Бијељина

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

Полазак у 6.00 часова испред Вазнесенске цркве ( Улица адмирала Гепрата 19)
Путовање у Бијељину и обилазак:  

Манастир Свете Петке познат и под именом Пет Језера, налази се на улазу у Бијељину из правца Сремске Раче. Његова градња почела је 2001. године. Пројекат за храм у руском стилу израдио је архитекта Вањка Бркић из Београда. Његова унутрашњост украшена је фрескама у српско – византијском стилу. 

Манастир Светог Василија Острошког се налази у самом центру Бијељине. Ограђени зиданом оградом унутар комплекса се налазе: црква, музеј, трпезарија, свечани салон, канцеларије, библиотека, сала за предавања, келије за монахе. Његов најлепши украс је звоник са сатом висине преко 30 метара. Манастирски храм представља архитектонско и уметничко дело високе вредности.

Манастир Тавна саграђен је у време владавине Немањића. Изградња је почела у време српског краља Драгутина, који је у периоду од 1282 – 1316. године, као сремски краљ, управљао и овим просторима Републике Српске. Манастирска црква посвећена је Светој Тројици.

Етно село Станишићи удаљено је 3 километра од Бијељине. Састоји се из две целине: световне са кућама брвнарама и духовне са црквом Светог Николе. Храм је реплика храма манастира Куманица, а иконостас је рађен по узору на иконостас манастира Ловница. Освештан је 22. маја 2006. године, као задужбина Бориса Станишића и његове породице.

Повратак у Београд у касним вечерњим часовима. 

Ценовник – начин плаћања:

  • 50 % приликом пријаве, остатак 7 дана пред пут

Цена аранжмана

2.000 дин

Аражман обухвата:

  • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
  • разгледањаи обиласке по програму
  • трошкове организације путовања
  • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аражман не обухвата:

  • индивидуалне трошкове путника

Напомена:  Молимо да имате у виду да у манастире треба улазити пристојно
одевени. Такође, молимо Вас да у манастирима не фотографишете пре него питате
за благослов.              

                        Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/Аранжман је рађен на 30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 48 сати пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

                                               Ценовник  Бијељина 2023 бр. 1 од 6. децембра 2022. године