Бијељина

Датум путовања
07. нов 2021.

Програм путовања

Полазак у 5.30 часова испред Вазнесенске цркве ( Улица адмирала Гепрата 19)
Путовање у Бијељину и обилазак:  

Манастир Свете Петке познат и под именом Пет Језера, налази се на улазу у Бијељину из правца Сремске Раче. Његова градња почела је 2001. године. Пројекат за храм у руском стилу израдио је архитекта Вањка Бркић из Београда. Његова унутрашњост украшена је фрескама у српско – византијском стилу. Присуствовање Светој Литургији  

Манастир Светог Василија Острошког се налази у самом центру Бијељине. Ограђени зиданом оградом унутар комплекса се налазе: црква, музеј, трпезарија, свечани салон, канцеларије, библиотека, сала за предавања, келије за монахе. Његов најлепши украс је звоник са сатом висине преко 30 метара. Манастирски храм представља архитектонско и уметничко дело високе вредности.

Музеј Семберије је централна регионална музејска институција Семберије. Музеј садржи три сталне поставке, археолошку, етнолошку и историјску, са преко 10.000 експоната. Од 1972. године музејска збирка је започела велику акцију прикупљања археолошке, етнолошке и историјске грађе у којој су током наредне деценије, масовно учествовали и становници Семберије и подмајевичког краја.

Манастир Тавна саграђен је у време владавине Немањића. Изградња је почела у време српског краља Драгутина, који је у периоду од 1282 – 1316. године, као сремски краљ, управљао и овим просторима Републике Српске. Манастирска црква посвећена је Светој Тројици.

Етно село Станишићи удаљено је 3 километра од Бијељине. Састоји се из две целине: световне са кућама брвнарама и духовни са црквом Светог Николе. Храм је реплика храма манастира Куманица, а иконостас је рађен по узору на иконостас манастира Ловница. Освештан је 22. маја 2006. године, као задужбина Бориса Станишића и његове породице.

 

 

Ценовник – начин плаћања

 • Готовинском уплатом 50%  приликом пријављивања, остатак 15 дана пред путовање. 

Цена ходочашћа

1700 дин

Аражман обухвата

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на назначеној релацији
 • улазнице за све наведене посете
 • услуге стручног водича
 • трошкове организације путовања

Општи услови

 • Аранжман је прављен на бази 30 уплата
 • Aгенција задржава право да откаже аранжаман најкасније 5 дана пре планираног поласка
 • За путовање важе Општи услови путовања
 • Агенција „Доброчинство“ задржава право, да уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ

Напомене

 • Молимо да имате у виду да у манастире треба улазити пристојно
  обучен, жене би требало да имају сукњу, не кратку и са прорезима, а мушкарци дуге
  панталоне и рукаве. Молимо Вас да у манастирима не фотографишете пре него питате
  за благослов. Молимо да се придржавате упутстава о мерама превенције и заштите у
  условима пандемије корона вирусом (маске, дезинфекција…)