крстарење Бококоторским заливом (са укљученим послужењем и једним пићем) – 40 евра

Опис смештајних јединица:

Хотел Нови 3* , Игало 

Изграђен је у 2010 години, у непосредној близини центра Игала, на неких 150 метара од мора и 7 км дугог Херцег Новоског  шеталишта Пет Даница и 200м од Института Др. Симо Милошевић. Хотел је од посебног интереса за посетитеље који су у потрази за мирним одмором, у комбинацији с дугим шетњама уз море, и здравим плажама са лековитим блатом. Услуга је на бази ноћења са доручком.

Напомене:

 • У смештајне објекте се улази првог дана боравка од 15.00 часова (постоји могућност ранијег уласка), а напуштају се последњег дана боравка до 11.00 часова.
 • Описи смештајних објеката су инфрмативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајнних објеката организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Сва времена у програму путовања дата су по локалном времену земље у којој се борави.
 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Распоред седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј. склапања Уговора о путовању. Приликом сачињавања распореда седења, првенство имају старији путници, труднице, породице са децом до 12 година. Први ред седишта су службена седишта, који се, ако нема потребе, не издаје путницима.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност родитеља.
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се сами информишу код наделжног конзулата о условима који важе за транзитну или одредишну земљу (визни, здравствени и сл.) и да пре поласка на пут у матичној земљи ураде путно здравствено осигурање.

 Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. Аранжман је рађен на 35 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 5 дана пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.                 

Ценовник Невјеста Јадрана- Одмор у Боки Которској 2024 бр.1 од 28. фебруара 2024. године.