Празник Светог Василија Острошког у Бијељини

Датум путовања
У припреми

Програм путовања

Полазак у 5.30 часова испред Вазнесенске цркве ( Улица адмирала Гепрата 19)
Путовање у Бијељину и обилазак: Манастир Светог  Василија Острошког се налази у самом центру Бијељине. Ограђени зиданом оградом унутар комплекса се налазе: црква, музеј, трпезарија, свечани салон, канцеларије, библиотека, сала за предавања, келије за монахе. Његов најлепши украс је звоник са сатом висине преко 30 метара. Манастирски храм представља архитектонско и уметничко дело високе вредности. Присуствовање Светој Литургији на празник Светог Василија Острошког.  Манастир Свете Петке познат и под именом Пет Језера, налази се на улазу у Бијељину из правца Сремске Раче. Његова градња почела је 2001. године. Пројекат за храм у руском стилу израдио је архитекта Вањка Бркић из Београда. Његова унутрашњост украшена је фрескама у српско – византијском стилу.  Манастир Тавна саграђен је у време владавине Немањића. Изградња је почела у време српског краља Драгутина, који је у периоду од 1282 – 1316. године, као сремски краљ, управљао и овим просторима Републике Српске. Манастирска црква посвећена је Светој Тројици. Етно село Станишићи удаљено је 3 километра од Бијељине. Састоји се из две целине: световне са кућама брвнарама и духовне са црквом Светог Николе. Храм је реплика храма манастира Куманица, а иконостас је рађен по узору на иконостас манастира Ловница. Освештан је 22. маја 2006. године, као задужбина Бориса Станишића и његове породице. Повратак у Београд у касним вечерњим часовима (крај програма). 

Начин плаћања:

 • 50 % приликом пријаве, остатак 7 дана пред пут

Цена аранжмана:

2.500 дин

Аражман обухвата:

 • превоз аутобусом високе туристичке класе (клима, аудио и видео опрема) на наведеним релацијама
 • разгледања и обиласке по програму
 • трошкове организације путовања
 • услуге стручног пратиоца групе током путовања

Аражман не обухвата:

 • индивидуалне трошкове путника

Попусти:

 • Деца 0 – 2 године бесплатно
 • Деца 2 – 12 година попуст 20%

Напомене:

 • Код аутобуског аранжмана предвиђене су паузе ради успутног одмора на око 3 до 4 сата вожње. Заустављања су на успутним стајалиштима или бензинским пумпама, а у зависности од услова на путу и расположивости капацитета стајалишта.
 • Распоред седења у аутобусу се прави према датуму уплате тј. склапања Уговора о путовању. Приликом сачињавања распореда седења, првенство имају старији путници, труднице, породице са децом до 12 година. Први ред седишта су службена седишта, који се, ако нема потребе, не издаје путницима.
 • Дужина слободног времена за индивидулане активности током програма путовања зависи од објективних околности (дужине трајања обилазака, термина полазака и сл.).
 • За све информације дате усменим, телефонским или електронским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је искључиво писани програм путовања, који је истакнут у агенцији или на званичној интернет странци агенције.
 • Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (гужва на границама…).
 • Носилац Уговора о путовању или представнци групе путника у обавези су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, Општим условима путовања организатора путовања.
 • Малолетни путници приликом путовања морају имати оверену сагласност оба родитеља.

                        Молимо Вас да пажљиво прочитате Опште услове путовања.

Организатор путовања је Поклоничка агенција Српске православне цркве – Доброчинство. Уз овај програм важе Општи услови путовања организатора путовања. https://dobrocinstvo.rs/opsti-uslovi-putovanja/Аранжман је рађен на 30 пријављених путника и услед недовољног броја пријављених путника, агенција задржава право да откаже аранжман најкасније 48 сати пре планираног поласка. Агенција „Доброчинство“ задржава право да, уколико дође до промена цена на тржишту, измени цену аранжмана за одговарајући износ.

 Ценовник  Празник Светог Василија Острошког у Бијељини 2024 бр. 1 од 6. фебруара 2024.